top of page

Suunnitelmissa mökin terassien laajennus

Näin talvisin on hyvää aikaa tehdä suunnitelmia kevään ja kesän projekteista. Meillä on työn alla kaiken näköistä ideaa omalle pihalle sekä mökille muutama terassiprojekti. Oman pihan suunnitelmat ovat jo aika selkeitä, joten aloin miettiä, mitä mökillä tänä vuonna tullaan tekemään.Kun miettii lähtötilannetta, niin paljon on viime vuosina saatu aikaiseksi. Aiemmin punaisen mökin edustalla oli pelkät portaat sekä epämääräinen kukkapenkki. Sisältä ja ulkoa se oli lähes alkuperäisessä 80-luvun kunnossa. Lähdimme ensi töiksemme uudistamaan sisätiloja maalaten tummat hirsiseinät vaaleiksi ja punaisen lattian harmaaksi. Keittiön kaapit menivät uusiokäyttöön saunan eteistilaan, koska halusimme keittiöön enemmän käytettävyyttä ja tilaa astioille. Nyt keittiössä on tasoja ja laskutilaa.


Eteisen vanhat, korkeat kaapit saivat pintaansa vain uuden sävyn, mutta ne jätettiin paikalleen, vaikka varmasti joku toinen malli toimisikin paremmin.Seuraavaksi siirryttiin ulkotiloihin. Olimme jo jonkin aikaa kaivanneet katettua aluetta, jossa voisi istua, vaikka vähän sataisikin. Nyt kattoa on jatkettu ja katettu terassimme on todellinen ulko-olohuone, jossa viihdytään.Talo vaihtoi väriä ja terassin viereen oikealle puolelle asennettiin palju. Tarkoituksena on tänä vuonna laajentaa nykyistä terassia paljun ympärille, jolloin paljuun ei tarvitse kiivetä portaita pitkin vaan veteen pääsee pulahtamaan kätevästi suoraan terassilta. Samalla rakennetaan kahdelle ulkoreunalle seinäkkeet, millä saadaan näkösuojaa naapurin rajan suuntaan.Viime vuonna terassille asennettiin vesipiste ja harmaavesisuodattimet, jotka yhdessä helpottivat tiskaamista. Enää ei tarvitse kanniskella vettä saunasta ämpäreillä ja tiskata pesuvadeissa. Kesällä on tarkoitus tilata tarvikkeet kunnon kesäkeittiötä varten samalla, kun tilaamme puutavaraa muita projekteja varten.


Vanha järvenpuoleinen terassi vetelee viimeisiään ja kaipaa uudistusta. Nyt on vielä mietinnässä, kummalle puolelle rantaa se rakennetaan, miten se yhdistyy sisäänkäyntiin ja maalle vedettäviin laitureihin, jos se tulee sille puolelle rantaa.Rakensimme pari vuotta sitten pienen aitan ja olen ajatellut, että aitan eteen tulee terassi, mihin mahtuu kaksi tuolia ja pöytä. Terassi on tarkoitus yhdistää viereisen mökin terassiin yhdeksi suureksi alueeksi, jolloin aitta sulautuu paremmin ympäristöön. Lisäksi aitan edessä oleva istutusalue kaipaa päivitystä. Siinä kasvaa kauniita vanhoja havuja, mutta heinät ja rikkaruohot ovat päässeet liiaksi valloilleen ja tekevät alueesta epäsiistin näköisen.Huussin eteen on kasattu lavoista väliaikainen terassi, ja sen tilalle tulee vielä pieni terassi. Valkoiseksi maalatut lavat jäävät näin ollen ylimääräisiksi, joten niistä pitäisi myös keksiä jotain kivaa. Onneksi kesään on vielä hyvin aikaa, joten suunnitelmia ehtii vielä hioa.


Aurinkoista viikkoa,

Sanja


Commenti


bottom of page