top of page

Keittiön muutos ennen & jälkeen

Olemme yhdessä mieheni kanssa innokkaita remontoijia ja kerroinkin jouluaaton postauksessa uuden kotini, Villa Rivinin olohuoneen muutoksesta. Minulla on Instassa tili @villarivin, jonne päivitän säännöllisesti remontin etenemistä. Nyt julkaisemme blogiin koosteen keittiön muutoksesta, tervetuloa mukaan meidän matkaamme kohti unelmien kotia ✨


Rivin Sisustussuunnittelu - keittiö muutoksen jälkeen
Keittiö muutoksen jälkeen

Uusi koti

Ostimme syksyllä -23 meidän kolmannen remontoitavan asunnon, josta haluamme tällä kertaa luoda unelmiemme kodin sen sijasta, että remontoimme sen myyntiä varten. Asunto on rakennettu 80-luvun alkupuoliskolla, kaikki on talossa alkuperäiskunnossa ja piha kasvanut umpeen, joten hommaa riittää. Ihastuimme kuitenkin talon kauniiseen, keskieurooppalaiseen tyyliin ja minua viehätti se, että talo jollain tavoin muistutti Hollannin sukulaiseni vanhaa taloa, jonka puutarhassa juoksentelin lapsena kukkien joukossa.


Rivin Sisustussuunnittelu - uuden kotimme muutos

Tilojen pohjaratkaisu oli meille (mieheni, minä, 3-vuotias tytär sekä kultainennoutaja Jame) juuri sopiva, ja siellä on myös tilaa miehen työhuoneelle sekä Rivinin studiolle. Vanhassa talossa on upeat kaaret oviaukoissa, kultaiset yksityiskohdat kylpyhuoneessa ja ovenkahvoissa, kaikki kauniita yksityiskohtia, jotka haluamme säilyttää.  


Kalanruotolattia

Keittiö ja olohuone olivat erilliset huoneet, joissa oli täysin erilaiset lattiat. Kaadoimme seinän avaten tilan avokeittiöön. Tarkoitus oli alun perin kunnostaa vanha parketti, mutta päädyimme laittamaan kalanruoto-vinyylilankkua vanhojen lattioiden päälle yhtenäistämään kokonaisuuden. Kalanruotomalli sopi hyvin talon henkeen, ja sen alla säästyi olohuoneen vanha, kaunis parketti.


Rivin Sisustussuunnittelu - lattia ennen muutosta
Tässä olohuoneen vanha parketti

Rivin Sisustussuunnittelu - olohuone ja keittiö ennen muutosta
Erillisten keittiön ja olohuoneen lattiat olivat erilaiset ennen muutosta

Rivin Sisustussuunnittelu - keittiö ennen muutosta
Seinä purettiin ja keittiö yhdistettiin olohuoneeseen

Rivin Sisustussuunnittelu - keittiössä asennetaan lattiaa
lattian asentaminen on alkanut

Rivin Sisustussuunnittelu - lattia muutoksen jälkeen
Uusi lattia sopii talon tyyliin

Keittiön muutos

Olemme aloittaneet jokaisen asuntoremontin keittiöstä, koska tykkäämme laittaa ruokaa ja tietenkin, jotta jaksaa rempata täytyy myös muistaa syödä hyvin 😄. Usein siinä vaiheessa, kun viimeisestä ateriasta on aikaa, alkaa meidän perheessä hermot kiristyä ja työnlaatu kärsiä. Siksi keittiö oli taas heti ensimmäisten joukossa listalla.


Iso osa keittiösuunnitteluun menevästä ajasta meillä kohdistui pienten, käytännöllisten asioiden pohtimiseen. Koska tämä oli jo kolmas omaan kotiin toteuttamamme keittiö, olivat jotkut asiat selkeitä jo heti alussa, kun taas toisissa piti tehdä kompromisseja.


Rivin Sisustussuunnittelu - keittiö ennen muutosta
Keittiö ennen muutosta

Rivin Sisustussuunnittelu - keittiön muutos, keittiö huokuu harmoniaa
Muutoksen jälkeen keittiö on toimiva ja värit ovat harmonisen vaaleat

Rivin Sisustussuunnittelu - keittiö muutoksen jälkeen. vaaleita sävyjä ja pieniä kullanvärisiä yksityiskohtia

Pohdimme tuleeko aamiaiskaappia vai ei. Olemme kokeneet sen käteväksi edellisissä keittiöissä, mutta nyt meillä on keittiön takana erillinen kodinhoitohuone, josta löytyy kaikki kodinkoneet sekä lisää säilytystilaa. Keittiön muotoa jouduttiin muuttamaan kuitenkin putkivetojen vuoksi, joten kulmaan jäi tyhjä tila, johon aamiaiskaappi sopi täydellisesti. Olen ollut tyytyväinen päätökseen lisätä aamiaiskaappi, koska esim. vedenkeitin on nyt näppärästi hanan vieressä. Muutenkin suurin osa kodinkoneista löytyy kodinhoitohuoneesta tai aamiaiskaapista, joten keittiötasot pysyvät siisteinä tavaroista ja koneista.


Tärkeimpänä listalla oli riittävä määrä pöytätasoa, joten valitsimmekin suuren saarekkeen, jonka lisäksi meillä on vielä kolme metriä lisää tasoa.


Rivin Sisustussuunnittelu - keittiö muutoksen jälkeen. silkkikukat viimeistelevät kokonaisuuden

Rivin Sisustussuunnittelu - keittiö muutoksen jälkeen. kullanväriset yksityiskohdat viimeistelevät kokonaisuuden

Olemme aika tarkkoja budjetin kanssa ja pyrimme pysymään tai alittamaan sen aina mahdollisuuksien mukaan. Keittiön ollessa ensimmäinen iso kuluerä budjetissamme pyrimme pitämään kulut mahdollisimman pieninä. Panostimme kauniisiin vetimiin ja valitsimme edullisemmat ajattomat valkoiset ovilevyt. Väriä saa lisättyä esim. ihanan värikkäillä silkkikukilla ja tauluilla. Säästimme keittiötasoissa, jotka ovat paksua vaneria ja olemme käsitelleet ne kuultavan valkoisiksi. Ne oli tarkoitus käsitellä vielä mikrosementillä, mutta olemme tykästyneet tasoihin ihan tuollaisenaan, ja puu tuo kivaa lämpöä tilaan. Aikaisemmissakin asunnoissa olemme laittaneet mikron piiloon kaappiin, jolloin ei tarvitse ostaa integroitavaa mikroa, mikä tuo myös säästöä. Panostuslistalta löytyy mm. kodinkoneet, kaunis ja käytännöllinen hana sekä suuri 80 cm tiskiallas, jossa on helppo puhdistaa niin uunin pellit kuin suuret kattilat.


Rivin Sisustussuunnittelu - keittiö muutoksen jälkeen. kullanvärien hana viimeistelee kokonaisuuden

Rivin Sisustussuunnittelu - keittiön muutos. kullanväriset yksityiskohdat viimeistelevät kokonaisuuden

Rivin Sisustussuunnittelu - keittiön muutos, kullanvärinen hana ja oma lyijykynäpiirros viimeistelevät kokonaisuuden

Keittiö on toiminut meidän tarpeisiin täydellisesti ja tuntuu ihanan tilavalta. Vielä ruokailutilan ja keittiön välinen aukko katossa pitää paikata ja muuta pientä viimeistelyä, mutta suurin työ on valmis ja onnistunut!


Ihanaa viikonloppua,


Sanja

Comments


bottom of page