top of page

Uusi alku uudelle vuodelle

Odotamme ihan näinä päivinä uutta perheenjäsentä syntyväksi, joten vauvan huoneen valmistelut, ja talon remontin loppuun saattaminen ennen lapsen tuloa, ovat varsinkin syksyllä menneet puutarhan edelle.


Vauvan huone tehtiin vanhaan työhuoneeseen, jossa osa seinistä oli aikoinaan maalattu hennon vaaleanpunaisella. Aluksi huoneen teemana piti olla tyttömäiset kukkaset (olin katsellut suuria, upeita pionitarroja ja tapetteja), mutta miehen makuun se ajatus oli liian prinsessamainen, joten päädyimme lopulta viidakkoteemaan.Maalasin jo syksyllä kellastuneet seinät vaalean harmaalla, mikä tosin näyttää varsinkin valokuvissa valkoiselta, ja liimasin netistä tilaamani viidakkotarrat vaaleanpunaiselle seinäosuudelle. Tästä projektista kerroin aikaisemmassa syksyn postuksessa.


Koska seinät saatiin niin aikaisessa vaiheessa valmiiksi, on nyt ollut hyvin aikaa sovitella ja miettiä, mitä huonekaluja huoneeseen tulee, mitä löytyy omasta takaa ja mitä pitää ostaa. Mielelläni yritän aina hyödyntää mahdollisimman paljon olemassa-olevaa, joten huoneesta löytyikin paikka monelle esineelle tai huonekalulle, jotka tähän asti olivat olleet varastossa tai kaapissa tyhjän panttina. Ainoat uudet kalusteet olivat sänky, vaatekaapit ja Seletin Monkey Lamp täydentämään viidakkoteemaa.Hollannikkaan Sirpa on saanut joskus lapsena lahjaksi ja minä Minni Hiiren. Kuvassa oleva muratti on alun perin ostettu terassille, mutta siirsin sen loppukesästä sisälle talvehtimaan. Nyt se nököttää vaatekaapin päältä Mumman tekemän savitalon vierestä. Kesällä muratin voi taas siirtää ulos. Murattihan talvehtii Etelä-Suomessa myös ulkona pakkaspeitteen alla, jos on leuto talvi.


Kävin monta vuotta kuvataidekoulua, ja siltä ajalta on säästynyt apina- ja kultainennoutaja- piirustukset, jotka nyt kehystin. Lisäksi huoneeseen on tulossa vielä viidakkoaiheinen valkokuvakollaasi, joka on tilauksessa.


Odotus jatkuu ja meillä on nyt superjännittävät ajat, koska vauva voi syntyä koska tahansa.

James odottaa jo kärsimättämänä, että pääsisi leikkimään uuden tulokkaan kanssa...Hyvää loppiaista!


Sanja


留言


bottom of page