top of page

4 vinkkiä kuinka tuot kevätfiilistä kotisi sisustukseen

Välillä sisustussuunnittelijanakin sattuu omassa kodissa virhepäätöksiä, mieli vain muuttuu tai varsinkin keväisin huomaan kaipaavani pientä piristystä kotiin. Tänä keväänä olen jo ehtinyt muuttamaan makuuhuoneen värityksen, ruukut ja kasvit ovat vaihtaneet paikkaa sekä muutama uusi silkkikukkakimppu on löytänyt paikkansa meiltä.


Keväällä tulee pohdittua aiempia sisustuspäätöksiä, kun kaipaan valoisien päivien lisääntyessä uudenlaista ilmettä kotiin, joten tässä minun vinkkini, miten saat lisättyä kevätfiilistä kotiisi.


Värit

Väreillä on yllättävän suuri vaikutus mielialaamme, ja pitkän talven jälkeen tuntuu, että kaipaan ihanan vaaleita pastellisävyjä. Tänä vuonna erityisesti pehmeä ja trendikäs terrakotta, on vienyt sydämeni, ja sen oranssinpunainen sävy tuokin iloa ja energiaa sisustukseen. Onneksi makuuhuoneen sinisen seinän väri oli helppo vaihtaa hetkessä rauhalliseen beigeen tapettiin, joka on läheltä lähes samanlainen kuin meidän sängyn pääty. Lisäksi päätin uudistaa maalaamani taulun, jonka ensimmäisestä versiosta tuli kirkkaan pinkki, mutta muutaman maalikerroksen jälkeen sain siitä juuri haluamani, kauniisti tyynyjen kanssa sopivan sävyisen. Nyt makuuhuoneessa on toisaalta ihanan rauhallinen tunnelma, mutta kuitenkin ripaus värejä piristämässä, jotka luovat sopivan harmonisen yhdistelmän.


Rivin Sisustussuunnittelu - utuisen rauhallinen makuuhuoneen sisustus
Rivin Sisustussuunnittelu - utuisen rauhallinen makuuhuoneen sisustus
Rivin Sisustussuunnittelu - makuuhuoneen sisustus ennen
Makuuhuoneen sisustus ennen

Ei pelkästään itse värillä vaan myös sen sävyllä on iso merkitys, koska vaaleat ja tummat tai pehmeät ja vahvat sävyt tekevät erilaisen vaikutelman. Jos vaikka vertaa alla olevia neljää kuvaa, niissä on kaikissa terrakottaa eri sävyissä, ja lopputulos onkin kaikissa erilainen.


Rivin Sisustussuunnittelu - vaalean terrakotta seinä sopii kalusteisiin
Rivin Sisustussuunnittelu - vaalean terrakotta seinä antaa energiaa
Rivin Sisustussuunnittelu - seinän rauhallinen, mausteinen sävy
Rivin Sisustussuunnittelu - seinän vahva, mausteinen sävy

Tekstiilit

Seinien sijaan voit myös tuoda väriä kotiisi tekstiileillä: tyynyillä, seinävaatteilla tai matoilla. Aina ei tarvitse hankkia uusia, vaan riittää, että vaihtelet tyynyjä tai muuta tekstiilejä huoneesta toiseen.


Rivin Sisustussuunnittelu - tyynyillä tuot väriä sisustukseen
Rivin Sisustussuunnittelu - sävytä tyyny ja seinävaate yhteen
Rivin Sisustussuunnittelu - sävytä tyyny ja seinä samaan sävyyn
Rivin Sisustussuunnittelu - keittiön mausteiset värit

Kukat ja silkkikukat

Yhdistele kukkia tai silkkikukkia saman sävyisiin sisustusesineisiin kuten vaikka kynttilöihin tai tyynyihin, jolloin niiden herkulliset värit korostuvat entisestään.


Rivin Sisustussuunnittelu - herkän kauniit vaaleanpunaiset tulppaanit korostuvat saman sävyisistä kynttilöistä
Rivin Sisustussuunnittelu - herkän kauniit vaaleanpunaiset tulppaanit korostuvat saman sävyisistä kynttilöistä

Värin lisäksi kukat tuovat hyvää oloa ja on tutkittu, että myös silkkikukilla on sama vaikutus. Itse rakastan ihanan isoja kukkakimppuja ja yleensä tykkäänkin ostaa useamman nipun esimerkiksi tulppaaneja. Niiden huono puoli kuitenkin on, että ne nuukahtavat aika nopeasti, joten kun huomasin Hollannissa upeita silkkikukkakimppuja, jotka kukkivat käytännössä ikuisesti, oli pakko saada niitä myös meidän yritykselle. Valmiita kimppuja löytyy meidän verkkokaupasta ja niitä on saatavana myös mittatilauksena, mikäli kaipaat juuri sinun sisutukseesi tehtyä kimppua.


Rivin Sisustussuunnittelu - sisustuksen sävyihin sopivat silkkikukat
Silkkikukat on valittu huoneen muihin sävyihin sopivaksi

Piensisustus

Myös printtitauluilla, erilaisilla kynttilöillä, ruukuilla ja värikkäillä, pienillä sivupöydillä tai jakkaroilla saat tuotua helposti lisää väriä ja uutta ilmettä kotiisi. Kokeile vaihtaa vaikkapa tauluihin uudet kuvat tai vaihdella niiden paikkoja. Uusi ruukku kasville tekee myös ihmeitä samoin kuin vaikkapa asettelemalla muutama värikäs kynttilä sohvapöydälle. Usein niillä pienimmillä yksityiskohdilla voi olla isoin merkitys.


Rivin Sisustussuunnittelu - printtitauluilla tuot väriä huoneeseen
Rivin Sisustussuunnittelu - printtitauluilla tuot väriä huoneeseen
Rivin Sisustussuunnittelu - Moron kynttilät sopivat sisutukseen
Rivin Sisustussuunnittelu - Ruukun mausteinen väri tuo pehmeää lisäväriä
Rivin Sisustussuunnittelu - Lisää väriä tekstiileillä ja sivupöydillä

Aurinkoista viikonloppua🌺


SanjaComments


bottom of page