top of page

23. luukku - terassi valmistautuu jouluun, tarvikkeet omasta pihasta

Terassin pöytä näkyy sisälle ja ulkona tulee istuskeltua saunan jälkeen, joten jo pitkään oli ollut tarkoitus rakentaa jouluasetelma myös ulos. Nyt kun iso osa lumesta oli sulanut, päätimme antaa terassin pitkälle pöydälle uuden, jouluisemman ilmeen.


Kierros saksien kanssa puutarhassa tuotti kasan havuja, muratin oksia, kuivuneita hortensian kukkia ja kiinanlaikkuköynnöstä, sekä lehtikuusen käpyisiä oksia. Ennestään valmiina oli jo kaksi korkeaa ruukkua, kaksi kynttilää ja Plain-ruukkua (loppuunmyyty) , koristevaloketju, jäkälää ja hopeakäpälää.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-23-joulukalenterin-luukku-pöytäkoriste-ulos

Aloitimme täyttämällä korkeat ruukut kiinankatajan, tuijan, marjakuusen ja hemlokin havuilla sekä muutamalla muratin ja hopeakäpälän oksalla, mutta yhtä hyvin niissä voisi käyttää kuusen tai männyn havuja. Mataliin Plain ruukkuihin laitettiin kynttilät ja niiden ympärille aseteltiin marjakuusen oksia.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulun-pöytäkoriste-ulos
Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulu-koristettu-ulos
Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulun-tunnelmaa-ulos

Pöydän päästä päähän rakensimme pitkän kokonaisuuden, joka koostui hemlokin ja tuijan oksista, lehtikuusen kävyistä sekä jäkälän tupsuista, joita ripoteltiin sinne tänne yhdessä kuivuneiden hortensian kukkien kanssa. Sitten lisäsimme ohuen ohuet koristevalot, jotka osittain peitettiin havuilla. Lopuksi vielä muutama oksa hopeakäpälää. ja kiemuraista kiinanlaikkuköynnöstä.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulun-pöytäkoriste-ulos
Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulu-koristettu-terassille

Pieni vaiva, tykötarpeet omasta puutarhasta ja kun sytyttää kynttilät. on katetulla terassilla viihtyisää ja tunnelmallista.


Sanja & Sirpa

コメント


bottom of page