top of page

Lastenhuoneen vaaleanpunainen viidakko

Tässä kurkistus meidän pienen tytön huoneeseen, jonne olemme luoneet pienen palan tropiikkia, jossa värit vaihtuvat, ja yleensä aina aurinko paistaa. Lasten huoneiden suunnittelussa on ihanaa, kun saa käyttää luovuutta ja luoda oman maailman, missä riittää ihmeteltävää lapselle.


Rivin Sisustussuunnittelu - värikäs  taulu

Huone oli ollut edellisellä asukkaalla ylimääräinen lapsien muutettua pois kotoaan, ja siellä aika tuntui pysähtyneen 80-luvulle. Suuri ikkuna oli peitetty verhoilla, ja huone tuntui pieneltä ja pimeältä.

Me muutimme huoneen aluksi työhuoneeksi, josta minulta ei löydy kuvaa, mutta tyttären synnyttyä siitä tuli hänen oma tilansa.


Rivin Sisustussuunnittelu - huone ennen muutosta

Kun huoneesta tehtiin lastenhuone valittiin väriksi vaalea beige, ripauksella vaaleanpunaista ja teemaksi viidakko ja trooppiset eläimet. Kaikki lähti oikeastaan alla olevan kuvan apina valaisimesta, jonka ympärille huone alkoi rakentua.

Rivin Sisustussuunnittelu -  apinalamppu sopii huoneen  viidakko teemaan

Rivin Sisustussuunnittelu - eläintarrat sisustavat lasten huoneen

Olen harrastanut kuvataidekoulua 7-vuotiaasta asti, joten kävin kaivamassa vanhoja töitäni vanhempieni vintiltä. Sieltä löytyi huoneeseen täydellisesti sopivia maalauksia apinoista, kirahvista, koirista ja linnuista, jotka laitoin kehyksiin. On hauska nähdä, miten olen 12-vuotiaana maalannut joskus näitä kuvia, ja nyt ne koristavat oman tyttäreni huoneen seinää. Minusta on ihana käyttää sisustuksissa asioita, joilla on merkitystä. Ne luovat erityisen viihtyisän tilan ja tuovat uniikkia tunnelmaa.


Rivin Sisustussuunnittelu -  huoneen värikäs viidakko teema

Välillä suunnittelu voi olla monivaiheista ja ensimmäistä versiota voidaan vielä muokata sitä mukaan, kun suunnitelmaa toteutetaan. Vaikka seiniä koristivat värikkäät valokuvat ja itse maalatut taulut, tuntuivat vaaleat seinät liian kylmiltä kaivaten lisää väriä. Päädyin tapetoimaan sängyn takana olevan seinän viidakkoaiheisella tapetilla. Vihreää pehmennettiin vaaleanpunaisella matolla, verhoilla ja korilla.


Rivin Sisustussuunnittelu -  huoneen värikäs viidakko teema

Sängyn viereinen seinä oli alun perin jo hennon vaaleanpunainen, ja koska se sopi hyvin huoneen värimaailmaan, annoin sen olla sellaisenaan, mutta liimasin seinälle palmuja, lintuja ja apinoita huoneen teeman mukaisesti. Nyt päätyseinällä on vähän räväkämpi tapetti, ja eläintarrat jatkavat huoneen teemaa pitäen huoneen ilmeen kuitenkin rauhallisena.


Rivin Sisustussuunnittelu - Lastenhuoneen sisustus ideoita

Kun pienen tytön lempiväri on nykyään vaaleanpunainen, niin huoneeseen on kertynyt söpöjen pehmolelujen lisäksi paljon vaaleanpunaisia yksityiskohtia, jotka täydentävät sisustusta. Yksisarvinen keinuhevonen ja norsu odottavat keinujaa ja leikkijää.


Rivin Sisustussuunnittelu - Lastenhuoneensisustus viidakkoteemalla

Rivin Sisustussuunnittelu - Lasten huoneen sisustus suunnittelu värikkäät yksityiskohdat

Rivin Sisustussuunnittelu - Lasten huoneen sisustusta kirjoja hyllyllä

Tytär on ehkä perinyt äidiltään innostuksensa kaikkeen luovaan, joten maalauksia ja piirustuksia on kertynyt jo iso kasa. Ne on aseteltu varastossa ylimääräisenä lojuneelle tauluhyllylle, joka on asennettu matalan lipaston päälle. Sinne on kiva vaihdella esille uusimpia maalauksia ilman, että jokaista maalausta tarvitsee kehystää tai kiinnittää erikseen seinille.


Rivin Sisustussuunnittelu -  lapsen omaa taidetta


Ihanaa viikonloppua!


Sanja

Comments


bottom of page