top of page

Vuoden 2022 trendivärit sisustuksessa

Viime vuoden väreissä oli jo aavistus näitä sävyjä, mutta vuoden 2022 trendivärit ovat yhä rouheampia ja maanläheisempiä ja toisaalta taas vieläkin värikkäämpiä kuin viime vuonna.


Tässä 5 eri väritrendiä vuodelle 2022:

1. Vihreän eri sävyt

Luonto, vihersisustus ja vihreäväri ovat olleet nousussa jo useamman vuoden ajan. Vihreän eri sävyt kuten sammaleen-, metsän-, oliivin-, ja harmaanvihreä ovat näkyvästi esillä vuoden 2022 sisustuksessa.Luonto näkyi aiemmin viherkasveina, luonto- ja viidakkoaiheisina tapetteina, mutta nyt yhä enemmän myös kalusteiden väreissä. Jos vihreät kalusteet tuntuvat liian rohkeilta, niin voi aloittaa vihreän eri sävyisistä somisteista tai esim. koristetyynyistä tai matoista. Vihreän eri vivahteet sopivat hyvin yhteen pellavan ja vaaleiden tai tummien puuhuonekalujen kanssa. Ne kaikki rauhoittavat ja luovat luonnollisen ja lämpimän tunnelman huoneeseen tai terassille.Myös kasveilla saa vihreyttä ja raikkautta tilaan. Terassille tai parvekkeelle voi istuttaa ruukkuun jopa näyttävän pikkupuun huomioiden tietysti talvenkestävyyden ja sopivan ruukun.2. Ametisti

Ametisti on hieman siniseen taittuva lila. Violetti symboloi henkisyyttä ja ametistillä sanotaan olevan sisäisen rauhan kivi.

Vuoden 2022 trendiväri ametisti

Tätä kaunista väriä voi yhdistää esimerkiksi beigen tai pastellivärien, kuten vaaleanpunaisen, -vihreän tai -sinisen kanssa, esim. Iittalan ametistin väriseen Aaltomaljakkoon voi laittaa vaaleanpunaisia tulppaaneja.

Mikäli tykkäät värikkäästä sisustuksesta voit kokeilla vaikka ametistiä sinapin keltaisen kanssa, toimii.3. Taivaansininen

Vaikka taivaansinistä väriä ei ole näkynyt meillä sisustuksessa pitkään aikaan, on sitä taas alkanut pilkahtaa huonekaluissa, tekstiileissä, tapeteissa ja seinillä (maaleissa). Taivaansininen on kuin pala suomalaista mökkiluontoa ja siinä on jotain todella rauhoittavaa.


Vuoden 2022 trendiväri taivaan sininen

Taivaansininen sopii hyvin yhteen harmaansinisten heinien, vihreiden kasvien ja vaaleiden puukalusteiden kanssa. Rohkeamman yhdistelmän saa, kun taivaansinisen kanssa yhdistää vaikka ametistia ja vaalean vihreää tai viherkasveja.
4. Pronssi

Upea pronssi käy niin seinän kuin valaisimenkin sävyksi. Sen sävy on lämmin ja sopivan hillitty, mutta näyttävä sopien täydellisesti esimerkiksi pähkinäpuisten kalusteiden kanssa, jotka ovat myöskin tulleet takaisin pinnalle.


Pronssia näkyy tällä hetkellä etenkin peilien ja taulujen kehyksissä, maalauksissa, huonekalujen yksityiskohdissa, keittiöissä ja valaisimissa. Pronssiset tai kultaiset aksentit tuovat tilaan näyttävyyttä ja ylellistä tunnelmaa. Niillä saa myös esimerkiksi valkoiseen sisustukseen helposti ripauksen lämpöä värien korostaessa toinen toistaan kauniisti.5. Ruskea ja musta

Ruskea ja musta näkyvät etenkin puisissa huonekaluissa ja muissa puuesineissä. Tumman ruskea on osin korvannut mustan ja vaaleaan sisustukseen sopiikin täydellisesti ruskean eri sävyt, jolloin ilme pysyy pehmeänä ja maanläheisenä. Vaikka skandinaavisessa tyylissä toistuu paljon vaalean tammen ja muiden vaaleiden puiden sävyt, niin esimerkiksi pähkinänruskea nousee yhä vahvemmin pinnalle. Japandityylille on ominaista pähkinäpuiset huonekalut ja ruskeat aksentit muuten vaaleassa ja minimalistisessa sisustuksessa.


Mustalla luot helposti kontrastia ja dramaattisuutta ja etenkin musta-raidallinen yhdistelmä tuo näyttävyyttä. Jos pitää hillitymmästä sisustuksesta, voi mustaa lisätä pieninä yksityiskohtina vaikkapa taulunkehyksissä tai kukkaruukuissa.Miten luoda yhtenäinen väripaletti?

Nyt kun on käyty tämän vuoden trendivärit läpi ja ehkä löysit yhden tai useamman värin, joka miellyttää omaa silmää, tulee monelle se haastavin osuus - miten yhdistää eri värejä tai sävyjä yhteen? Tästä voisi kirjoittaa kokonaan oman postauksen, mutta pikavinkkinä suosittelen aloittamaan valitsemalla 3-4 sävyä, joiden ympärille rakentaa väripalettia. Mikäli usean eri värin sekoittaminen tuntuu liian rohkealta, voi valita yhden värin, johon yhdistää vaalean ja tumman sävyisiä tuotteita, blogin alussa olevat vihreän sävyt ovat hyvä esimerkki tästä.


Yhtenäisen kokonaisuuden varmistamiseksi värejä kannattaa toistaa eri puolilla huonetta, jolloin tilasta tulee yhtenäisen näköinen. Ja jos tuntuu haasteelliselta, meiltä saat apua.Värikästä päivää!


Sanja

Comments


bottom of page