top of page

Kuinka saada pionien nuput aukeamaan?

Vain harvat kukat ovat niin upeita kuin pionit, jotka räjähtävät kukkaan juuri juhannuksen aikoihin. Ehkä osittain juuri siksi juhannus onkin kesän kauneinta aikaa. Jotta pionit kestävät vaasissa kauniina pidempää, kannattaa kaupasta valikoida pionikimppu jonka kukat ovat vielä nupullaan. Tällöin kuitenkin saattaa eteen tulla ongelma, miten pionien nuput saa maljakossa sitten aukeamaan?

Rivin pihasuunnittelu - Upeat pionit kukkivat juhannuksena
Rivin pihasuunnittelu - Upeat pionit kukkivat juhannuksena


Nuppuniksi - näin saat pionien nuput aukeamaan

Jos pioneja ei kasva omalla pihalla, niitä on usein saatavilla melkein joka kaupassa. Jotta pionit kestäisivät pidempään, kaupat usein myyvät niitä vielä nuppuisina. Joskus kuitenkin pionin nuput eivät aukea ja, jos niin käy, niiden aukaisemiseksi on olemassa helppo niksi. Pionien nuppujen ympärillä on ohut, sokerin kaltainen kerros, joka saattaa estää niitä aukeamasta pitäen nupun kiinni. Pionin nuppua kannattaa huuhdella haalealla vedellä, jolloin sokerimainen kerros huuhtoutuu pois ja nuput yleensä aukeavat.


Rivin pihasuunnittelu - Kuinka saada pionien nuput aukeamaan
Rivin pihasuunnittelu - Kuinka saada pionien nuput aukeamaan

Ihana pionien koristama juhannuspöytä

Juhannuspöydän helppo ja nopea kattaus syntyy koristelemalla pöytä upeilla pioneilla. Jotta seurustellessa kaikki näkisivät toisensa, kannattaa pöytään laittaa korkean kukka-asetelman sijaan pioninauha. Se syntyy helposti laittamalla pionien yksittäisiä, lyhytvartisia kukkia pieniin purkkeihin ja sirottelemalla ne nauhamaisesti pitkin pöytää. Purkkien väliin vois asetella kukkien lehtiä tai kiemuroita oksia. Koska pionit ovat niin upeita jo itsessään, saa pöydän koristeltua näyttäväksi ilman sen suurempaa vaivaa.


Rivin pihasuunnittelu - Koristele juhannuspöytä pionein


Nauti pioniasetelmista kauemmin

Pioneista saa upeita asetelmia, ja jotta voisit nauttia niistä kauemmin, leikkaa kukkien varret terävällä veitsellä viistoon sen sijaan, että katkaisisit ne suoraan saksilla. Kuten muidenkin leikkokukkien kanssa, maljakon vesi on hyvä vaihtaa päivittäin, eikä kukkia kannata säilyttää suorassa auringon paisteessa. Jos sinulla on kotona viileä paikka, voit siirtää pionit illalla raikastumaan sinne yön ajaksi.


Rivin pihasuunnittelu - helppoja pioniasetelmia
Rivin pihasuunnittelu - helppoja pioniasetelmia
Rivin pihasuunnittelu - helppoja pioniasetelmia

Ihanaa juhannusta🌺


Sanja & Sirpa

Comentários


bottom of page