top of page

Joulu kotiin väreillä- valitse juuri sinulle sopivat

Joulu alkaa pikkuhiljaa hiipiä meidän molempien kotiin väreinä ja pieninä yksityiskohtina. Väreillä on suuri merkitys tunnelman luojina. ja kun tämän joulun trendivärejä Keski-Euroopassa ovat punainen (erityisesti tumma burgundinpunainen), vihreä, kulta ja valkoinen, ne tuntuivat sopivan juuri suomalaiseen joulusisustukseen. Ripottele koristeita tai pieniä yksityiskohtia kodin eri tiloihin mieleisissäsi sävyissä.


Luonto ja vihreä väri näkyvät joulu sisustuksessa

Luonto tuodaan nyt sisälle, ja se on keskeinen osa joulu sisustusta esimerkiksi havunoksina ja kransseina (lue vuoden 2024 sisustustrendeistä lisää täältä). Mutta jouluisessa sisustuksessa luonto näkyy myös materiaaleissa, kestävänä kehityksenä sekä kierrätyksenä - vihreää väriä sekä pehmeitä, murrettuja vaaleita sävyjä, vanhoja tavaroita ja itsetehtyjä koristeita. Yhä useampi varmaan miettii myös hankkiako aitoa kuusta vai korvatako se muovisella tai itse askarrellulla koristeella. Toisaalta joulun tunnelmaa tuovat pelkästään jo kuusen tai männyt havut samalla, kun ne tuoksuvat ihanasti, täältä löydätkin ohjeen simppeliin havuasetelmaan.


Rivin Sisustussuunnittelu - vihreä samettinen joulutyyny
Rivin Sisustussuunnittelu - upeat, vihreät kynttilänjalat
Rivin Sisustussuunnittelu - ripaus vihreää havuilla
Rivin Sisustussuunnittelu - ripaus vihreää havuilla
Rivin Sisustussuunnittelu - luonto joulusisustuksessa

Perinteinen punainen

Punainen ja vihreä ovat olleet suosituin joulun väriyhdistelmä, vaikka yhä enemmän näkee joulukoristeissa myös muita sävyjä kuten kuparia, punakultaa, sinistä, vaaleanpunaista yms. Minkä värin valitsetkin, sitä voi alkaa tuoda nyt jo pieninä ripauksina kodin sisutukseen näkyen joko aidoissa tai teko kukka-asetelmissa tai tekstiileissä. Alla punaisen syvä väri hehkuu joulun tunnelmaa tuoden lämpöä tilaan.


Rivin Sisustussuunnittelu -punainen väri tuo joulun
Rivin Sisustussuunnittelu -punainen väri tuo joulun
Rivin Sisustussuunnittelu -ripaus punaista joulusisustuksessa

Koristele joulukoti kullalla

Pisara kultaa juhlistaa niin eteisen kuin olohuoneenkin tuoden kotiin rapauksen luksusta. Leikittele erilaisilla muodoilla ja materiaaleilla, kuten luomalla kontrasteja ja sekoittamalla kullan eri sävyjä luonnon materiaaleihin, puuhun ja betoniin tai yhdistämällä kultaa valkoiseen luot modernin, tyylikkään lopputuloksen. Pienet kullanväriset yksityiskohdat tuovat näyttävyyttä sisustukseen, mutta myös pelkkä yksittäinen kullanvärinen tarjotin tai vaasi toimii katseenvangitsijana, niin että esimerkiksi jouluinen havuasetelma voi olla hyvinkin yksinkertainen (katso täältä). Jos sinusta kulta kiiltää liika, valitse hillitty mattakulta tai messinki. Kaikkea (tai mitään) ei tarvitse hankkia uutena vaan kultasprayllä voit uudistaa esimerkiksi vanhan kranssipohjan tai kierrätyskeskuksesta hankitun kynttilänjalan.


Rivin Sisustussuunnittelu - kultainen  joulusisustus
Rivin Sisustussuunnittelu - joulu sisustuksessa
Rivin Sisustussuunnittelu - yhdistele valkoista ja kultaa
Rivin Sisustussuunnittelu - erilainen, kultainen kynttelikkö
Rivin Sisustussuunnittelu - ripaus kultaa tuo luksusta

Jos mielestäsi kotiisi sopii paremmin muita värejä kuten hempeän vaaleanpunainen tai shampanjan värinen, hienostuneet ruskea, kupari ja kulta, säihkyvän hopean ja lasin jäämainen yhdistelmä tai rauhallinen sinisen ja valkoinen, niin myös niistä saa upeita yhdistelmiä.


Rivin Sisustussuunnittelu - tyylikäs, ruskea jouluasetelma
Rivin Sisustussuunnittelu - sininen ja valkoinen sopii talveen
Rivin Sisustussuunnittelu - valkoista ja hopeaa

Lisää jouluisia ideoita löydät täältä.


Tunnelmallista viikonloppua,


Sanja & Sirpa

bottom of page