top of page

Tunnelmallinen syyssisustus kynttilöillä

Lehdet ovat alkaneet harvakseen putoilla, pimeä hiipiä aiemmin, ja kaikki syksyn merkit ovat ilmassa. Leuto alkusyksy on lopullisesti ohi, kun pihalla on päivä päivältä yhä enemmän lehtiä, kasvit lakastuvat, ja pimeys yllättää jo alkuillasta. Pimeää talvea kohti mennessä voi tunnelmaa luoda kynttilöillä, mutta kynttilät eivät nykyään ole enää pelkästään ihania tunnelmanluojia vaan osa sisutusta, kun erilaisia kynttilänjalkoja ja eri mallisia ja kokoisia kynttilöitä on saatavilla runsaasti.

Korosta kotisi sisustusta

Ei ole järkevää ja ekologista muuttaa kalusteita, mattoja tai muita tekstiilejä aina uusien trendien mukaan mutta sisustukseen saa helposti lisää särmää ja vaihtelua kynttilöillä ja kynttilänjaloilla, oli sisustustyyli mikä tahansa. Jos kotisi on teollinen, voit kynttilöillä tuoda sinne lämpöä ja viihtyisyyttä valitsemalla niiden sävyiksi pehmeitä, lämpimiä värejä. Pelkistettyä, skandinaavista tilaa korostavat saman muotokielen yksinkertaiset kynttilänjalat, kun taas muhkeisiin, pyöreisiin muotoihin kannattaa valita samantyyliset isot kynttilänjalat.


Rivin Sisustussuunnittelu - kynttiläjalat moderniin sisustukseen
Rivin Sisustussuunnittelu - muhkeita kynttilänjalkoja
Rivin Sisustussuunnittelu - kynttiläjalat moderniin sisustukseen

Säväytä väreillä

Väreillä on suuri merkitys mielialaan ja tunnelman luojina, mutta niillä voi myös käyttää korostamaan katseenvangitsijoita. Luo asetelmia, joissa eri muotoisten ja väristen kynttilöiden, lyhtyjen tai kynttilänjalkojen värit ovat joko sävy sävyyn esimerkiksi tyynyjen ja muiden tekstiilien kanssa tai tuo vahvoja aksenttivärisiä viimeistelemään sisustus.


Rivin Sisustussuunnittelu -tuo lämpöä sisustukseen väreillä
Rivin Sisustussuunnittelu - korosta sisustuksen värejä kynttilöillä
Rivin Sisustussuunnittelu - tuo kynttilöillä väriä sisustukseen

Yhdistele erilaisia muotoja ja materiaaleja

Isot, pyöreät muodot ovat in kaikessa sisustuksessa ja niitä näkee kalusteissa, tekstiileissä ja somisteissa. Myös kyntteliköt voivat olla jopa metrin levyisiä tai korkuisia upeita taideteoksia, joiden muhkeilla muodoilla korostetaan samantyylisiä kalusteita tai yksinkertaisia, pelkistettyjä betoniruukkuja, joita yhdistetään kulmikkaisiin muotoihin. Voit myös yhdistellä ulkonäöltään erilaisia, eri kokoisia muotokynttilöitä kuten vaikka kupla- ja raitakuvioiset kynttilät kierrettyyn kerään.


Rivin Sisustussuunnittelu - Muhkeat kynttilänjalat viimeistelevät sisustuksen
Rivin Sisustussuunnittelu - Korosta sisustuksen muotoja kynttilöiden muodoilla
Rivin Sisustussuunnittelu - Rouhea betonikynttilä viimeistelee sisustuksen
Rivin Sisustussuunnittelu - Isot kynttiläastiat viimeistelee sisustuksen

Koristele tila kuin tila kynttilöillä

Kynttilät sopivat tilaan kuin tilaan, jopa wc:ssä voi olla kynttilöitä. Jos omistat kylvyn, kannattaa kylpyhuoneeseen tuoda tunnelmaa kynttilöillä ihanasti rentoutuen niiden liekkejä katsellessa tai nauttien tuoksukynttilän tuoksusta.


Kynttilät on yleensä tehty joko parafiinista tai steariinista. Kannattaa valita steariinikynttilät, jotka valmistetaan kasviöljystä, kun taas parafiini on öljyn jalostuksen sivutuote ja siinä on havaittu haitallisia orgaanisia yhdisteitä.


Tuoksukynttilät on usein tehty parafiinista, joten kannattaa olla tarkkana ja valita tuotteita, jotka on valmistettu esimerkiksi soijasta tai kookosöljystä, esimerkiksi alla oleva Morotuoksukynttilä on valmistettu soijasta.

Rivin Sisustussuunnittelu - Kynttilä sopi tilaan kuin tilaan
Rivin Sisustussuunnittelu - Kynttilät sopivat myös työhuoneeseen
Rivin Sisustussuunnittelu - Soijasta tehty tuoksukynttilä on parempi vaihtoehto

Yhdistele kynttilöitä ja kasveja

Kynttilät ja kasvit sopivat yhteen, olivat ne sitten havuja, viherkasveja, kuivattuja tai tekokasveja. Turvallisia led- kynttilöitä voi huoletta yhdistellä kasvien kanssa, ne eivät valu ja ajastinkäyttöiset led-kynttilät voi ajastaa syttymään ja sammumaan määrättyyn aikaan.


Rivin Sisustussuunnittelu - Yhdistele kynttilöitä kukka-asetelmiin
Rivin Sisustussuunnittelu - Yhdistele kynttilöitä ja tekokukkia
Rivin Sisustussuunnittelu - Kynttilät ja kasvit luovat  tunnelmaa
Rivin Sisustussuunnittelu - Kynttilät ja havuasetelmat  kattavat pöydän
Rivin Sisustussuunnittelu - Yhdistele knttilöitä ja kasveja sisustuksessa

Tunnelmallista viikonloppua!

Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page