top of page

Silkkikukat osana sisustusta

Aidot kukat ovat ihania, mutta saattavat kestää vain viikon tai kaksi, jonka jälkeen lehdet kadottavat

kauneimman muotonsa, värit haalistuvat ja terälehdet putoilevat. Erityisesti tulppaanien lehdet voivat muuttua keltaisiksi hetkessä, koska niitä pidetään kaupoissa usein ilman vettä. Silkkikukkien vettä ei tarvitse vaihtaa, terälehdet eivät putoile, vesi ei haise, eivätkä ne aiheuta allergiaa, ja ne kestävät melkein ikuisesti.


Rivin Sisustussuunnittelu - silkkikukkakimppu

Oletko törmännyt kasveihin, joista 0let miettinyt, ovatko ne oikeita vai tekokukkia, tai niitä on ollut ihan pakko mennä kokeilemaan varmistuakseen kummasta on kysymys? Nykyään erilaisia tekokukkia on kaikkialla, ja joitain niistä on todella vaikea erottaa aidoista. Osa saattaa jopa tuntua aidoilta, sillä on myös olemassa ns. real touch -tekokukkia, joiden terälehdet on tehty myös tuntuman aivan aidoilta. Tekokukkien hinnat vaihtelevat suuresti ja niiden hinnoista voikin usein päätellä laadun.


Miksi silkkikukat?

Meidän innostus silkkikukkiin ja -kasveihin on oikeastaan lähtenyt sisustussuunnitteluasiakkaidemme tarpeista sillä huomasimme keskusteltaessa, että usein toiveena on lisää vehreyttä sisustukseen, mutta kiire, ajanpuute tai tunne siitä, että kasvien hoito on työlästä, kuitenkin arvelutti. Koska kesäkukkien aika parvekkeella tai terassilla on rajoittuu vain kesään, toivottiin myös kestävämpiä vaihtoehtoja. Kaikki nämä kriteerithän täyttyvät silkkikukissa ja -kasveissa.


Rivin Sisustussuunnittelu - silkkikukilla väriä terassille

Olemme käyttäneet silkkikasveja, heiniä ja erilaisia viherkasveja niin sisä- kuin ulkotilojen sisustuksissa, ja alun perin suurin haaste oli löytää laadukkaita, aidon näköisiä kasveja, jotka eivät kuitenkaan maksaisi ihan maltaita. Etsiskelimme aikamme erilaisia vaihtoehtoja asiakkaillemme, kiersimme katsomassa niitä paikan päällä (jotta kasvit varmasti ovat yhtä aidon näköisiä kuin kuvissa) ja lopulta löysimme useamman yhteistyökumppanin, joiden tuotteet olimme käyneet toteamassa hyviksi ja kriteerimme täyttäviksi.


Rivin Sisustussuunnittelu - aidonnäköiset silkkikukat

Silkkikukilla väriä sisustukseen

Kukat ovat osa sisustusta, ja niiden värillä ja muodolla onkin kiva korostaa sisustuksen kokonaisuutta, väriä tai tiettyä yksityiskohtaa. Kun käyttää aitoja kukkia, niiden värejä määrittää usein eri lajikkeiden saatavuus. Tekokukkien valikoima, lajit, värit ja korkeus, on laaja, eikä siihen vaikuta vuodenajat, joten on helppo valita sisustukseen sopivat sävyt tai omaa persoonaa ja silmää miellyttävät kukkalajikkeet.


Ehkä rakastat vaaleaa, skandinaavista sisustusta ja haluat korostaa sitä vaaleilla sävyillä ja pumpulinpehmeillä muodoilla, jotka tuovat tilaan herkkyyttä ja viihtyisyyttä.


Rivin Sisustussuunnittelu - pehmeyttä sisustukseen silkkikukilla

Rivin Sisustussuunnittelu - pehmeyttä sisustukseen silkkikukilla

Tai ehkä haluat kotiisi runsautta, kontrasteja ja värien ilotulistusta? Energisellä punaisella, tulen sävyillä ja murretulla oranssilla tai lilalla luot jännittäviä ja upeita kimppuja katseenvangitsijoiksi, jotka samalla muuttavat koko huoneen ilmeen.


