top of page

Muutos - Viihtyisyyttä terasseille silkkikasveilla

Illat pitenevät, ja kun pimeys tulee jo aiemmin, on ihana nauttia pimenevästä illasta ja kausivaloista lämpimän torkkupeiton alla lämmitetyllä, lasitetulla terassilla. Joskus, vaikka terassi olisi kalustettukin, sitä ei oikein käytetä, ja näin oli käynyt asiakkaillamme, joiden puolesta toteutimme muutokset neljälle erilaiselle terassille.


Rivin Sisustussuunnittelu - viihtyisä lasitettu terassi ja parveke

Tilat koostuivat kahdesta lasitetusta terassista sekä kahdesta ulkoterassista, jotka oli kalustettu skandinaavisen moderniksi yksinkertaisen kauniilla, tummilla kalusteilla. Asiakkaamme kaipasi kuitenkin lämpöä, viihtyisyyttä ja helppohoitoisia tekokasveja terasseilleen, sekä terassimattoja. Lähdimme toteuttamaan toiveita. Alla kuvia ennen muutosta.

Silkkikasveja ulkoterassille

Olimme tehneet sisustussuunnitelman jo loppukesästä, ja nyt oli aika toteuttaa se. Matkalla kohteeseen alkoi sataa räntää, onneksi autoon oli juuri ehditty vaihtaa talvirenkaat. Vaikka olimme varautuneet kylmään ja räntään, pysyi lämpötila loppujen lopuksi plussan puolella ja toppatakin alla pieni kastuminenkaan ei haitannut.


Ulkoterassilla oli aiemmin ollut pallotuijia, mutta ne olivat ajan kanssa lakastuneet ja kuolleet. Nyt niiden tilalle samoihin, kookkaisiin ruukkuihin vaihdettiin UV-suojatut, isot puksipuupallot. Lisäksi terassille sijoitettiin matalat, avarat ruukut, joihin "istutimme" valkoista ja lilaa laventelia, koristeheinää ja tulilatvaa. Nyt terassille on luotu viihtyisä tunnelma ruukuilla ja kestävillä keinokasveilla, joista voi nauttia poreammeessa istuessaan.Rivin Sisustussuunnittelu - ulkoterassin muutos, lakastuneet tuijat vaihtuivat tekokasvi puksipuihin

Rivin Sisustussuunnittelu - ulkoterassin muutos, viihtyisyyttä tekokasveilla

Rivin Sisustussuunnittelu - ulkoterassin muutos, lakastuneet tuijat vaihtuivat tekokasvi puksipuihin

Viihtyisyyttä sisäterassille

Alakerran lasitetun terassin osan sävyiksi valitsimme riipputuolin pehmusteisiin sopivia okran sävyjä, luonnonmateriaaleja kuten bambua ja meriheinää, sekä saman sävyisiä ruukkuja, tekoheiniä ja muita silkkikasveja. Täällä päätemana oli tuoda ripaus Ibizatyyliä omalle terassille.


Rivin Sisustussuunnittelu - sisäterassin muutos, viihtyisyyttä luonnon materiaaleilla ja vaaleilla väreillä

Rivin Sisustussuunnittelu - viihtyisyyttä vaaleilla väreillä ja luonnon materiaaleilla

Rivin Sisustussuunnittelu - sisäterassin muutos, viihtyisyyttä tekokasveilla

Rivin Sisustussuunnittelu - sisäterassin muutos, näyttävä silkkikasvi koristeheinä

Rivin Sisustussuunnittelu - sisäterassin muutos, näyttävyyttä silkkikasveilla

Lämpöä yläterassille

Lasitetulle yläterassille valittiin sävyiksi tummempia, murrettuja tulen sävyjä tuomaan lämpöä. Koristeheiniä istutettiin ruosteenvärisiin neliön muotoisiin ruukkuihin (vielä teräksen värisiä ennen kuin oksidoituvat). Tyynyt ja ruokailutilan lasilyhdyt valittiin samaa sävyä. Muihin ruukkuihin istutettiin huonearaliaa, valkoisia hortensioita ja kaunokaisia. Lyhdyt ja valaisimet luovat viihtyisyyttä ja tunnelmaa pimeinä iltoina.


Rivin Sisustussuunnittelu - ihana lasitettu terassi ja parveke

Rivin Sisustussuunnittelu - sisäterassin muutos, ruosteen sävyjä

Rivin Sisustussuunnittelu - näyttävyyttä silkkikasveilla, huonearalia ja kaunokainen


Näyttävyyttä silkkikasveilla

Sivuterassi oli lasten leikkipaikka, mutta koska olohuoneesta avautui iso ikkuna taulumaisesti sivuterassille, tuntui tärkeältä, että myös sinne saatiin viihtyisyyttä tekokukilla. Pyöreät ruukut ja puksipuut korostavat tuolien pyöreitä muotoja ja vaikka tilanjakajaruukut vievät vähän tilaa, ne tuovat näyttävyyttä pitkään käytävään. Amppeleihin "istutettiin" espanjansammalta.


Rivin Sisustussuunnittelu - upeat UV-suojatut puksipuut

Rivin Sisustussuunnittelu - näyttävyyttä silkkikasveilla, espanjansammal amppeleissa

Rivin Sisustussuunnittelu - ulkoterassin muutos, viihtyisyyttä tekokasveilla

Jokaisen projektin paras hetki on tietenkin aina kun näkee lopputuloksen ja edelleen yllätymme aina siitä kuinka pelkillä silkkikasveilla, ruukuilla, tekstiileillä ja valaistuksellakin saa luotua niin täysin erilaisen tunnelman tiloihin. Vaikka tuntuisi ehkä hassulta ajatukselta laittaa terassi tai parveke kuntoon talveksi, saa näistäkin ulkotiloissa nautittua ympäri vuoden niin ikkunasta katsoessa kuin siellä istuessa ja tietäen, että kukat ja kasvit säilyvät kauniina vuodesta toiseen ilman sen suurempaa huolenpitoa.


Mikäli kaipaat silkkikukkien tai -kasvien kauneutta omaan tilaasi, laita meille viestiä tai käy kurkkaamassa muita tekemiämme projekteja ideoita varten.


Ihanaa viikonloppua,


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page