top of page

Pitkäaikaista kukkaloistoa silkkikukilla

Jos rakastat leikkokukkien tuomaa kauneutta, mutta haluaisit jotain kestävämpää, ovat silkkikukat eli tekokukat loistava valinta kotiisi tai yritykseesi. Ne sopivat täydellisesti lisäämään kauneutta mihin tahansa kotiin, toimistoon tai tapahtumaan. Kukat tutkitustikin kohentavat mielialaa, lisäävät sisustukseen värikkyyttä sekä tekevät tilasta viihtyisämmän ja kutsuvamman. Silkkikukat tekevät varmasti vaikutuksen vieraisiisi niin kotona kuin toimistollakin.


Silkkikukat kimppu vaalean sävyisiä kukkia tekokasvit

Sisustussuunnitelmia tehdessä huomasimme, että suurin haaste on löytää laadukkaita, aidon näköisiä silkkikasveja ja -kukkia. Niinpä päätimme ryhtyä itse kartoittamaan toimittajia, joiden kukat ja kasvit näyttävät ihan kuin aidoilta. Viime kesänä kävimme ensimmäistä kertaa (nyt reissuja on jo useampi takana) tutustumassa muutamaan silkkikukkien toimittajaan ja valikoimme käsin kaikista laadukkaimmat, kauneimmat ja aidoimman näköiset tekokukat ja -kasvit.


Silkkikukka vaaleanpunainen vihersisustus tekokasvit

Ja kuinkas sitten kävikään, hurahdimme molemmat täysin silkkikukkiin, jotka todellakaan eivät enää ole niitä vanhanaikaisia, muovisia tekokukkia, vaan ne ovat kokeneet täydellisen muodon muutoksen, materiaalien ja tekotapojen parantuessa (lue lisää täältä). Nyt molempien kotia koristaa silkkikukkakimput, jotka piristävät ja tuovat iloa päivästä toiseen. Koska haluamme myös, että sinä voit koristaa kotiasi näillä kauniilla kestävillä kukilla, loimme verkkokauppaamme valmiita kimppuja, joista voit valita sisustukseesi sopivan.


Värikäs silkkikukkakimppu eli tekokukkakimppu olohuoneen pöydällä
Kauniita aidonnäköisiä silkkikukkia eli tekokukkia eri väreissä vaalea sisustus taustalla

Jos et löydä verkkokaupastamme mieleistäsi valmista silkkikukkakimppua, ota valokuvat tilastasi ja kerro meille budjettisi, niin luomme sinulle sopivan asetelman. Mikäli asut pääkaupunkiseudulla tuomme mittatilauksena tehdyt asetelmat kotiisi tai toimistollesi.


Silkkikukka asetelma eteisen pöydällä eli tekokasvi

Silkkikukat täydentävät sisutuksen

Kukkien väreillä ja muodoilla on iso merkitys sisustuksen ilmeeseen ja niillä voikin luoda erilaisia tunnelmia. Värikäs kimppu tuo piristystä ja näyttävyyttä, kun taas vaalea kimppu saattaa tuoda kaunista harmonista tunnelmaa. Onkin tutkittu, että silkkikasvit luovat samalla tavoin kuin aidot viherkasvit hyvää oloa ympärilleen.


Silkkikukka kimppu ikebanan oppien mukaan aseteltuna
Silkkikukkakimppu häihin koriste

Jos silkkikukkakimppuun kyllästyy, voi sen ilmettä muokata helposti lisäämällä sinne muutaman uuden kukan tai yhdistämällä vaikkapa kahdesta kimpusta kokonaan uuden kokonaisuuden. Niitä voi myös vaihdella vuodenaikojen mukaan, koska silkkikukatkin vaihtelevat eri sesonkien mukaisesti nyt keväällä on esim. paljon värikkäitä kevätkukkia kuten tulppaaneja, kun taas syksyllä tulee enemmän murretuissa sävyissä olevia kukkia ja oksia.

esim. hääjuhliin tämä silkkikukka kimppu

Koska silkkikukkavalikoima on laaja, niistä on helppo valita sisustukseen sopivat sävyt ja oma silmää miellyttävät kukkalajit tai niitä on mahdollista vaihdella eri vuodenaikojen mukaan. Yhtä tärkeää kuin kimppujen värisävyt ja kukat on niiden maljakko. Kukat ja vaasi korostavat toistensa muotoja tai värejä ja kun niiden kokonaisuus on etukäteen harkittu, ne on kuin tehty toisilleen.


