top of page

Poimi tästä vuoden 2023 sisustustrendit omaan kotiisi

Monissa ensi vuoden sisustustrendeissä on paljon yhteneväisyyttä ja asioita, joita on näkynyt jo aiempina vuosina, mutta nyt eri elementit tulevat yhä vahvempina esiin. Valitse niistä omaan tyylisi sopivat.


Näin uuden vuoden häämöttäessä olemme koonneet päivitetyn katsauksen tulevan vuoden 2023 sisustustrendeihin, joista kirjoitimme ensimmäisen postauksen jo syksyllä, sen voit lukea täältä.


Orgaaniset muodot

Koska luonto ja hyvinvointi ovat tänä päivänä yhä tärkeämpiä, heijastavat pyöreät muodot kasvien lehtiä, polkuja ja meren lahtia. Kalusteiden pyöreillä ja kaarevilla muodoilla saat kutsuvan ja mukavan tunnelman kotiisi, ja ne lisäävät hyvää oloa. Kaarevia muotoja tulee yhä lisää, ja voit nähdä niitä nyt kaikkialla niin kalusteissa, somisteissa, valaisimissa kuin tekstiilien ja tapettien kuoseissa tai talojen rakenteissa kaarevina ovi aukkoina ja ikkunoina.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-pyöreät-muodot-sisustuksessa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-orgaaniset-muodot-sisustuksessa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-orgaanisia-muotoja-sisustuksessa

Luonto

Ei enää valkoisia seiniä, vaan vihreä väri tuo luonnon sisään ja kuviollisilla seinillä luot sisustukseen viihtyisyyttä. Jos et innostu värikkäistä tai vihreistä seinistä, niin tuo luonto sisälle vihersisustuksella, luonnon materiaaleja käyttämällä tai lisäämällä kuvia luonnosta.


Kasveista saat energiaa (olivat ne sitten oikeita tai silkkisiä), ja ne ovat olleetkin jo jonkin aikaa trendikkäitä, mutta nyt niitä käytetään sisustuksessa yhä runsaammin ja erikoisemmin esille aseteltuna.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-luonto-ja-vihreä-väri-sisustuksessa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-luonto-ja-viherkasvit-sisustuksessa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-luonto-ja-viherkasvit-sisustuksessa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-luonto-ja-kuivakukat-sisustuksessa

Kierrätys ja kestävä kehitys

Kestävä kehitys ja vihreät arvot näkyvät yhä enemmän myös huonekaluteollisuudessa ja lähes kaikilla meidänkin käyttämiltämme kalustetoimittajilta löytyy erilaisia vaihtoehtoja, mikäli haluaa kierrätettyä, kestävästi tai eettisesti tuotettuja tuotteita. Itse asiassa saimme muutama viikko takaperin taas uuden yhteistyökumppanin, joka on erikoistunut tuottamaan kalusteita kierrätetyistä muovipulloista.


Uniikit ja laadukkaat kalusteet kestävät aikaa, mutta koska sisutus on yhä persoonallisempaa, on tärkeää, että tuotteet ovat karismaattisia ja niillä on tarina, esimerkiksi, että ne on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-PEP-kierrätys-muovista-valmistetut-huonekalut
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kierrätetyistä-materiaaleista-valmistetut-kalusteet
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kestävä-kehitys-sisustuksessa

Renessanssi ja Art Deco

Jos haluat kotiisi ripauksen luksusta, niin kaaret ja kaarevat oviaukot, peilit tai kaaren muotoon maalatut seinäkoriteet tuovat palan renessanssia kotiisi, kun taas geometriset printit ja kuviot, eksoottiset elementit sekä kulta ja messinki muistuttavat Art Decoa.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-graafiset-pinnat-sisustuksessa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-luksus-ja-kullan-sävyt-sisustuksessa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-graafiset-pinnat-sisustuksessa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-graafiset-pinnat-sisustuksessa


Miten soveltaa vuoden 2023 sisustustrendejä omaan sisustukseen?

Trendejä ei kannata kopioida suoraan, vaan kannattaa napsia sellaisia, joista pidät ja luoda niistä uniikki sinulle täydellinen kokonaisuus, joka sopii tarpeisiisi. Aloita pienestä, kokeile lisätä tykkäämiesi trendien elementtejä pienin annoksin nykyiseen sisustukseesi tai, jos innostuit joistain trendeistä enemmän ja haluat muuttaa vähän enemmän kotisi ilmettä, on tällöin hyvä miettiä kokonaisuus kerralla kuntoon.


Välillä voi olla vaikea hahmottaa, miltä jokin huonekalu tulisi näyttämään tai miten saisi tiettyjä elementtejä yhdistettyä vanhan sisustuksen kanssa. Jos kamppailet tämän ongelman kanssa, ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme valinnoissa visualisoiden 3D-havainnekuvien avulla, miltä lopputulos voisi näyttää. Vältyt samalla virheostoksilta ja saat sisustuksesi kerralla juuri niin ihanaksi kuin olit haaveillut ennen muutosta. Alla esimerkiksi tekemämme muodonmuutos vierashuoneesta työhuoneeksi, jossa asukkaat pääsivät astumaan uuteen työhuoneeseen tekemiemme 3D-havainnekuvien avulla ennen kuin yhtään uutta huonekalua oli ehditty ostaa.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-muutos-työhuoneen-sisustus

Ihanaa Uutta Vuotta 2023!

Sisustusterveisin,


Sanja ja SirpaComments


bottom of page