top of page

3. luukku - yksinkertainen DIY asetelma

Ripaus kultaa tuo ylellisyyttä huoneeseen ja juhlistaa kattauksen. Kun vaasin itsessään on erikoinen, sen kauneutta kannattaa korostaa yksinkertaisella asetelmalla, joka päästää vaasin oikeuksiinsa.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-näyttävä-maljakko

Yksinkertaisuus on tärkeää japanilaisessa kukkien asettelussa Ikebanassa, jossa oksia asetellaan tarkkojen sääntöjen mukaan oikean pituisina määrättyyn kulmaan. Meidän joulukalenterin kolmannen luukun asetelma on supersimppeli, ilman erityisiä mittoja. Vaikka se on ehkä saanutkin vaikutteita Ikebanasta, sen tarkoitus ei ole olla mikään Ikebana-asetelma, vaan korostaa GROW ruukun kultaisia oksia. Löydät GROW -ruukun/vaasin verkkokaupastamme. (valitettavasti jo loppuunmyyty)


Ennen aloitusta kannattaa tehdä kierros puutarhassa, löytyisikö sieltä sopivaa köynnöstä tai kahta kiemuraa oksaa, esim. kiinanlaikkuköynnöksen mutta myös pitkät koivun oksat sopivat tähän tarkoitukseen. Poista niistä lyhyet sivuoksat, niin etteivät no sojota eri suuntiin.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-kierrä-oksat-soikioiksi
Rivin-Sisustus-suunnittelu-Lisää-oksat-maljakkoon

Oksat ja amarylliksen varsi asetellaan ruukkuun. Amarylliksen varrella on taipumus vedessä lähteä halkeamaan ja kihartumaan, minkä voit ehkäistä joko laittamalla teippiä tai kuminauhan varren ympärille ja laskemalla maljakkoon vain vähän kylmää vettä. Jos teet asetelman lasimaljakkoon, on parempi käyttää teippiä.

Mikäli varret ja oksat pyörivät maljakossa, eivätkä asetu haluamallesi paikalle, kannattaa vaasiin laittaa jotain täytettä esim. foliomuovia tai sanomalehtipaperia pitämään ne paikallaan.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-suojaa-amarylliksen-varsi
Rivin-Sisustus-suunnittelu-Asettele-oksat-ja -amaryllis-maljakkoon

Lopuksi lisätään vielä männyn oksia, joista on poistettu alimmat neulaset. Tarkista, että männyn oksat taipuvat kauniisti samalle puolelle eivätkä sojota jokainen eri suuntiin.


Amaryllis kasvaa nopeasti pituutta ja kukkien auetessa siitä tulee raskas, joten kannattaa katkaista varsi säännöllisesti, niin että ruukku pysyy pystyssä ja amarylliksen varsi on pituudeltaan oikeassa suhteessa muihin oksiin.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-asettele-männyn-oksat-maljakkoon
Rivin-Sisustus-suunnittelu-näyttävä-maljakko-ja-yksinkertainen-asetelma-DIY
Rivin-Sisustus-suunnittelu-näyttävä-maljakko-ja-yksinkertainen-asetelma-DIY

Meistä olisi tosi kiva kuulla miten sinun Ikebana kukka-asetelmasi onnistui, joten tägää meidän Instagramissa (rivin_interior_garden) tai laita meille viestiä somessa tai sähköpostilla info@rivin.fi 😊


Ihanan viihtyisää viikonloppua,


Sanja & Sirpa

bottom of page