top of page

Kaunis joulukranssi ruokapöydän päälle - 19. luukku

Ruokapöydän päälle ripustettu iso kranssi tai valokranssi tuo näyttävän ja kodikkaan ilmeen jouluiseen pöytään. Kranssin voi ostaa valmiina tai sen voi koota itse rautalankakehykseen. Meillä pohjana toimi useita vuosia sitten Ikeasta ostettu valokranssi.


Kranssi oli ostettu terassia varten ulos, mutta päätyi käyttöön sisälle. Valoisassa kuitenkin sen valkoiset johdot kaipasivat peitokseen havuja ja siksi muutamana vuotena rakensin sen ympärille tuijan oksista havukranssin koristeena kuivattuja appelsiineja kaneleita. Pehmeät havut eivät suoraan varise, mutta nekin kuivuvat sisätiloissa, varsinkin jos niitä ei suihkuttele päivittäin. Havut olivat juuri joulun kauniita, ja sen jälkeen ne käpristyivät näyttäen - kuivilta😁


Rivin Sisustussuunnittelu - valokranssi ja silkkikukat

Muutaman vuoden viitsin kranssin rakentaa, mutta sitten inspiraatio jäi, koska työ, ja se lyhytkestoinen ilo olivat niin väärässä suhteessa. Kranssi päätyi vintille odottamaan parempia ideoita.


Rivin Sisustussuunnittelu - perinteinen havukranssi pöydän päällä

Kun Sanja hiljattain muutti uuteen kotiin, hän muisti valokranssin, ja kuinka se sopisi täydellisesti joulupöydän päälle. Tarkoitus oli nyt kuitenkin tehdä siitä täysin eri tyylinen kooten sen silkkikukista, jotka eivät varise.


Aloitimme miettimällä, millainen kranssista pitää tulla, ja mitä materiaaleja tarvitaan, sitten Sanja latoi uuden kodin lattiaa, ja minä asettelin kasveja kranssin. Nyt valokranssissa on tuijan, puksipuu, kuusen ja monien muiden silkkikukkien ja kasvien oksia pujoteltuna kranssirenkaaseen.


Rivin Sisustussuunnittelu - Kranssi pöydän päälle silkkikukista

Kranssista roikkuu eri sävyisiä joulupalloja, jotka alun perin piti laittaa roikkumaan alemmaksi, mutta koska pöydän yli seurustellaan, joulupallot eivät saa häiritä seurustelua, joten laitoin ne eri korkeuksille mutta kuitenkin aika ylhäälle.


Rivin Sisustussuunnittelu - Valokranssi pöydän päälle

Rivin Sisustussuunnittelu - Valokranssi pöydän päällä silkkikukista luo tunnelmaa


Kranssi voi olla myös pajusta tehty, ja koristeeksi käyvät kaikki kuivatut hedelmät, kävyt, varvut tai tekomarjat. Kranssin voi kiinnittää pöydän yläpuolelle langalla tai silkkinauhoilla tuomaan ihanan jouluista tunnelmaa.


Sirpa

コメント


bottom of page