top of page

Keittiön ja kodinhoitohuoneen pitkäksi venähtänyt uusiminen

Viime vuosi oli kaikin tavoin erikoinen. "Nopea", itsetehty keittiöremontti pitkittyi parista viikosta puoleen vuoteen, ja ikävät yllätykset seurasivat toisiaan.


Kodinkoneet ja vanha keittiö olivat jo kunnioitettavassa 16 vuoden iässä ja mietimme, koska pakastimen sisältö löytyisi kotiin tullessa lattialta kuten yhdelle tutullemme kävi - no onneksi ei sentään. Kodinhoitohuoneen alkuperäiset kaapit kaipasivat vielä enemmän vaihtoa ja pohdimme kumpaan projektiin tartumme ensin. Vanhat korkeakiiltoiset keittiön kaapit ja leveät laatikot olivat käytännölliset ja tyyliltään ok, joskin hieman kellertävät. Kodinhoitohuoneen kaapit olivat alkuperäiset, jo kymmeniä vuosia vanhat, epäkäytännölliset ja menossa vaihtoon. Ehdotin, että vaihtaisimme keittiön kaapit kodinhoitohuoneeseen ja hankkisimme keittiöön uudet. Teoriassa hyvä idea. 😁


Rivin Sisustussuunnittelu - Keittiön muutos DIY

Keittiökalusteiden muutto kodinhoitohuoneeseen merkitsi käytännössä, että molemmat kaapistot täytyi tyhjentää ja varastoida väliaikaisesti jonnekin. Lisäksi toisessa kaupungissa opiskeleva poika aloitti koronan takia etäopiskelun ja muutti takaisin kotiin. Sinällään mukavaa, mutta se tarkoitti muuttoa remontin keskellä ja myös osalle hänen tavaroistaan täytyi löytyä paikka.


Kodinhoitohuoneesta oli aloitettava, niin että saisimme vanhat keittiön kaapit sijoitettua sinne ensin ja pois jaloista. Mittailin keittiökalusteet ja suunnittelin oikeankokoisista uudelleen sijoitettavat kaapistot ja laatikostot kodinhoitohuoneeseen. Puutasot ja loput vanhoista keittiökalusteista uudelleen käytettiin Sanjan kodinhoitohuoneessa. Näppärää: yksi keittiö = kaksi kodinhoitohuonetta😊


Rivin Sisustussuunnittelu -  vanhoja keittiön kaappeja hyödynnettiin kodinhoitohuoneessa

Paksua, valtavaa puutasoa siirrettäessä peräkärryyn, eivät pienen naisen voimat enää jaksaneet kannatella tason painoa, vaan se jysähti suoraan kulmittain varpailleni, auuts! Varvas ei sentään murskautunut, vaikka siltä tuntuikin, mutta kynsi oli mustana.


Rivin Sisustussuunnittelu -  vanhoja keittiön kaappeja hyödynnettiin kodinhoitohuoneessa

Kodinhoitohuoneen järjestys ja vesipisteen paikka säilytettiin muuttumattomina. Kalusteita ei maalattu tai maalautettu, se kuuluu suunnitelman toiseen vaiheeseen.


Tuntui järjettömältä olla käyttämättä kahta vanhaa kivitasoa, joten leikkauttamalla toisesta palan pois, pystyimme uudelleen hyödyntämään niitä molempia. Tason pala käytettiin yhteisprojektissamme terassin kesäkeittiössä. Sattumoisin kiven väri ja materiaali ovat myös yhtenevät kesäkeittiöön ja aiemmin hankitun tarjoiluvaunun kivitason kanssa.


Rivin Sisustussuunnittelu -  kivitason palaa hyödynnettiin kesäkeittiössä

En nyt vielä päässyt edes keittiön uudelleen rakentamiseen asti - siitä seuraavassa postauksessa.


Mukavaa viikonloppua!


Sirpa

Comments


bottom of page