top of page

Ihanat silkkikasvit

Kun rakastat viherkasvien tuomaa tunnelmaa ja viihtyisyyttä, mutta ne kuolevat käsissäsi, koska sinulla ei kiireisen työn tai matkustamisen takia ole aikaa huolehtia viherkasveista, voi ratkaisu löytyä silkkikasveista.


Rivin-Sisustus-ja-puutarha-suunnittelu-ihanat-silkkikasvit

Silkkikasvien hyödyt

Silkkikasvien varmaan suurin hyöty on: kun ne on kerran asetellut ruukkuun, niistä ei tarvitse enää huolehtia sen enempää, riittää kun joskus pyyhkäisee vähän pölyjä.


Lisäksi ne sopivat monenlaiseen elämäntilanteeseen, olit sitten allerginen viherkasveille, sinulla on kiireinen elämän rytmi eikä aikaa huolehtia kasveista, tai jostain syystä kasveillasi on vain tapana kuihtua muutaman kuukauden kuluttua niiden ostamisesta. Sinun ei myöskään tarvitse olla viherpeukalo tai omata kasvituntemusta, ja tilan suhteenkaan silkkikasvi ei nirsoile oli sitten kyseessä paahteinen parveke tai pimeä kylpyhuone.

Rivin-Sisustus-ja-puutarha-suunnittelu-aidon-näköiset-silkkikasvit

Taivuteltavuus on myös yksi silkkikasvien hyödyistä ja niitä voikin taivutella mielensä mukaan, toisin kuin oikeita kasveja. Silkkikasveja kannattaa erityisesti muotoilla, jos ne tulevat tilaan tai ruukkuun, mikä vaatisi oikeataan suurempaa tai pienempää kasvia.

Aidon näköiset silkkikasvit

Silkkikasvit eivät ole mikään uusi juttu, ja muistat ne varmaan paremmin nimellä tekokasvi, koska siltä ne juuri näyttivät - super muovisilta. Lisäksi ennen oli silkkikukkia eli epäaidon näköisiä, kankaasta tehtyjä kukkia, jotka näyttivät halvoilta ja ehkä jopa vähän mauttomilta keräten pölyä haalistuneina kaapin päällä.


Rivin-Sisustus-ja-puutarha-suunnittelu-silkkikasvit-ovat-kehittyneet
Rivin-Sisustus-ja-puutarha-suunnittelu-silkkikasvit-ovat-aidon-näköisiä-ja-helppohoitoisia

Nyt molempien sekä tekotapa että materiaalit ovat muuttuneet ja kehittyneet. Usein käytetään kierrätysmateriaaleja, ei enää muovia, joten voi olla vaikea erottaa silkkikasveja oikeista. Koska myös valmistustavat ovat kehittyneet, on kasveissa oikean näköisiä yksityiskohtia kuten rautalangasta tehdyt lehtiruodit, joita voi taivutella mahdollisimman aidon oloisesti tai puumaisten kasvien varret on tehty oikeasta puusta, jotka eivät homehdu tai mätäne.


Rivin-Sisustus-ja-puutarha-suunnittelu-silkkikasvit-ovat-aidon-näköisiä-ja-helppohoitoisia

Silkkikasvit ja vihersisustus

Silkkikasveilla saat tuotua kotiisi näyttävyyttä ja viihtyisyyttä, kun laitat aidonnäköisiä silkkikasveja upeisiin ruukkuihin, jotka korostavat kotisi sisustuksen värejä ja kalusteita. Vielä vähemmän eroa huomaa, kun sekoitat kuivakukkia tai oikeita viherkasveja silkkikasvien kanssa. Alla olevassa kuvassa vain maljakossa olevat laukkojen siemenpallot ovat oikeita.


Rivin-Sisustus-ja-puutarha-suunnittelu-miksaa aitoja-ja-silkkikasveja
Rivin-Sisustus-ja-puutarha-suunnittelu-vihersisusta-näyttävillä-silkkikasveilla
Rivin-Sisustus-ja-puutarha-suunnittelu-vihersisusta-näyttävillä-silkkikasveilla

Silkkikasvit parvekkeella tai lasitetulla terassilla

Lasitetulle terassille tai parvekkeelle on ihana laittaa vehreitä kasveja, jotka luovat sinne viihtyisyyttä tai niillä voi jakaa tilaa eri osiin, mutta haasteeksi saattaa muodostua varsinkin paahteiset kesät, ja osa oikeista kasveista ei selviä välttämättä koko kesää etenkin, jos ne jättää kastelematta pitemmäksi aikaa. Jos haluat huoltovapaamman terassin tai parvekkeen, voit sekoittaa kesäkukkien joukkoon silkkikasveja, jotka eivät ruskistu tai kuole kuivuuteen auringossa. Niitä on saatavilla myös säänkestävinä ja UV-suojattuina, jolloin niiden värit säilyvät varmasti kauniina pitkään.


Rivin-Sisustus-ja-puutarha-suunnittelu-vihersisusta-parveke-helppo-hoitoisilla-silkkikasveilla

Viherseinät

Trendikkäät viherseinät voidaan myös tehdä aitojen sijasta silkkikasveista. Olemme kuitenkin huomanneet, että niiden, kuten muidenkin silkkikasvien laadussa voi olla suuriakin eroja, ja on mahdollista. ettei edullinen, neliöittäin tilattava palanen ole ulkonäöltään ja näyttävyydeltään lähelläkään räätälöityä, käsin työstettyä silkkikasviseinää. Kun silkkikasvit asettelee seinälle tai ruukkuun itse, tietää varmasti, että niistä tulee kaunis ja aidon näköinen kokonaisuus, joka sopii juuri kyseiseen tilaan, siksi tykkäämmekin projekteissamme useimmiten huolehtia silkkikasvien istutuksesta ja stailauksesta alusta loppuun asti itse, jolloin asiakas saa valmiit asetelmat, joista pääsee nauttimaan heti.


Rivin-Sisustus-ja-puutarha-suunnittelu-vihersisusta-näyttävillä-silkki-kasvi-seinillä

Koska haluamme omin silmin nähdä ja kokea eri silkkikasvien erot, ja kuinka aidoilta ne näyttävät,

käymme valitsemassa kasvit itse paikan päällä ja voikin sanoa, että ne on hand picked juuri sinulle😊


Rivin-Sisustus-ja-puutarha-suunnittelu-vihersisusta-näyttävillä-silkkikasveilla-jotka-käymme-itse-valitsemassa

Ihanaa viikonloppua,


Sanja & Sirpa

Comentários


bottom of page