top of page

Puutarha kukkii - valkoinen muuttui lilaksi

Monessa perheessä juhlitaan ja vietetään valmistujaisia tai koulujen päättäjäisiä viikonloppuna, kun toukokuu vaihtuu kesäkuuksi. Puutarhassamme kevään upea, valkoinen hetki valkovuokkojen, omena- ja kirsikkapuiden kukkiessa on ohi puiden kukkien alkaessa pikkuhiljaa lakastua - yksi vuoden kauneimmista hetkistä on tältä vuodelta ohi, mutta seuraava on jo vallannut puutarhan.


Rivin Puutarhasuunnittelu - Omenapuu kukkii
Rivin Puutarhasuunnittelu - Omenapuut kukkivat
Rivin Puutarhasuunnittelu - Upea omenapuu
Rivin Puutarhasuunnittelu - Valko-ja keltavuokot
Rivin Puutarhasuunnittelu - Upea pilvikirsikka on vieraslaji

Ennen talon rakentamista alue oli metsää, joten valko- ja keltavuokot ovat aina olleet osa pihaamme. Jostain puutarhaamme ilmestyi pari vuotta sitten myös pilvikirsikka, joka on nimensä mukaan kuin iso, valkoinen kukkapilvi. Upea pilvikirsikka on luokiteltu vieraslajiksi. Sillä on upea syysväri ja koristeelliset marjat, mutta sen siemenet pysyvät maassa jopa kymmeniä vuosia.


Rivin Puutarhasuunnittelu -  Pilvikirsikka on kuin valkoinen kukkapilvi
Rivin Puutarhasuunnittelu - puutarha kukkii

Kesän kynnyksellä valkovuokot ovat vaihtuneet laukoiksi, tulppaaneiksi sekä pioneiksi ja valkoinen vaihtumassa pinkkiin ja lilaan. Väreillä on puutarhassa suuri merkitys, valkoiset kukat luovat rauhan ja harmonian tuntua, kun taas vaaleanlila lila on romanttinen ja pehmeäpinkki edustaa rakkautta ja kiintymystä.


Elegantit, hennon pinkit tulppaanit ovat ylväitä kapeine kukkateriöineen ja pitkine varsineen, kun taas pioneista yksi ensimmäisenä kukkiva, kuolanpioni lumoaa herkkyydellään. Sen kukka on kuin ohutta silkkipaperia kukkien vain hetken, mutta muuten kuolanpioni on erittäin kestävä pionilajike.


Rivin Puutarhasuunnittelu - elegantit vaaleanpinkit tulppaanit
Rivin Puutarhasuunnittelu - herkkä kuolanpioni

Joka puolella puutarhaa erilaiset jätti-, ukko- ja tähtilaukat nostavat liloja päitään, ja niiden pallomaiset teriöt ovat upeita katseenvangitsijoita. Värit vaihtelevat vaaleanlilasta voimakkaan violettiin. Jos niiden kauniita siemenpalloja ei leikkaa, ne valtaavat puutarhan muutamassa vuodessa, mikä ei välttämättä ole huono juttu. Laukat viihtyvät auringossa, ja ne sopivat erityisesti luonnonmukaiseen puutarhaan, jossa ne voivat levitä rauhassa. Kun ympärillä kasvaa paljon muita kasveja, voi kellastuneet lehdet jättää maatumaan ja häviämään itsekseen ilman, että niitä täytyy noukkia pois,


Rivin Puutarhasuunnittelu - Ihanat laukat
Rivin Puutarhasuunnittelu - Puutarhan upeat laukat
Rivin Puutarhasuunnittelu - Laukat sopivat luonnonmukaiseen puutarhaan

Ihanaa viikonloppua,


Sirpa

Commenti


bottom of page