top of page

11. luukku - muhkea, nopea joulukranssi

Tänä talvena erilaisia kukka-asetelmia on tullut tehtyä Rivin joulukalenterin myötä vielä enemmän kuin yleensä ja erilaisia, havuja ja oksia on ollut kassikaupalla, joten päätin hyödyntää "ylijäämähavut" helpossa kranssissa.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-luukku-11-muhkean-kranssin-teko-ohjeet

Kranssiin tulee kivaa elävyyttä, kun käyttää sekaisin eri vihreän sävyisiä, muotoisia ja pituisia havun ja muiden ikivihreiden oksia. Lisäksi joukkoon voi sekoittaa ruskeita mustikan varpuja ja muita kauniita oksia. Oikeastaan luovuus vaan on rajana, mitä kranssiin kannattaa tai voi laittaa, mitä enemmän siellä on kaikkea, sitä muhkeampi ja monivivahteikkaampi siitä tulee.Tämän kranssin tekemiseen tarvitset


  • puisen, olkisen tai metallisen kehyksen

  • havujen oksia kuten tuijan, marjakuusen, kuusen, hemlokin havuja

  • Mustikan varpuja

  • hopean sävyä, esim. hopeakäpälää, -härkkiä, -putousta, -lankaa tai -marunaa, eukalyptusta tai jäkälää

  • rautalankaaNäin teet kranssin


1. Käytin tähän kranssiin pyöreää vanerista kehystä, joka oli jäänyt yli sivupöytää tehdessä (lue pöydästä lisää täältä). Se oli sopivan suuri, jotta kranssi tuo näyttävyyttä meidän etuovelle.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-vanerinen-kranssi-pohja

2. Aloitin tekemällä havuista pieniä nippuja, jotka solmin rautalangalla päistä yhteen. Tein nippuja sekoitellen havuja sekä sellaisia, joissa kaikki havut olivat samoja lajikkeita.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-marja-kuusi-nippuja-kranssiin

2. Seuraavaksi sommittelin, missä järjestyksessä niput sopivat kranssiin, ja miltä se tulee näyttämään, ennen kuin kiinnitin nippuja vielä kaareen. Vasta sen jälkeen aloin kiinnittää nippuja hieman, niin että aina päällimmäinen nippu peittää edellisen nipun kiinnityskohdan.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-sekoita-eri-havu-nippuja-kranssiin

3. Laitoin myös välillä pohjalle suurempia havun oksia ja kiinnitin nippuja suoraan niiden päälle, jolloin sain kerroksellisuutta suuret oksat pilkistävät nippujen takaa kauniisti.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-muhkea-kranssi-ohjeet

4. Kun olin kiinnittänyt kaikki havut vaneriympyrän ympärille, oli kranssi valmis ja lisäsin enää kiinnityskoukun rautalangasta, jotta kranssin pystyi ripustamaan näppärästi oveen.


Tällainen siitä sitten tuli, ja aikaa tähän meni ehkä kokonaisuudessaan tunti, joten ei paha ottaen huomioon, että saamme nauttia kranssin koristamasta etuovesta kuukauden tai pari.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-lopputuloksena-muhkea-kranssi
Rivin-Sisustus-suunnittelu-lopputuloksena-muhkea-kranssi

Kranssit ovat helppotekoisia ja havuja saa helposti kukkakaupoista, jos omaa pihaa ei ole tai sieltä ei löydy mitään sopivaa. Voit myös sekoittaa keinohavuja oikeiden kanssa tai kuivakukkia, kaikki käy.


Ihanaa sunnuntaita!


Sanja

Comments


bottom of page