top of page

21. luukku - kuivakukkia ripauksella hopeaa

Mietit ehkä, miksi kuvassa on kimppu kuivakukkasia, ja miten ne liittyvät jouluun? Niin mietimme mekin, miten siis loisimme kuivakukista juhlavan, näyttävän ja jouluun sopivan asetelman. Päädyimme lopulta lisäämään kukkiin ripauksen hopeaa, ja asettelimme ne kiiltävään ja näyttävään Shine-maljakkoon (loppuunmyyty) ja voilà, jouluinen kuivakukka-asetelma.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-21-luukku-kuivakukat

Kimpussa on käytetty pääasiassa erilaisia heiniä, joiden päitä olemme sivelleet hopeamaalilla, jotta niihin tulee pieni kiilto. Tarkoitus ei ole maalata koko heinää hopeaksi, mutta antaa siihen vähän sävyä ja kimallusta.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-kuivakukat-ja-säväys-hopeaa

Joukossa on myös muutama vielä vihreä morsiusharson oksa tuomassa variaatiota kimppuun. Lopulta nekin kuivavat muiden kimpun hienien ja kukkien joukkoon.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-kuivakukat-ja-säväys-hopea

Oikeastaan, jos miettii kuivakukkia tai tarkemmin heiniä, heinät ja oljet ovat olleet jo kauan osa joulua, kun niistä on tehty olkipukkeja, kuusenkoristeita ja himmeleitä. Ja mikä paremmin sopisikaan luonnonmukaisen pellavaliinan ja -lautasliinojen kanssa kuin itse puutarhasta poimitut ja kuivatetut kukat ja heinät. Eikä haittaa, vaikka kuivakukat olisi ostettu valmiina kaupasta😊


Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulu-asetelma-kuivakukista
Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulu-asetelma-kuivakukista

Hopeanväriset, lasiset joulupallot korostavat heinien hopean sävyistä kimallusta viimeistelen asetelman.

Jos maanläheiset sävyt ja beiget luonnonmateriaalit kaipaavat mielestäsi lisää räväkkyyttä ja muitakin värejä seurakseen, niin aina voit asetelman ympärille laittaa värikkäitä joulukukkia, havuja ja kynttilöitä tai koristella joulukuusen eri värisillä palloilla.Sirpa ja SanjaComments


bottom of page