top of page

8. luukku - säväytä kullalla joulusisustuksessa

Kulta yleensä säväyttää keräten huomiota, vaikka sitä ei olisi sisustuksessa käytetty paljoakaan johtuen ehkä siitä, että kulta on joskus aikoinaan mielletty vaurauden ja ylellisyyden merkiksi.


Pienillä kullanvärisillä yksityiskohdilla ja yhdistelemällä matta- sekä kiiltäväpintaisia kultaisia esineitä ja kalusteita piristät tilaa kuin tilaa ja saat luotua sinne lämpöä hehkuvan tunnelman. Erityisesti joulukotiin kullan sävy on mitä mainioin, inspiroidu ja leikittele erilaisilla muodoilla ja materiaaleilla. Kulta sopii kaikkeen, kuten vaikka yhdistettynä puuhun ja metalliin.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulukalenterin-8-luukku
Rivin-Sisustus-suunnittelu-erikoinen-kynttilän-jalka

Korkeat, kullan väriset metalliruukut tuovat näyttävyyttä sisustukseen samalla korostaen ja tuoden esiin hyllykön hohtavat jalat ja maton raidan.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-näyttävät-kulta-ruukut

Jos ruukku, vaasi tai malja on itsessään kuin koru, voivat kasvit tai asetelmat olla vähemmän näyttäviä ja jopa hyvinkin pieniä ja yksinkertaisia, joskus riittävät pelkät sirot viherkasvit tai männyn oksat kuten kauttamme tilattavassa olevaan kullattuun taideteokseen ja mustiin ruukkuihin on aseteltu.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-näyttävä-kulta-esine
Rivin-Sisustus-suunnittelu-näyttävät-ruukut

Joulusisustuksen trendit ovat vaihdelleet vuosien kuluessa, välillä suositaan hopeaan, välillä taas kultaa. Nyt kun yhdistelmillä halutaankin rikkoa rajoja, yhdistetään kultaa, hopeaa, rautaa ja muita metalleja.

Ripaus kultaa tuo juhlavuutta, oli sitä sitten käytetty joulukoristeissa tai tekstiileissä. se juhlistaa niin eteisen kuin olohuoneenkin.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulu-tunnelmaa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-näyttävä-kulta-tyynyt
Rivin-Sisustus-suunnittelu-näyttävä-mattakulta-vati

Piristät harmaata kullan mattasävyillä, ripauta kultaa valkoisen kanssa elegantiksi, lämpimäksi yhdistelmäksi tai säväytä mustaa ja sinistä upeaksi japandimaiseksi lopputulokseksi, kullan hohto sopii yhtä hyvin moderniin sisustukseen kuin boho tyyliseenkin tai tuoden lämpöä skandinaavisen vaaleaan ja pelkistettyyn tilaan.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-upeat-kulta-oksat
Rivin-Sisustus-suunnittelu-näyttävä-sivu-pöytä
Rivin-Sisustus-suunnittelu-näyttävä-sivu-taso

Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page