top of page

Puutarhamatka vastakohtien Japaniin, 2.osa

Kun Tokion puutarhat oli katsastettu (lue postauksen ensimmäinen osa tästä), matka jatkui neljällä junalla kylpylöistä ja kuumista lähteistään tunnettuun Hakoneen.


Viimeinen juna kiipesi kiskoköysirataa pitkin tulivuoren rinnettä ylös. Asema oli tiedossa, mutta ei sitä, kummalla puolella rataa pitää poistua, alikulkua ei ollut. Google mapsistä ei ollut apua, koska kaikki oli siellä japaniksi. Jäimme muiden kanssa samalla puolella pois - hotellia ei näkynyt. Muut matkustajat alkoivat haihtua eri suuntiin... Lopulta kysyimme pihallaan haravoivalta mieheltä tietä. Hän päivitteli aikansa ja komensi sitten "follow me". Meidän laitettiin auton takapenkille istumaan ja kuljetettiin pari kilometriä radan toisella puolella sijaitsevalle hotellille, jonka seinässä oli vain japaninkielistä tekstiä.... Tuskin olisi löytynyt.


Hotellin aulassa oli mukava levähtää ja katsella kaunista puutarhaa..

Ensimmäiseksi pääsimme valikoimaan kimonon väriä ja sandaalien kokoa. Lisäksi saimme käteemme kylpykorit, joissa on helppo kuljettaa tarvittavia vaatteita ja muita tavaroita. Huoneesta löytyi vielä punaiset ja ruskeat aamutossut, joista ruskeat oli tarkoitettu wc käyntiä varten - Sirpallehan ne jäivät aina vahingossa jalkaan ja kiva oli huomata kuljeskelevansa pitkin käytävää ruskeissa vessatossuissa!Tulivuoren rinnettä pääsee kiskoköysirataa pitkin vuoren huipulle. Siellä vaihdetaan gondolihissiin, joka kuljettaa matkustajat ruskan väreissä kylpevän upean vuorenrinteen toiselle puolelle alas järven rantaan.Rannassa odottaa vanhanaikainen "merirosvolaiva" viedäkseen matkustajat järven toiselle puolelle Hakonematchi-kon pieneen kylään. Sieltä lähtee bussi Mishima taivaskävelylle, (Skywalk) 1300 metriä pitkälle sillalle. Pikkasen jalka väpätti kapealla sillalla, mutta maisemat olivat sen arvoisia!Illalla hotellissa odotti illallinen sisältäen 4-5 kattausta. Tarjottavat oli aseteltu toinen toistaan koristeellisimmin. Hotellissa vieraat pukeutuvat ensimmäisenä päivänä saatuihin kimonoihin. Illallisella uudet tulokkaat tunnistaa heidän länsimaisista vaatteistaan.

Ruoan jälkeen pulahdettiin pienessä puutarhassa olevaan kylpyyn, jonka lämmin vesi tulee suoraan rikkipitoisista kuumista lähteistä.Koska oltiin puutarhamatkalla seuraavana päivänä vuorossa oli Hakone Wetlands eli Hakonen kasvitieteellinen kosteikkopuutarha. Uskomatonta kuinka kosteikko voi olla kaunis!Hakonesta matka jatkui parilla pienemmällä junalla ja superjuna shinkansenilla Nagoyaan. Nagoyan puutarhataide on kaukana perinteisistä japanilaisista puutarhoista, mutta toisella tavalla tajunnanräjäyttävää, kuten alla Nagoyan tieteellisen museon viherseinät.Rentouttavaa viikonloppua!


Sirpa

Kommentare


bottom of page