top of page

Terassi- ja puutarhatrendit 2022

Vuosittaiset trendikatsaukset ovat yksiä meidän luetuimpia postauksiamme, joten tässä kooste vuoden 2022 piha- ja terassitrendeistä. Osa niistä on jatkumoa aiemmille vuosille ja niinhän täytyykin olla, koska eihän puutarhaa tai terassia voi muokata joka vuosi uuteen uskoon, mutta olemme koonneet tämän vuoden trendeistä yhteenvedon, niin saat ideoita, jos nyt mietit terassin/pihan uudistusta tai pelkkää terassin kasvojen kohotusta.


Seinäkasvit vuoden 2022 pihatrendi


Vihreä & vintage

Ekologisuus ja retro ovat olleet jatkuva trendi jo useamman vuoden ajan, joka on hyvä asia. Kestävän kehityksen myötä markkinoille tulee yhä enemmän uusiokäytettyjä tuotteita kuten kierrätystiikkiset huonekalut, kierrätetyt synteettiset tai luonnonmateriaalit, sekä kierrätysmuoviset ruukut, joiden mallit ja muodot ovat yhä erikoisempia ja herkullisempia.

Yhdistele retro huonekaluja tai niiden pohjalta tehtyjä malleja kuten rottinkihuonekaluja tai erilaisia pallotuoleja, posliinivaaseja, pellavatyynyjä isovanhempien aarteisiin tai kierrätyskeskuksesta tehtyihin löytöihin.


Puutarha on paikka rauhoittumiseen ja siellä kasvavat kaikki kasvit sulassa sovussa sekä sieltä löytyy runsaasti erilaisia kukkivia kukkia hyönteisille unohtamatta hyönteishotellia.


Yhdistele pastellisävyihin oranssia, ruskeaa, sinistä ja tietysti vihreää ja kun olohuone jatkuu terassille, on taide myös osa terassia.


Japandi

Sisustuksesta tuttu Japandi näkyy myös terassilla ja puutarhassa. Japandissa yhdistyvät skandinaavinen ja japanilainen sisustus: yksinkertaisuus, pyöreät ja graafiset muodot, luonnon materiaalit, vaalea puu (Skandi) tai tumma puu (Japani), väreinä beigea, valkoista ja harmaata. Terassilla vallitsee zen, harmonia ja rauha.


Puutarha voi olla japanilais vaikutteinen tai yksinkertaisen moderni ja tasapainoinen, jossa katteet näyttelevät tärkeää osaa.

Moderni

Jos rakastat selkeitä linjoja, kontrasteja tai teollista industrial -sisustustyyliä, se voi jatkua myös pihassa ja terassilla. Tyylikkäät mustat, puiset ja alumiinihuonekalut sopivat erityisesti kaupunkiterasseille tai vaikka modernin mökin ympäristöön, pehmennä niitä kirkkaansininisillä, keltaisilla ja oransseilla tyynyillä. Materiaalit ovat tietysti kestäviä ja uudelleen käytettyjä.

Moderneihin kalusteisiin sopii hyvin puutarha, joka on helppohoitoinen, selkeä ja jossa on käytetty paljon erilaisia ja eri värisiä katteita (kiviä, kuorikatetta yms.). Terassin yksinkertaisissa ruukuissa kasvaa koristeheiniä, verililjapuita tai sisältä kesäkaudeksi ulos muuttaneita palmuviherkasveja, jotka luovat viidakkomaisen urban jungle -tunnelman.


Lomalla

Kun matkustaminen on ollut rajoitettua, on moni panostanut pihaan ja terassiin ja niistä on tullut todellisia lomakeitaita. Terassilla on ihana rauhoittua omassa lepopaikassa auringonvarjon alla, isossa lepopesässä tai riippukeinussa.

Ulkokeittiössä grillataan, laitetaan yhdessä ruokaa ja viihdytään ystävien kanssa. Tuo Ranska ja Italia kotiisi yhdistellen kirjavia pastellisävyisiä tekstiilejä, eri muotoisia esineitä, värikkäitä kalusteita matkoilta tuotuihin tavaroihin esim. tuulikelloihin. Väreinä on erityisesti sininen, roosa, keltainen, vihreä ja punainen.


Ulkoterassilla nautitaan oman pihan antimia, yrttejä ja vihanneksia (kannattaa alkaa jo esikasvattaminen) ja pöydät koristellaan leikkokukilla. Syötäviä kukkia on kiva käyttää myös salaateissa tai jääpaloissa, grilliin laitetaan omat raparperit ja pesto valmistetaan vaikka omalta pihalta poimituista ketunleivistä.

Ruukuissa miksataan kesäkukkia, yrttejä ja vihanneksia ja muutenkin puutarhassa on paljon kukkivia kukkia.


Jos sait tästä hyviä ideoita, mutta et tiedä kuinka toteuttaa niitä tai, jos perheessä on erilaisia näkemyksiä terassin tyylistä ja kasveista, ei hätää käy tutustumassa meidän kiinteästi hinnoiteltuihin terassi- ja pihasuunnittelupaketteihin. Jos niistä ei löydy sopivaa, varaa aika ilmaiseen kartoituskeskusteluun tai pyydä meiltä tarjous niin suunnitellaan unelmiesi terassi ja piha.Sanja ja Sirpa

2 kommenttia


Vieras
19. maalisk. 2022

Kiitos vinkeistä! Tämä on mulle hyvin ajankohtaista, sillä heti lumen sulettua pitäisi laittaa takapiha uuteen uskoon ja ostaa sinne jotain kestäviä kalusteita. :)

Tykkää
Sirpa & Sanja
Sirpa & Sanja
17. huhtik. 2022
Vastataan

Kiva kuulla, että vinkeistä on apua! 😊

Tykkää
bottom of page