Rivin Sisustussuunnittelu - väriä sisustukseen silkkikukilla

Rivin Sisustussuunnittelu - väriä sisustukseen silkkikukilla

Rivin Sisustussuunnittelu - silkkikukat, keittiön katseenvangitsijat

Rivin Sisustussuunnittelu - väriä sisustukseen tekokukilla

Yhtä tärkeää kuin kimppujen värisävyt ja kukkien muoto on niissä käytettävä maljakko. Kannattaakin miettiä jo etukäteen, missä vaasissa muodot ja värit korostuvat ja pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Toisaalta taas vaikka maljakko voikin lisätä kukkien näyttävyyttä, kokonaisuuden voi myös hyvin rakentaa yksinkertaisesti ryhmittelemällä juomalaseja tai purkkeja, jolloin lopputulos on erilainen, harkittu ja upean runsas.

Rivin Sisustussuunnittelu - väriä sisustukseen tekokukilla

Rivin Sisustussuunnittelu -silkkikukat, upeat sisustuksen katseenvangitsijat

Rivin Sisustussuunnittelu -silkkikukat, upeat sisustuksen katseenvangitsijat

Silkkikukat täydentävät sisustusta kaikkialla

Koska silkkikukkien materiaalit ja tekotavat ovat kehittyneet, ne ovat trendikkäitä, aidon näköisiä, eikä niitä enää pidetä vanhanaikaisina tai jotenkin "ei hyväksyttyinä". Helppohoitoisuuden takia niistä on tullut osa sisustusta paikkaan kuin paikkaan, koska ei tarvitse miettiä onko kylpyhuoneessa tai WC:ssä ikkunaa, onko ilma liian kuiva tai kosteaa, vaan voi vain valita tilaan sopivan kimpun tai kasvin.


Rivin Sisustussuunnittelu -tekokukat kylpyhuoneessa

Rivin Sisustussuunnittelu - yksinkertaisen kaunis silkkikukka-asetelma

Rivin Sisustussuunnittelu - keittiön kaunis silkkikukka-asetelma

Rivin Sisustussuunnittelu -silkkikukat kylpyhuoneessa

Miten silkkikukat pitäisi asetella?

Silkkikukat eivät eroa tavallisista kukista siinä, minkälaisia kimppuja niistä voi tehdä. Oikeastaan tekokukat ovat jopa helpompia, koska ne eivät katkea yhtä helposti kuin aidot kukat vaikka vähän vääntäisikin. Kimppu voi olla hyvin yksinkertainen oksan ja kukan japanilaistyylinen yhdistelmä tai siinä voi olla heiniä tai eukalyptuksen lehtiä tuomassa elävyyttä. Oksia voi taivutella eri asentoihin tai tehdä luonnonmukaisia kimppuja kuten tavallisista leikkokukista.


Rivin Sisustussuunnittelu - väriä ja eloa sisutukseen silkkikukka-asetelmalla

Rivin Sisustussuunnittelu - väriä ja eloa sisutukseen tekokukka-asetelmalla

Kimppujen ei tarvitse olla samassa muodossa viikosta toiseen, vaan jos kaipaat muutosta, voit vähentää oksia tai asetella kukat uudelleen. Jos sinua mietityttää, osaatko asetella kukat, niin että ne näyttävät luonnollisilta ja kauniilta vielä maljakossakin, olemme tehneet asian sinulle helpoksi ja koonneet muutamia erilaisia kimppuja valmiiksi, jotka löydät verkkokaupastamme tai voit ottaa yhteyttä täältä ja pyytää meitä sommittelemaan sisustukseesi sopivan kimpun. Verkkokauppamme valikoima elää koko ajan, ja sinne tulee uusia kimppuja etenkin kun siirrytään vuodenajasta toiseen.


Silkkikasvien hyöty on ehdottomasti niiden stressittömyys ja pitkäikäisyys verrattuna leikkokukkiin, jotka ehkä ovat hinnaltaan edullisempia, mutta kestävät vain hetken hyvinä, joten jos silkkikukkia ja aitoja kukkia vertaa keskenään, tulevat silkkikukat oikeastaan aika nopeasti halvemmiksi. Ikuisesti kukkivista silkkikukista on iloa siis pitkään ja vaikka niihin kyllästyisikin, voi tilalle luoda uudennäköisen kimpun tai vaihtaa niitä vaikka vuodenaikojen mukaan.


Kukkientäyteistä viikonloppua,


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page