Silkkikukka asetelma ja vaasi olohuoneen sisustus
Suuri silkkikukka ja pyöreä vaasi olohuoneessa

Stressittömät silkkikukat ovat käytännöllisiä

Silkkikukat sopivat helppohoitoisuudellaan paikkaan kuin paikkaan, eikä enää tarvitse miettiä onko kylpyhuoneessa tai WC:ssä ikkunaa, onko ilma liian kuiva tai muistaako kukille vaihtaa veden, vaan voit valita tilaan sopivan kimpun tai kasvin. Lisäksi silkkikukat sopivat täydellisesti lapsi- ja koiraperheisiin, koska ne eivät ole myrkyllisiä, vaikka sohvapöydältä lähtisikin kukka jonkun pienemmän perheenjäsenen matkaan 😜.


Silkkikukka wc pöydällä

Silkkikukat eivät myöskään tuota siitepölyä tai muita allergeeneja, joten ne ovat turvallinen valinta allergikoille. Ne eivät vaadi säännöllistä lannoitusta tai muuta intensiivistä huoltoa kuten oikeat kukat, joten niiden kanssa saa elellä aika huolettomasti ja stressittömästi, kunhan muistat toisinaan pyyhkäistä niistä pölyt.


Vihreä valinta

Silkkikukat ovat itse asiassa myös ympäristöystävällinen vaihtoehto tuoreille kukille. Ne eivät käytä vettä, maaperää tai lannoitteita kasvamiseen, joten ne eivät vaikuta ympäristöön. Lisäksi silkkikukkia ei käsitellä millään kemiallisilla torjunta-aineilla tai lannoitteilla, mikä tekee niistä turvallisia sekä ihmisille että ympäristölle. Ne kestävät myös paljon pidempään kuin tuoreet kukat, ja ne voidaan käyttää uudelleen, mikä vähentää kukkaostoista syntyvän jätteen määrää.


Tietenkin ekologisin vaihtoehto leikkokukille on varmasti omasta puutarhasta poimitut, itse siemenestä kasvatetut kukat tai vanhat perennat olettaen, ettet käytä keinolannoitteita vaan kompostia tai luonnonmukaisia lannoitteita. Mutta kukat, jotka on joko lennätetty kaukomailta lentokoneilla viileissä tiloissa tai kasvatettu valaistuissa kasvihuoneissa lannoitteiden avulla Euroopassa tai Suomessa ja, jotka heitetään viikon kuluttua pois, kuluttavat runsaasti energiaa aiheuttaen valtavasti ilmastopäästöjä. Tietysti myös silkkikasvien valmistamiseen ja kuljetukseen kuluu energiaa ja raaka-aineita, mutta niitä ei heitetäkään pois muutaman viikon kuluttua, vaan ne ovat kestäviä ja uudelleenkäytettäviä, joten voit nauttia niistä useita vuosia ilman, että niitä tarvitsee vaihtaa.


aidonnäköisiä valkoisia silkkikukkia tulppaaneja
aidonnäköisiä silkkikukkia vaasissa juhliin
aidonnäköinen vaaleanpunainen juhlakimppu silkkikukista

Jos innostuit silkkikukista yhtä paljon kuin me, käy valitsemassa sisustukseesi sopiva kimppu kotiin, toimistolle tai juhliin verkkokaupastamme. Tai laita viestiä info@rivin.fi, niin tehdään sinulle täydellisesti sopiva kimppu, joka tuo iloa pitkään 😊.


Viihtyisää viikonloppua!


Sanja & Sirpa

Comentarios


bottom of page