top of page

7 pientä muutosta, joilla piristää huoneen ilmettä

Muutoksen ei aina tarvitse olla suuri vaan välillä pienilläkin asioilla voi kohottaa huoneen ilmettä, lue tästä vinkit kuinka se tehdään.


Sisusta tekstiileillä

Tyynyt ja torkkupeitot viimeistelevät huoneen. Hanki eri värisiä tyynynpäällisiä, joita voit vaihdella sesongin mukaan tai siirtää huoneesta toiseen.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-saman-sävyiset-tyyny-ja-maljakko
Rivin-Sisustus-suunnittelu-yhtenäiset-tyyny-ja-rahi
Rivin-Sisustus-suunnittelu-tyyny-viimeistelee-sisustuksen

Väriä seinille

Kodin väreillä on suuri merkitys ja kirjoitimmekin aiheesta aiemmin. Jos seiniä ei saa maalata eikä laittaa tapettia tai sisustustarraa. tai se tuntuu liian työläältä, niin uusi sisustustaulu, printit tai jopa matto seinällä tuovat tilaan uuden ilmeen. Taulut kannattaa valita niin, että samat sävyt toistuvat huoneessa, kalusteissa tai tekstiileissä.


Rivin-Sisustussuunnittelu- sisustustauluilla-uutta-ilmettä
Rivin-Sisustus-suunnittelu-Printeillä-väriä-seinälle

Sisusta viherkasveilla

Tutkimusten mukaan viherkasvit parantavat huoneilmaa ja mielialaa, joiden lisäksi ne luovat raikkautta, viihtyisyyttä ja kodikkuutta. Saatavilla on valtavat valikoimat erilaisia huonekasveja, joista monet eivät tarvitse paljoakaan huolenpitoa, vaan on jopa parempi unohtaa niiden kastelu viikoksi tai kahdeksi.

Tärkeää on myös, millaisen ruukun kasvilleen valitsee, ei pelkästään kasvin viihtymisen näkökulmasta, vaan miltä ruukku näyttää sisustuselementtinä.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-ruukku-koristaa-pöydän
Rivin-Sisustus-suunnittelu-ruukun-koolla-on-väliä
Rivin-Sisustus-suunnittelu-ruukkku-koristaa-tilan

Pikkupöydät täydentävät kalustuksen

Trendikkäät pikkupöydät sopivat kaikkialle kotiin ja sen lisäksi, että niillä saa uutta särmää sisustukseen, ne ovat myös todella käteviä. Niitä voi käyttää yöpöytänä, lipaston tilalta tai niihin voi laittaa kasvin tai lampun lisäksi tarvittaessa kahvikupin käsistään.


Pikkupöydät voivat olla samanlaisia, eri kokoisia tai täysin erilaisia, yhdistele vapaasti.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-kultainen-yöpöytä-makuunhuoneessa
-Sisustus-suunnittelu-monikäyttöiset-pikkupöydät
Rivin-Sisustus-suunnittelu-yhdistele-erilaisia-pikkupöytiä

Näyttävyyttä valaisimilla

Kattovalaisin on usein sijoitettu huoneen keskelle, ja tilaan astuessa se osuukin siksi heti ensimmäisenä silmään, vaikkemme ehkä tajuaisikaan sitä heti. Vaihtamalla jo pelkän lampun varjostimen, katto- tai pöytävalaisimen voi saada täysin uudenlaista ilmettä huoneeseen.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-valaisin-tuo-näyttävyyttä
Rivin-Sisustus-suunnittelu-Juhlavat-valaisimet
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kullanvärinen-kirahvilamppu

Matolla on tilassa monta tehtävää

Matolla on suuri vaikutus huoneen ilmeeseen, sillä voi korostaa kalusteiden muotoja, lattian kuviointia tai elävöittää huonetta. Matto voi olla taideteos lattialla tai rauhoittaa koko tilan tunnelman. Sillä on iso vaikutus myös muihin asteihin kuin näköaistiin. Matto voi tuntua pehmeältä tai karhealta jalkojen alla, se voi lämmittää jalkoja ja sillä voi parantaa tilan akustiikkaa, jolloin vaikka musiikki kuulostaa paremmalta. Matolla on siis monta tehtävää pelkän ulkonäön lisäksi.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-matto-antaa-särmää-sisustukseen
Rivin-Sisustus-suunnittelu-matto-tuo-rauhaa-ja-luksusta-sisustukseen
Rivin-Sisustus-suunnittelu-matto-antaa-särmää-sisustukseen

Tee asetelmia kukista

Piristä tilaa leikkokukilla tai tee kaunis asetelma kuivakukista, kukat muuttavat tilan ilmettä heti raikkaammaksi. Siksi myös monissa sisustuslehtien sivuilla olevissa kuvissa koteihin on useimmiten tuotu kauniita kimppuja koristamaan sisustusta 😊


Rivin-Sisustus-suunnittelu-asetelma-viimeistelee-sisustuksen
Rivin-Sisustus-suunnittelu-asetelma-viimeistelee-sisustuksen
Rivin-Sisustus-suunnittelu-asetelma-viimeistelee-sisustuksen

Pienet tai suuremmatkin yksityiskohdat tekevät huoneesta persoonallisen. Yhdistele erilaisia materiaaleja ja yllätä katsoja käyttämällä esineitä uuteen tarkoitukseen tai uudella tavalla. Ja syksyssä paras puoli on, kun illat pimenevät, että pelkällä kynttilöiden sytyttämisellä saa luotua ihanan tunnelman.


Tunnelmallista viikonloppua!

Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page