top of page

14. luukku - minimalistinen asetelma jouluruususta

Kun aikaa on vähän ja haluat nopeasti kauniin, yksinkertaisen asetelman, on tämä juuri sinulle sopiva. Joulukalenterimme kaikkien asetelmien idea oli, että ne ovat helppoja ja nopeita toteuttaa eivätkä aiheuta kauheasti sotkua, joten tässä taas on erityisen helppo, mutta viimeistelty asetelma.


Olemme käyttäneet tässä yhtä meidän suosikkia, Rivinin verkkokaupan uusista ruukuista eli Wave ruukkua (loppuunmyyty), jossa on rouhea hiekanomainen pinta ja väritys.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-14-joulukalenterin-luukku
Rivin-Sisustus-suunnittelu-minimalistinen-joulukukka-asetelma-jossa-jouluruusu

Tarvitset asetelmaa varten

  • Ruukun

  • Sanomalehtiä, sellofaania tai muuta täytettä

  • Jouluruusun

  • Sammalta tai jäkälää

Näin teet asetelman


1. Aloita asettelemalla sanomalehteä tai kosteuden kestävää sellofaania ruukun sisälle, niin että jouluruusu mahtuu keskelle ruukkuineen, ja niin että täyte on suunnilleen samalla korkeudella, kuin jouluruusun mullan pinta.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-minimalistinen-joulukukka-asetelma-ensimmäinen-vaihe

2. Laita jouluruusu sanomalehtien/sellofaanin keskelle ja ala asetella jäkälää, niin että se peittää täytteen ja kasvin mullan. Jäkälä kuivuu huoneilmassa kovaksi, jolloin se pitää kauniisti muotonsa.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-jouluruusu-ja-jäkälää-asetelmassa

Tämä asetelma oli näin yksinkertainen. Sen tekeminen ei myöskään aiheuta kauheaa sotkua mullan kanssa, kun reunoille laittaa mullan tilalta sanomalehteä tai sellofaania, joka tukee jäkälää pitäen jouluruusun keskellä paikoillaan.


Jouluruusun kastelu

Jos käytät sanomalehteä kannattaa olla kastelematta jouluruusua liikaa, jotta sanomalehdet eivät ui vedessä. Jouluruusu tykkää kosteasta mullasta, mutta ei kestä liian märkää alustaa, jossa sen juuret mätänevät.

Kannattaa kastella vain tippa (max. 1 dl) kerran tai puolet siitä kaksi kertaa viikossa.


Jos sinusta tuntuu, että haluat kastella useammin istutusta, on parempi käyttää sellofaania. Jos jäkälä pysyy pehmeänä, voit poistaa sen kastelun jälkeen ja tyhjentää mahdollisen ylimäärisen veden pois ruukusta.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-minimalistinen-joulukukka-asetelma-jossa-jouluruusu

Jouluruusu on monivuotinen

Tiesitkö, että jouluruusu on perenna, jonka voi istuttaa keväällä ulos? Säilytä sitä kukinnan jälkeen viileässä paikassa ja istuta pakkasten jälkeen ulos varjoisaan paikkaan. Näin voit nauttia monivuotisen jouluruusun kauneudesta vielä pidempään!


Rivin-Sisustus-suunnittelu-minimalistinen-joulukukka-asetelma-jossa-jouluruusu

Jos vielä mietit ostaako ruukku verkkokaupastamme, kannattaa toimia pian ja viimeistään 16. joulukuuta, mikäli haluat ruukun vielä jouluksi. Niiden saama suosio on yllättänyt meidätkin, ja joitain on vain yksittäisiä enää jäljellä.


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page