top of page

Kylpyhuoneen iso muutos pienillä nikseillä

Meistä on kiva katsella projektien ennen ja jälkeen kuvia, joista hahmottuu hyvin kuinka pienilläkin muutoksilla voi olla tosi iso merkitys tilan koko ulkonäköön, joten kokosimme listan vinkkejä kylpyhuoneen pieniin muutoksiin.


Kylpytila voi pienimmillään koostua vain pienestä suihkunurkkauksesta, käsienpesualtaasta ja wc:stä tai se on iso, kylpylätyyppinen spa koostuen saunasta, kylvystä, useammasta suihkusta ja pukuhuoneesta. Oli kylpyhuoneen koko ja ikä mikä tahansa, muutoksen ei tarvitse olla suuri ja paljon työtä vaativa, vaan usein ehostuksella saa jo ihmeitä aikaan helposti ja edullisesti edellyttäen, että kosteuseristeet on aiemmin tehty huolella.


Rivin Sisustussuunnittelu - kylpyhuoneen muutos mikrosementillä

Kylpyhuoneen seinien muutos

Jos olet DIY-ihminen ja kätevä käsistäsi, kaakelien ja saumojen maalaus on helppo tapa kohentaa ja raikastaa kylpyhuoneen ulkonäköä. Maalaamalla voidaan vaihtaa kaakelien väriä tai maalata vain saumakohdat. Vaikka saumat tuntuisivat pieneltä yksityiskohdalta, niillä on suuri merkitys kokonaisuuteen, onko se ruudullinen vai yhtenevä.

Laattojen saumojen maalaus

Alla oleva parikymmentä vuotta vanhan kylpyhuoneen tummien ja valkoisten kaakelien saumat olivat alun perin kaikki harmaita, ja ne maalattiin Colornovan valkoisella ja mustalla Saumafixillä. Näin saumat ja kaakelit sointuivat saumattomasti yhteen, ja tilan ilme rauhoittui huomattavasti. Koska saumoja on paljon, tämä vaatii runsaasti aikaa, mutta muuten ratkaisu on edullinen.


Rivin Sisustussuunnittelu - kylpyhuoneen kaakelien saumojen maalaus Saumafixillä
Saumat muutoksen jälkeen

Rivin Sisustussuunnittelu - kylpyhuoneen kaakelien saumojen maalaus Saumafixillä
Valkoiset saumat ja kaakelit sulautuvat kauniisti yhteen muutoksen jälkeen.

Rivin Sisustussuunnittelu - kylpyhuoneen kaakelien saumojen maalaus ennen(jälkeen
Yläosa on ennen muutosta ja alla saumauksen jälkeen

Rivin Sisustussuunnittelu - kylpyhuoneen kaakelien saumojen maalaus ennen maalausta
Laattojen välit ennen muutosta

Seinälaattojen maalaus

Seinälaattojen väri voidaan myös vaihtaa maalaamalla sekä laatat, että saumat samalla värillä. Se on nopeaa ja muuttaa heti tilan ilmettä. Tässä kannattaa tehdä pohjatyöt huolella, jotta maali ei naarmuunnu, mikäli siihen osuu jotain. Mikäli maali ei pysy kunnolla on vika useimmin huonosti tehdyssä pohjatyössä kuin maalissa.Rivin Sisustussuunnittelu - Wc:n seinäkaakelien maalaus
Wc seinien maalauksen jälkeen

Rivin Sisustussuunnittelu - Wc:n seinäkaakelien maalaus, 80-luvun wc ennen maalausta
Wc ennen seinien maalausta

Uuden wc-tilan saa viimeisteltyä vaihtamalla kalusteet sekä wc-istuimen. Yllä olevien kuvien wc oli alun perin täysin 80-luvun kuosissaan, joka uusittiin tähän päivään pienellä vaivalla ja alle 1000 € budjetilla. Tekstiilit kuten kylpyhuoneen matto ja pyyhkeet, säilytyskorit, ja viher- ja silkkikasvit viimeistelevät kylpyhuoneen tyylin ja ilmeen.

Kylpyhuoneen mikrosementointi

Mikäli kylpyhuoneen seinässä on käytetty esimerkiksi kohokuviointia tai haluat laatat täysin piiloon, kannattaa silloin miettiä seinien mikrosementointia. Mikäli sen tekee laattojen päälle, on hyvä olla varma, että laattojen alla oleva vesieriste on tehty hyvin, koska mikrosementti hengittää samalla tavalla kuin kaakeloitukin kylpyhuone. Mikrosementointi on huomattavasti hintavampaa kuin maalaaminen, mutta kuitenkin edullisempaa kuin täysivaltainen kylpyhuoneremontti.


Rivin Sisustussuunnittelu - Kylpyhuoneen seinien muutos mikrosementillä

Rivin Sisustussuunnittelu - Kylpyhuoneen muutos, yksityiskohdat täydentävät kokonaisuuden

Lattian muutos

Kuten seinätkin myös lattialaatat voidaan maalata. Taas on hyvä muistaa, että pohjatyöt eli lattian peseminen on yksi tärkeimmistä työvaiheista ja tulee tehdä kunnolla :). Lattian maalaus on yllättävän helppo ja nopea projekti toteuttaa ja maalia tarvitsee laittaa yleensä 2-3 kerrosta, jotta siitä saa täysin peittävän.


Rivin Sisustussuunnittelu - Wc:n lattian maalaus ennen toteutusta
Lattia ennen maalaamista

Rivin Sisustussuunnittelu - Wc:n lattian maalaus

Lattian päälle voi maalauksen jälkeen myös ripotella pieniä terrazzo -hiutaleita, jonka päälle laitetaan vielä lakkakerros. Näin lattiasta saadaan entistä luonnollisemman näköinen.


Rivin Sisustussuunnittelu - Wc:n lattian maalaus ja viimeistely terrazzo-hiutaleilla
Laattojen välit muutoksen jälkeen

Laattojen maalaus ei rajoitu mitenkään kylpyhuoneeseen, vaan niitä voi maalta myös vaikkapa keittiössä tai kodinhoitohuoneessa, kuten alla.


Rivin Sisustussuunnittelu - Kodinhoitohuoneen lattian maalaus
Kodinhoitohuone muutoksen jälkeen

Rivin Sisustussuunnittelu - Kodinhoitohuoneen lattian maalaus ennen toteutusta
Kodinhoitohuone ennen muutosta

Kylpyhuoneen muutos kalusteita vaihtamalla

Kylpyhuoneen kalusteilla on suuri merkitys tilan yleisilmeeseen. Ne myös saattavat kulua ja kostua ajan kanssa ilman, että sitä oma silmä huomaa. Joskus pelkän altaan, allaskalusteen ja hanan muutoksella on suuri merkitys kokonaisilmeeseen. Alla olevassa kylpyhuoneessa haluttiin lisää lämpöä, vaaleaa ja modernia ilmettä, joten vain allaskaluste sekä lasiseinä vaihdettiin uusiin.


Rivin Sisustussuunnittelu - Kylpyhuoneen uudet kaapit ja suihkuseinä
Muutoksen jälkeen

Rivin Sisustussuunnittelu - Kylpyhuoneen muutos ennen toteutusta
Ennen muutosta

Kaikkea ei tarvitse muuttaa heti kerralla, vaan voit aloittaa muutoksen helpommista asioista, ja usein innostus muuttaa lisää tulee itsestään, kun huomaa kuinka kivan tunnelmaan tilaan sai muutoksella.


Innostavaa viikonloppua,


Sanja ja Sirpa

コメント


bottom of page