top of page

13. luukku - yksinkertainen joulupöydän koriste

Joulu lähestyy ja molemmilla kannettiin juuri eilen joulukuusi sisään. Pikkuhiljaa on alettu miettiä jouluruokaa ja kuinka joulupöytä koristellaan, tosin ideat ovat vielä kehittely vaiheessa. On vain niin kiva pallotella kaikkia upeita ideoita, mutta pöydän saa juhlavaksi vähemmälläkin, riittää, kun yhdistelee eri elementtejä.


Jos sinulla on pitkä pöytä, jonka keskelle olisi kiva laittaa joku joulupöydän kukkakoristelu, mutta vielä mietit kuinka sen toteuttaisit, niin tässä supersimppeli ja nopea idea, joka on helppo toteuttaa.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-luukku-13-kukka-asetelma-joulupöytään

Asettele eri korkuisia kynttilänjalkoja, mahdollisesti erilaisia, mutta yhteensopivia, riviin ja laita niiden keskelle kaksi tai kolme matalaa ruukkua, joihin teet joulukukka-asetelman. Meidän asetelmissamme käytetty Plain ruukku (loppuunmyyty) on 15 cm korkea. Korkeus on sikäli oleellista, että on mukavampi jutustella joulupöydässä vastapäätä istuvan kanssa, kun näkeekin hänet😊


Rivin-Sisustus-suunnittelu-kukka-asetelma-joulupöytään

Toisessa ruukussa on veteen aseteltu muutama männyn, marjakuusen ja eukalyptuksen oksa, sekä niiden amarylliksen varsi, joka on teipattu, niin ettei se ala kihartua ja haljeta alhaalta. Vettä ei kannata laittaa runsaasti, koska amaryllis viihtyy paremmin tilkassa vettä.


Toisessa on marjakuusen oksia ja hyasintti ruukussa. Marjakuusen oksat on pistelty hyasinttiruukkuun, eivätkä ne ole erityisen kosteita, mutta koska marjakuusi on pehmeälehtinen, eivät neulaset kovin nopeasti varise. Jos käytät esim. kuusen oksia, kannattaa ne laittaa veteen.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-kukka-asetelma-joulupöytään
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kukka-asetelma-joulupöytään

Voit myös laittaa pöydälle kaitaliinan, joka kokoaa kynttilänjalat ja ruukut yhdeksi kokonaisuudeksi.

Luovia hetkiä,

Sanja & Sirpa

Kommentare


bottom of page