top of page

Sisustussuunnittelun hinta - mitä sisustussuunnittelu maksaa?

Jos värien valinta ja kodin sisustaminen on vaikeaa tai sinulla ei ole siihen aikaa, voit harkita sisustussuunnittelijan palkkaamista. Sisustussuunnittelija hallitsee värien, toimintojen, valo-, materiaali- ja tilasuunnittelun lisäksi rakennemuutokset, kalusteet ja miten tehdä tilasta viihtyisä. Lisäksi saat uusia ideoita tai kenties kokonaan uuden näkemyksen sisutukseen.


Rivin sisustussuunnittelu - Havainnekuva keittiöstä

Sisustussuunnittelun hinta, tuntiperusteinen vai kokonaishinta?

Suunnittelijan kokemus, maine ja aiemmat työt vaikuttavat sisustussuunnittelun hintaan, lisäksi projektin suuruudella ja aikataululla on suuri merkitys. Onko kalustettavia tiloja useita monine yksityiskohtineen ja pitääkö suunnitelman valmistua määrä ajassa?


Rivin sisustussuunnittelu - Moderni, vaalea koti

Rivin sisustussuunnittelu - Uusi kylpyhuone

Rivin sisustussuunnittelu - Makuuhuoneen muutos

Sisustussuunnittelun hinta ei aina välttämättä ole kovin selkeä, hinnoittelu voi vaihdella perustuen joko tuntihinnoitteluun tai kokonaishintaan. Aina kuitenkin hinnasta ja, mitä se sisältää, kannattaa sopia kirjallisesti etukäteen. Suunnittelutyöstä ei saa kotitalousvähennystä.


Kun sisustussuunnittelu perustuu tuntihintaan, voi olla vaikea arvioida suunnittelun kokonaishintaa, koska suunnittelijat, käytetyt välineet ja työskentelynopeus vaihtelevat, erityiseesti 3D-kuvia tehtäessä. Mistä siis tiedät minkälaisen suunnittelukokonaisuuden voit mahduttaa budjettiisi? Riippuen sisustussuunnittelijan maineesta ja kokemuksesta, suunnittelun tuntihinta vaihtelee yleensä 50-120 euron välillä (ilman arvonlisäveroa). Suunnittelun lopulliseen tuntiperusteiseen kokonaishintaan vaikuttaa paljolti, mitä palvelu sisältää tai kuinka nopeasti suunnittelija käyttää esim. suunnitteluohjelmia. Parhaan arvion saa varmasti suunnittelijalta itseltään, kannattaa kuitenkin muistaa, että se on vain etukäteisarvio ja lopullinen sisustussuunnittelun hinta muodostuu tehdyistä työtunneista.


Asiakkaan kannalta on selkeämpää, jos sisustussuunnittelun hinta perustuu kokonaishintaan. Silloin projektille määritellään kokonaishinta tilan neliöiden, projektin suuruuden, yksityiskohtien tai arvioidun työmäärään pohjalta. Riippuen suunnittelijan kokemuksesta, hinta voi vaihdella muutaman sadan euron konsultointikäynnistä useiden tuhansien tai jopa useamman kymmenen tuhannen euron kokonaisvaltaiseen suunnitelmaan sisustusuunnittelijasta, kohteen koosta tai yksityiskohtien määrästä riippuen.

Rivin sisustussuunnittelu - Vaalea työhuone

Rivin sisustussuunnittelu - Upea juhlatila

Rivin sisustussuunnittelu - Viihtyisä ruokailutila

Sisustussuunnittelijan valinta

Sisustussuunnittelun hinta ei pitäisi olla ainoa kriteeri suunnittelijaa valitessa, koska suunnittelijan kädenjälki voi olla hyvin erilainen riippuen tekijästä.

Vaikka ammattitaitoinen sisustussuunnittelija huomioi asiakkaan maun ja toiveet suunnitelmaa tehdessään, aina suunnittelijan ja asiakkaan näkemykset eivät välttämättä täysin kohtaa. Siksi kannattaakin ennen suunnittelijan valintaa, tutkia suunnittelijan referenssejä, käytettyjä kalusteita, tekstiilejä ja värisävyjä. Lopputulos syntyy aina yhteistyössä ollen yhdistelmä asiakkaan toiveita ja suunnittelijan näkemyksiä ja käyttämiä kalusteita, värisävyjä ja tekstiilejä. Sisustuksen täytyy olla sinun näköisesi ja toiveidesi mukainen, siksi suunnittelijaa valitessa kannattaa miettiä vastaavatko sisustussuunnittelijan tyyli, osaaminen ja makumieltymykset omia tavoitteitasi? Värimaailman ja tyylin näet usein jo heti nettisivuilta, referensseistä ja tyylinäytteistä pääset kurkistamaan, millaisia tiloja suunnittelija on aiemmin luonut. Lisäksi suunnittelu alkaa usein maksuttomalla konsultaatiolla, joko etänä tai paikanpäällä. Sen pohjalta kannattaa pohtia, kuinka kemiat toimivat ja miltä yhteistyö tuntuisi.


Rivinin referenssit löytyvät täältä.           


Rivin sisustussuunnittelu - Modernin kodin upeat ruukut

Rivin sisustussuunnittelu - Näyttävän olohuoneen vihreä lepotuoli on katseenvangitsija

Muita sisustussuunnittelun hintaan vaikuttavia asioita

Onko sinulla oma tarkka maku ja tyyli, tiedät mitä haluat ja mistä sen saat? Silloin riittää ehkä vain sisustussuunnittelijan lyhyt konsultaatio, jossa kokonaisuus viimeistellään.


Jos toisaalta haluat välttää turhia virheostoksia tai etsit erilaisia tuotteita kuin kalusteliikkeissä yleensä myynnissä olevat, suunnittelijalla on laaja verkosto toimittajia, joiden tuotteista hän yhdistelee toiveiden ja budjetin mukaisen kokonaisuuden.


Rivin sisustussuunnittelu - Moderni, vaalea koti ja sen kaarevat muodot

Rivin sisustussuunnittelu - Kerhohuoneen kalustus

Rivin sisustussuunnittelu - Näyttävä kerrostalon aulatila

Rivin sisustussuunnittelu - Vaalea kodin pyöreät muodot

Rivin tekemään sisustussuunnittelu perustuu kokonaishintaan ja alkaa maksuttomalla käynnillä paikanpäällä pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla tai etänä paikkakunnasta/maasta riippumatta. Maksuttoman käynnin pohjalta lähetetään tarjous sisustussuunnittelun kokonaishinnasta. Jos hyväksyt tarjouksen, aloitamme suunnittelun toiveidesi ja tarpeidesi pohjalta huoneen pienestä piristyksestä täysivaltaiseen sisustuksen muutokseen. Saat suunnitelman mukana valmiin ostoslistan, jonka avulla pääset tilaamaan tuotteet helposti ja nopeasti verkkokaupoista.


Kauttamme saat myös uniikkeja kalusteita, sisälle ja ulos. Halutessasi ehdotamme suunnitelmassa käytettäväksi kalusteita ja somisteita, joita ei aina ole Suomesta saatavilla, mutta joissa hinta& laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Niiden tilauksesta sovimme kanssasi erikseen, jonka jälkeen hoidamme tilauksen, kuljetuksen, kokoamisen ja lopuksi stailaamme tilasi näillä tuotteilla.


Sanja ja Sirpa
Bình luận


bottom of page