top of page

Lasitetun parvekkeen sisustus - viihtyisä olohuoneen jatke

Mahtavaa, kun ilmat lämpenevät ja voi nauttia aurinkoisista päivistä lasitetulla terassilla. Jos talven jälkeen parveke kuitenkin tuntuu kaipaavan uutta ilmettä, tai se on viime ajat toiminut varastona, lue alta ideoita lasitetun parvekkeen sisustukseen.


Parvekkeen käyttötarkoitus

Parveke ja terassi on kuin pieni piha tai kasvihuone, ja käyttötarkoitusta kannattaakin miettiä. Aloita listaamalla, mitä haluat terassilla tehdä: rakentaa siitä unelmien kasvitarhan, istua ystävien kanssa viettäen iltaa ruokaillen, tehdä töitä vai onko terassi harrastus- ja lasten leikkipaikka? Kun olet listannut terassin toiminnot, on niiden pohjalta helpompi karkeasti hahmotella, mitä sinne mahtuu ja mitä asioita haluat priorisoida. Terassin kokohan ratkaisee🤔


Rivin-Sisustussuunnittelu-tyynyillä-viihtyisä-istuma-alue-terassilla

Viihtyisä lounge-alue

Lasitetulle terassille olohuonemaisuuttaa tuo lounge-alue, joka rakentuu sohvaryhmästä ja/tai nojatuoleista, sivupöydistä, tekstiileistä, valaisimista ja somisteista. Rakenna sisustuksesta rauhallinen, mutta mielenkiintoinen yhdistämällä yhteen sopivia eri sävyisiä tekstiilejä, kuten tyynyjä ja mattoja sekä täydennä kokonaisuutta pienillä, erilaisilla, yhteen sopivilla sivupöydillä ja valaisimilla.


Rivin Sisustussuunnittelu - viihtyisän terassin mood-board
Rivin Sisustussuunnittelu - pienet pöydät sopivat terassille
Rivin Sisustussuunnittelu - viihtyisä terassi
Rivin-Sisustussuunnittelu-erikokoiset-valaisimet-ovat-osa-sisustusta

Sisustuksen lähtökohdaksi kannattaa aina ottaa terassin seinien ja lattian väri sekä jo olemassa olevat kalusteet ja tekstiilit, jotka haluat säilyttää. Alla olevassa kuvassa musta laudoitus antoi inspiraation saman sävyisiin kalusteisiin. Vaaleat pehmusteet, erilaiset tyynyt ja verhot keventävät yleisvaikutelmaa, ja tunnelma on tasapainoisen rauhallinen. Vaikka on liian aikaista laittaa terassille kesäkukkia, väriä tuovat runsaat ja värikkäät silkkikukat ja kasvit.


Rivin Sisustussuunnittelu - viihtyisä lasitettu terassi
Rivin Sisustussuunnittelu - väriä terassille silkkikasveilla

Lasitetun terassin ruokailutila

Jos lasitetulla terassilla on tilaa, sinne kannattaa sijoittaa vaikka pienikin ruokapöytä ja siihen sopivat tuolit. Kun tuolit ovat kevyitä, niitä on helppo siirrellä. Ruoan ja juomat asettelet kätevästi sivupöydälle, lipaston päälle tai tarjoiluvaunuun, kun pöytä on katettu isommalle joukolle vieraita.

Vaikka terassi on lasitettu, on suositeltavaa, että materiaalit ovat kosteuden kestäviä, koska pöytä ja tuolit jäävät kuitenkin talveksi terassille. Nykyään onneksi saa jo esimerkiksi kosteudenkestäviä tyynyjä.


Rivin-Sisustussuunnittelu-kevyet-ruokapöydän-kalusteet-terassille
Rivin-Sisustussuunnittelu-terassin-ruokailutila

Lasitetun terassin kasvit ja ruukut

Trooppista tunnelmaa luot siirtämällä viherkasvit sisältä ulos tai hankkimalla keinopalmuja. Silkkikasveja on tarjolla monenlaisia, ja ne voivat nykyään olla hyvinkin oikean näköisiä. Erityisesti, jos parvekkeesi auringossa eivät viihdy muut kuin kaktukset ja mehikasvit, kannattaa harkita niiden lisäksi myös silkkikasveja, jotka kastelematta kestävät niin talven pakkaset kuin kesän paahteiset päivätkin.


Rivin Sisustussuunnittelu - aidon-näköiset-silkkikasvit-terassille
Rivin Sisustussuunnittelu - aidon-näköiset-silkkikasvit
Rivin Sisustussuunnittelu - aidon-näköiset-silkkikasvit-terassille

Mehikasvien lisäksi lasitetulla terassilla kannattaa kokeilla elävinä kasveina viher-/verililjapuuta, miljoonakelloa, tuijia, sypressejä, oliivipuita ja joitain koristeheiniä kuten koristekastikkaa tai elefanttiheinää. Kasvihuonemainen kuumuus ja suora auringonpaiste ovat kuitenkin aina haasteellisia, jos et ole paikalla tuulettamassa tai siirtämässä kasveja pois pahimmasta auringosta. Jos sinulla ei vielä ole ruukkuja, kannattaa elävien kasvien ruukuiksi hankkia itsekasteleviaruukkuja.


Rivin-Sisustussuunnittelu-oikeat-kasvit-vaativat-terassilla-talvi-suojauksen

Monivuotisista kasveista osa voi selvitä talven pakkasista lasitetulla terassilla, kun juurien suojana on läpimitaltaan iso ruukku tai termoruukku, osa vaatii erillisen talvisäilytyksen esimerkiksi viileässä kellarissa. Silkkikukkien ruukuiksi voit valita kauneimmat, kalusteisiin ja tyyliisi sopivat.


Sirpa


Comments


bottom of page