top of page

Puutarha kukkii

Välillä tuntui, ettei kevät koskaan tule, mutta pitkä lämmin putki suorastaan räjäytti kaikki lempikukkani yhtäaikaiseen loistoon.


Pionit

Lapsuuden pihassamme oli pitkä rivi pioneja ja olen aina rakastanut niitä yli kaiken. Ne olivat ensimmäiset perennat, jotka ostin ja niitä on pihassamme runsaasti monia erilaisia. Aiemmin myös pensaspioni viihtyi kukkien upeasti silkkipaperimaisin kukkasin. Kun tein pihalla muutoksia, istutin sen uuteen paikkaan, mutta selvästi siirto puolivarjoon ei ollut kovin onnistunut, joten sille täytyy keksiä uusi, aurinkoisempi paikka.


Rivin Pihasuunnittelu - ihanat pionit kukkivat
Rivin Pihasuunnittelu - ihanat pionit kukkivat


Syreenit ja rungolliset pikkupuut

Johtuiko alkukesän viileästä säästä vai uudesta ruukusta, mutta pikkusyreeni kukki useita viikkoja peräjälkeen, kun taas toisessa upeassa pikkupuussa rungollisessa lumipalloheisissä ei näkynyt kukkia lainkaan. Tarkemmin katsottuna, lehdetkin oli puoliksi syöty. Huomasin pedot vasta liian myöhään, mutta vahva chilietikkavesi auttoi kirvoihin ja uusia lehtiä on taas tulossa. Onneksi istutuslaatikoissa kasvavat rungolliset hakuropajut pelastuivat (tällä kertaa) kirvojen hyökkäykseltä. Viime vuonna niiden kauniit valkoiset lehdet katosivat parempiin suihin.


Laukat

Isossa puisessa istutusaltaassa viihtyvät valkoiset jättilaukat ovat näyttäviä pitkään. Niitä on kiva katsella lempituolissa lököillen. Jossain vaiheessa lehdet alkavat kellertää ja kukkiin jää vihreät siemenpallot, jolloin leikkelen lehdet lyhyiksi ja ihailen siemenpalloja.
Hortensiat

Hortensioita kertyy vuosi vuodelta lisää erilaisia, ja taas tänäkin vuonna Sanja löysi meille rungolliset terassihortensiat, joita tuntui olevan paljonkin kaupoissa, kiva tuttavuus. Eivät ehkä selviä talvesta puutarhassa, mutta testaan kuinka käy, kun laitan ne pitkälleen maahan ja peittelen pakkaspeitteen ja puiden lehtien alle.


Köynnöshortensia kasvaa liiankin innokkaasti ja kukkii näyttävin valkoisin kukkasin parhaillaan. Vaikka kukkien väri muuttuu myöhemmin kellertävän vihreiksi, ovat ne loistavia kukkakimppujen keskellä toisten kukkien tukikehikoksi.

Jasmikkeet

Piha-, kamelia- ja hovijasmikkeet ovat olleet pihallamme myös jo todella kauan ja kasvaneet korkeiksi puiksi kukkien valtavina, valkoisina kukkapilvinä.
Koristeheinät

Viime vuosien trendikkäät heinät voivat kukkiessaan olla todella upeita tai kauniin herkkiä. Käytimme niitä viime vuonna solmiessamme häihin erilaisia vieheitä ja pöytäkoristeita.
Ihanaa viikonloppua,


Sirpa
Comments


bottom of page