top of page

1. luukku - DIY kukka-asetelma

Yksi joulun kivoimmista valmisteluista on joka vuotiset kukka-asetelmat. Niillä on ihana sisustaa koti jo reilusti ennen joulua ja lisäksi osasta kukista tulee tuttu tuoksu, joka tuo hyviä muistoja mieleen. Parasta asetelmissa on, kun joka vuosi saa olla luova ja kokeilla jotain uutta.


Kukka-asetelmilla saa helposti viihtyisyyttä ja näyttävyyttä kotiin ja niitä on kiva antaa myös muille. Floristit tekevät upeita asetelmia, mutta asetelman ei tarvitse olla niin vaativa, vaan itse tekemällä kivalla ruukulla ja muutamalla oksalla saa jo tavalliseen joulukukkaan näyttävyyttä. Koska halusimme näyttää kuinka helppoa asetelmien tekeminen on, päätimme tehdä ohjeet yhteen kukka-asetelmaan joka päivä Jouluun asti. Ohjeilla pystyt luomaan kauniita jouluisia asetelmia omaan kotiin tai lahjaksi. Julkaisemme joka päivä uuden asetelman ohjeet täällä blogissa ja instassa rivin_interior_garden.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-Joulukalenterin-luukku-1

Verkkokauppaamme tulee samana päivänä myyntiin myös kyseinen ruukku, jota olemme sen päivän kukka-asetelmassa käyttäneet. Alla kuva ensimmäisen päivän ruukusta nimeltään Plain, jonka löydät täältä (loppuunmyyty).


Rivin-Sisustus-suunnittelu-ruukku

Ohjeet joulukuun ensimmäisen päivän DIY kukka-asetelmaan


Tähän kukka-asetelmaan tarvitset:

  • näyttävän ruukun

  • lasipurkin (esim. hillo-, pilttipurkki tai pieni lasi)

  • amarylliksen oksan n. 25 - 30 cm

  • ruusun oksan n. 15 cm

  • 1 x 1 m tai 2 x 30 - 40 cm koristeellisia, kiemuraisia oksia esim. peikonpähkinän, japaninkelasköynnöksen tai kiinanlaikkuköynnöksen oksia

  • hopeaviuhkon oksia

  • vihreitä oksia esim. 3 x mahonian ja 5 x marjakuusen oksia

Lisäksi tarvitset Amarylliksen varteen laitettavan kuminauhan, jos nauhaa ei tullut sen mukana. Kuminauhan avulla varsi pysyy paremmin kasassa.

Näin teet kukka-asetelman


1. Amarylliksen varsi laitetaan lasipurkkiin, joka sijoitetaan ruukun pohjalle. Täytä lasipurkki sopivasti vedellä huomioiden, että veden pinta nousee, kun lisäät purkkiin oksia.


2. Jos sinulla on yksi pitkä, koristeellinen köynnöksen oksa, sido se molemmista päistä yhteen soikioksi tai jos oksat ovat lyhyempiä, voit laittaa ne yksitellen lasipurkkiin.3. Lisää seuraavaksi mahonian ja marjakuusen oksat, joista olet poistanut alimmat lehdet/neulaset.


4. Nyt kun lasipurkissa alkaa olla jo tiivis tunnelma, lisää ruusunoksa paikalleen lähelle amarylliksen oksaa.


5. Leikkele lopuksi hopeaviuhkon oksat n. 10 - 15 cm pituisiksi ja sijoittele ne ruusun ympärille.
6. Nyt asetelmasi on valmis! Muista lisätä vettä säännöllisesti lasipurkkiin ja pidä amarylliksen varsi sopivan pituisena.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-Joulukalenterin-luukku-1-DIY-kukka-asetelma


Meistä olisi tosi kiva kuulla miten sinun kukka-asetelmasi onnistui, joten tägää meidän Instagramissa (rivin_interior_garden) tai laita meille viestiä somessa tai sähköpostilla info@rivin.fi 😊


Ihania hetkiä jouluisen kukka-asetelman parissa


Sanja & Sirpa

Commentaires


bottom of page