top of page

Vuoden 24 sisustustrendit

Kirjoitimme viime syksynä nopean katsauksen vuoden 2024 sisustustrendeihin ja, mikäs parempi blogipostaus vuoden alkuun kuin vähän syvempi sukellus tämän vuoden sisustustrendeihin.


Sisustuksessa vaikuttavat vahvasti edelleen luonto, kestäväkehitys, toiminnallisuus, rustiikkisuus sekä Art Deco ja 70-luvun muotokieli ja värit mutta jatkojalostettuna tähän päivään.


Sisustustrendit 2024 - muodot on lainattu luonnosta

Minimalistinen sisustus jää orgaanisten muotojen ja runsauden jalkoihin enenevässä määrin, Sama kehityshän on ollut vallalla jo useamman vuoden (lue lisää täältä ja täältä). Luonnosta johdetut pyöreät muodot tuovat turvallisuutta lisäten hyvän olon tunnetta, kun taas selkeä, pelkistetty ja moderni helposti koetaan kylminä. Pyöreät muodot ovat vallanneet sohvien, pöytien, ruukkujen, valaisimien ja mattojen muodot sekä näkyvät myös tekstiilien kuten tyynyjen kuvioissa. Kalusteet ovat mukavia, mutta niissä on mietitty myös toiminnallisuutta.


Rivin Sisustussuunnittelu - Ruskea on yksi vuoden 24 trendiväreistä

Rivin Sisustussuunnittelu - Luonto näkyy sisusstuksessa

Rivin Sisustussuunnittelu - Pyöreät muodot jatkavat voittokulkuaan

Rivin Sisustussuunnittelu - Pyöreät ja pehmeät muodot ovat trendikkäitä

Rivin Sisustussuunnittelu - Orgaaniset muodot näkyvät myös kuvioissa

Rivin Sisustussuunnittelu - Orgaaniset muodot näkyvät kalusteissa

Sisustustrendit 2024 - kuviot ja värit

Trendivärejä ovat persikka, beige, suklaanruskea, vaaleansininen ja hiekankeltainen. Panthonen tämän vuoden värikin on nimeltään Peach Fuzz eli hyvin persikkainen oranssi.


70-luvun graafisia muotoja on pehmennetty orgaanisien pyöreiksi, samoin kuin vahvat 70-luvun värit oranssi, sinapinkeltainen ja vihreä on taitettu samojen värien murretuiksi sävyiksi. Niitä yhdistetään nykyaikaisiin vaaleisiin, pehmeisiin ja seesteisiin sävyihin piristämään kokonaisilmettä tai luomaan kontrastia. Taito on luoda harmoninen, tasapainoinen vuoden 2024 kokonaisuus maustamalla tämän päivän värejä ja muotoja 70-luvun twistillä.


Rivin Sisustussuunnittelu - Graafiset kuviot ja vahvat värit muistuttavat 70-luvusta, mutta vuoden 24 twistillä

Rivin Sisustussuunnittelu - Vaaleansininen näkyy vuoden 24 väreissä

Rivin Sisustussuunnittelu - Pehmeä hiekankeltainen näkyy vuoden 24 väreissä

Rivin Sisustussuunnittelu - Vaaleansininen näkyy vuoden 24 väreissä

Rivin Sisustussuunnittelu - Suklaanruskea näkyy vuoden 24 väreissä

Kulta ja 20-luku tuovat luksusta ja tyylikkyyttä sisustukseen, upea Art Deco näkyykin kuvioissa, väreissä, runsaissa muodoissa ja koristeluissa.


Rivin Sisustussuunnittelu - Art Deco maustaa vuoden -24 sisustustyylin

Rivin Sisustussuunnittelu - Art Deco kuviot maustavat vuoden -24 sisustustyyliä

Rivin Sisustussuunnittelu - Art Deco kuviot maustavat vuoden -24 sisustustyyliä

Sisustustrendit 2024 - materiaalit

Muotojen lisäksi pehmeät, luonnonmukaiset ja kolmiulotteiset materiaalit kuten villa, pellava, buklee sekä tekoturkis saavat kalusteet ja tekstiilit näyttämään pehmeiltä ja mukavilta. Kalusteet on usein tehty puusta, luonnon kivestä tai kierrätetyistä, uudelleen käytetyistä materiaaleista.


Rivin Sisustussuunnittelu - Kolmiulotteiset materiaalit pehmentävät muotoja sisustuksessa

Rivin Sisustussuunnittelu - Luonnonmukaiset värit ja materiaalit ovat trendikkäitä 2024-sisustuksessa

Rivin Sisustussuunnittelu - Kolmiulotteiset materiaalit pehmentävät muotoja sisustuksessa

Sisustustrendit 2024 - silkkikasvit täydentävät kokonaisuuden

Luonto näkyy sisätiloissa joko aitoina tai silkkikasveina ja -kukkina. Kasvit, myös tekokasvit tuovat hyvää oloa, mutta niillä voi myös sopivasti korostaa sisustuksen muotoja, tyyliä tai käytettyjä materiaaleja. Silkkikasvit ovat jo usean vuoden ajan vallanneet ulkomailla hotellit, ravintolat ja ihmisten kodit. Myös Suomessa niitä alkaa näkyä yhä enemmän myymälöiden valikoimissa. Silkkikukkien ja kasvien vahvuus on niiden helppous, sillä ne eivät vaadi sen ihmeempää hoitamista ja niitä voi kierrättää laittamalla kukkakimpun hetkeksi kaappiin tai lisäämällä siihen uusia kukkia, jolloin se saa taas uutta ilmettä. Silkkikukkien valinnassa kannattaa kuitenkin panostaa laatuun ja mahdollisimman luonnolliseen ulkonäköön, jolloin kukaan ei huomaa, että kyseessä onkin silkkikasvi.

Rivin Sisustussuunnittelu - Silkkikasvit ja ruukut korostavat pyöreitä muotoja sisustuksessa

Rivin Sisustussuunnittelu - Silkkikasveilla ja ruukuilla korostetaan pyöreitä muotoja sisustuksessa

Rivin Sisustussuunnittelu - Trendikäs Aer Deco vuoden -24 sisustuksessa

Rivin Sisustussuunnittelu - Silkkikasvit ja niiden muodot korostavat sisustusta

Trendit muuttuvat onneksi aika hitaasti, joten kodin sisustusta ei tarvitse tänäkään vuonna muuttaa dramaattisesti. Pyöreät muodot, pehmeät materiaalit, puu ja kivi sopivat hyvinkin ajattomaan sisustukseen ja lisähöysteenä voi hyvinkin käyttää esim. vuoden trendivärejä tai kuoseja, mikäli tietenkin ne tuntuvat omalta.


Mukavaa viikonloppua,

Sanja & Sirpa
Comments


bottom of page