Referenssit

Tutustu tekemiimme projekteihin.

Taloyhtiön kattoterassi, saunatupa ja parveke

Mikä sen parempaa, kun vilvoitella saunan jälkeen upealla kattoterassilla kauniista maisemista nauttien. Taloyhtiön kattoterassille ja saunatupaan toivottiin viihtyisää ja rentoa tunnelmaa sekä sisätilojen värien jatkumoa. Suuret tilanjakajaruukut tuovat urbaania puutarhahenkeä ja kauniit ulos sopivat taulut tekevät tiloista olohuoneenomaiset. Helpot silkkikasvit kestävät lasitetulla parvekkeella kuumempiakin kesäpäiviä.

Kalliopihan terassin ja puutarhan muutos

Asukkaat olivat ihastuneet asuntoa ostettaessa sen upeaan kalliomaisemaan ja suureen terassiin. Terassilla alkoi kuitenkin olla jo parikymmentä vuotta ikää ja vieressä ollut käyttämättömäksi jäänyt betonikivin päällystetty koripalloalue kaipasi muutosta. Toiveena oli helppohoitoinen piha, jossa olisi kuitenkin paljon kukkia. Terassi ja vanha koripalloalue jaettiin selkeästi kahteen eri tyyliseen osaan. Terassin reunoille tuli Japanilaistyylinen kivipuutarha, joka soljui saumattomasti yhteen kalliomaiseman kanssa. Koripalloalue muutettiin ihanaksi Englantilaiseksi puutarhaksi, jossa kukat kukkivat alkukesästä myöhään syksyyn, huomioiden kuitenkin myös sen helppohoitoisuus.

Yhteisöllinen kerhotila

Uuden taloyhtiön kerhohuoneeseen kaivattiin kotoisaa, olohuonemaista ja viihtyisää tunnelmaa asukkaiden yhdessäoloon. Ison seinän musta-, puna-, harmaat akustiikkalevyt määrittivät tilassa käytettävät värit. 

 

 Halusimme tuoda tilaan lämpöä valitsemalla paljon luonnollisia, kestäviä ja kauniita materiaaleja kuten puuta, rottinkia, juuttia ja nahkaa. Helppohoitoiset silkkikasvit elävöittävät ja luovat viihtyisyyttä. Näyttävän kokoiset taulut viimeistelevät kerhotilan asukkaiden toiseksi olohuoneeksi, jossa on mukava viettää syntymäpäiviä tai ihan vain tehdä etätöitä.

Saunan vilvoitteluparveke

Saunatilan vilvoitteluparvekkeen suunnittelu lähti liikkeelle näyttävistä tauluista, joista napattiin vihreitä ja tummia sävyjä parvekkeen ja aulan muuhun sisustukseen. Lasitettu terassi on kesäisin paahtavan kuuma, joten loimme sinne keinoheinistä erilaisia asetelmia, jotka pysyvät kauniina vuoden ympäri. Pitkälle terassille tuotiin kaksi erilaista istuinaluetta toinen isomman porukan kanssa seurusteluun ja toinen mukavaan rentoutumiseen.

Kapea keittiö aukeaa olohuoneeseen

Vanhan kerrostalon sijainti oli aivan ihana, mutta erillinen keittiö ajan hengen mukaan kapean putkimainen. Olohuoneeseen ja keittiöön kuljettiin erillisistä ovista. Olohuoneen ja keittiön välinen seinä, sekä sisäänkäynti poistettiin ja kaappirivistä sijoitettiin keittiön peräseinälle. Nyt lattiasta kattoon olevat lasiset pariovet johdattavat olohuoneesta aukeavaan avaraan avokeittiöön. Upeat pariovet tuovat näyttävyyttä huoneeseen ja niiden läpi luonnon valo pääsee nyt myös eteiseen. Uusi saareke jatkui alemmalla tasolla ruokapöytänä.