top of page

Muutos - harmonisen vaalea sisustus

Avara koti oli rakennettu 2000 luvulla ja nyt kotiin haluttiin uutta ilmettä vaaleilla sävyillä sekä tuoda se moderniksi ja tähän päivään. Keittiökaapit ja muutamia kalusteita oli uusittu hiljattain, siksi toiveena oli, että uudempia kalusteita voitaisiin hyödyntää. Myös laattalattia haluttiin säästää.


Rivin Sisustussuunnittelu - Ihana, vaalea ruokailutila

Koska vanhojen kalusteiden pyökkikalusteet ja värit henkivät vahvasti omaa aikakauttaan, ja tilasta haluttiin moderni sekä rauhallinen, oli ensimmäinen tehtävä luoda suunnitelma, jonka lähtökohtana oli rauhoittaa koko tila käyttäen vaaleita, mutta lämpimiä sävyjä.


Rivin Sisustussuunnittelu - Vanha ruokailutila, jossa paljon pyökkiä ja kirsikkaa
Rivin Sisustussuunnittelu - Vanha ruokailutila, jossa paljon pyökkiä ja kirsikkaa

Asukkaiden toiveiden pohjalta tehtiin 3D-suunnitelma, jonka valokuvamaisten kuvien pohjalta oli helppoa nähdä, miltä lopputulos tulee näyttämään helpottaen päätöksen teossa, mitä kalusteita halutaan säästää. Näin esimerkiksi päädyttiin siihen, että hyödynnetään vanhaa ruokailutilan pöytää sisutuksessa, koska vaihtoehtoja vertailtaessa valkoinen marmori tai musta pöytä tuntuivat liian vaaleilta/tummilta kokonaisuuteen nähden.

Rivin Sisustussuunnittelu - Valokuvamainen 3D-kuva ruokailutilasta
Rivin Sisustussuunnittelu - Valokuvamainen 3D-kuva ruokailutilasta
Rivin Sisustussuunnittelu - Valokuvamainen 3D-kuva ruokailutilasta

Valkoiset seinät maalattiin lämpimällä beigellä Tikkurilan Mulperi värisävyllä ja terrakottaruudulliselle lattialle siirrettiin iso nukkamatto oleskelutilasta rauhoittamaan värikkäitä ruutuja. Kaapisto ja ruokapöydän tuolit vaihdettiin valkoisiin, lampuiksi valittiin pöydän kanssa hyvin sointuvat kauniit rottinkivalaisimet.


Rivin Sisustussuunnittelu - Ihana, vaalea ruokailutila
Rivin Sisustussuunnittelu - Ihana, vaalea ruokailutila

Ruokailutilan kanssa samaa avaraa tilaa olivat olohuone ja keittiö. Olohuonetta hallitsivat kaksi sohvaa ja kolme isoa nojatuolia, joista osa uusia, osa vanhoja. Ne muodostivatkin pohjan suunnitelmalle, jota lähdin työstämään. Alla kuva olohuoneesta ennen muutosta, sekä valokuvamainen 3D-kuva uudesta sisustuksesta.


Rivin Sisustussuunnittelu - Olohuone ennen muutosta
Rivin Sisustussuunnittelu - Valokuvamainen 3D-kuva olohuoneesta päätöksen tueksi

Olohuoneesta haluttiin viihtyisä ja harmoninen. Vähensin kalusteita radikaalisti, joten vanha sohva ja nojatuolit pääsivätkin uusille omistajilleen, kun taas muutaman vuoden vanhat sohva, iso nojatuoli ja valkoinen pikkupöytä haluttiin säilyttää.


Koska laattalattia materiaalina on aika kylmä, sen pariksi valittiin valtava, pyöreä, lämpimän beige matto. Takaseinä maalattiin Tikkurilan tunto maalilla (sävy Linna), jossa toistuu sama sävy kuin matossa.


Rivin Sisustussuunnittelu - Olohuoneeseen maalattiin neliskulmainen beige alue

Uudet tuolit ja rahi ovat pehmeää bukleekangasta, ison, mustan varjostimen tuodessa särmää vaaleaan huoneeseen. Uusien lepotuolien muotokieli mukailee vanhan harmaan nojatuolin muotoja.


Rivin Sisustussuunnittelu - Olohuoneeseen hankittiin valkoiset tuolit, joiden muotokieli on samanlaista kuin vahallakin tuolilla
Rivin Sisustussuunnittelu - tuolin pehmeä materiaali tuo tilaan lämpöä
Rivin Sisustussuunnittelu - rahin muoto ja  pehmeä materiaali tuovat tilaan lämpöä
Rivin Sisustussuunnittelu - musta lampun varjostin luo kontrastia
Rivin Sisustussuunnittelu - musta lampun varjostin luo kontrastia  vaaleaan tilaan

Keittiökaappien puuovet oli myös uusittu muutama vuosi sitten. 3D-kuvan pohjalta talon asukkaiden oli helppo päättää, että myös kaapistojen päätylevyt vaihdetaan valkoisiksi, joka edelleen rauhoitti kokonaisuutta tuoden avaruutta ja harmoniaa. Aiemmin ruokailutilana käytetystä ikkunasyvennyksestä suunniteltiin viihtyisä lounge-nurkkaus, jonne pari vuotta vanha sohva sopi täydellisesti.


Rivin Sisustussuunnittelu - Valokuvamainen 3D-kuva keittiöstä
Rivin Sisustussuunnittelu - Valokuvamainen 3D-kuva olohuoneesta päätöksen tueksi

Olohuoneeseen hankittiin kevyempi sohva, kun entinen, kookas sohva siirrettiin keittiön viereen ikkunan alle suunnitelman mukaisesti. Saarekkeen eteen valittiin vaaleat baarituolit, samaa sarjaa kuin ruokailutilassa. Niiden moderni, vaalea ulkonäkö viimeistelee keittiön ilmeen.

Rivin Sisustussuunnittelu - baarituolit viimeistelevät keittiön ilmeen

Ihanaa viikonloppua,


Sanja

Comments


bottom of page