top of page

Polku johdattaa puutarhaan

Piha alkaa muilta osin olla jo valmis, mutta etupiha kaipasi vielä kunnostusta. Päädyimme rakentamaan etupihalle kokonaan uuden terassin, kunnostamaan etupihan laatat ja siirtämään ne sivupihalle. Sivupiha siistiytyi nopeasti laattojen avulla ja niillä on kiva kävellä paljain jaloin terassilta kasvimaalle hakemaan kasvimaan antimia.

Rivin Pihasuunnittelu - kivillä katettu polku

Kallion ja polun välinen kasvimaa on saanut säkkikaupalla multaa, turvetta ja hevosenlantaa ja vielä muutama taimi odottaa siirtoa sinne. Toivottavasti myös satoa tulisi tänä vuonna runsaasti, ainakin kaikki taimet näyttävät tähän asti kasvavan hyvin.


Myös etanat viihtyvät pihallamme ja ehtivät jo syödä yhden salaatin. Jotta salaatit eivät menisi parempiin suihin, ajattelin ostaa etanoita varten "etanajarrun", jonka lampaanvilla pysäyttää etanat, niin ettei salaatit mene etanoille. Toivottavasti se tehoaa niihin.Myös James innostui taas tulemaan mukaan kuviin. Se nauttii laatoista, jotka tuntuvat mukavammilta tassuihin kuin sora, ja heti kun tulee tilaisuus, että joku heittää pihalla palloa, on siihen tietenkin tartuttava 😄Pallon jahtaamisen lisäksi James viihtyy vähän liiankin hyvin kukkapenkeissä. Jotta niiden päällä olisi epämukavampi makoilla, olen asetellut kiviä kukkien ympärille. Ainakin tähän asti kivet ovat toimineet, ja nyt mukava alusta on löytynyt niiden vierestä.Meidän piha alkaa vihdoin ja viimein näyttää valmiilta - vielä nurmikon kasvua täytyy odottaa. Siihen saattaa kyllä mennä vielä aikaa, koska se on myös yksi Jamesin lempipaikoista 😉


Sanja

Comments


bottom of page