top of page

Havuköynnös eteisen katseenvangitsijana - 21. luukku

Sanja oli uudessa kodissaan tehnyt tekohavuista rappusten kaiteisiin näyttävän koristeen (lue lisää täältä), mutta peilin päällystä näytti tyhjältä ja kaipasi vielä jouluista koristetta. Koska vanhoja havuköynnöksiä edelleen oli vintillä, niin niistä löytyi siihenkin paikkaan sopiva.


Rivin Sisustussuunnittelu - havuköynnös peilin päälle koristee eteisen

Sanjalla riitti tekemistä uuden kodin lattian asennuksen kanssa, joten pääsin toteuttamaan havukoristetta. Peili piti kuitenkin ensin kiinnittää kunnolla seinään, ettei tulisi sirpaleita.

Aloitin kokeilemalla, miltä pönäkkä tekohavu näyttää seinällä ja mihin naulat pitäisi lyödä. Kolme naulaa seinässä ei riitä, jos ne lyö liian lähelle toisiaan, joten peilin sivuille tarvittiin vielä kaksi vetämään köynnöksen kunnolla kaarelle. Vähän hirvitti lyödä vasaralla peilin lähelle nauloja, jos sattuisi lipsahtamaan väärin😉


Rivin Sisustussuunnittelu - tekohavu peilin päällä, koristeiden laittoa

Köynnöksessä oli jo entuudestaan kapea hopeanyöri, josta sen sai helposti kiinnitettyä nauloihin. Köynnöksen päihin ripustin kaksi erilaista, isoa joulupalloa, sekä koristenauhoista rusetit. Joulukoristelaatikosta löytyi erilaisia joulukoristeita. Pujotin niihin ohutta pellavanarua ja aloitin ripustamalla yhden isomman pallon keskelle ja sen jälkeen kaksi koristetta keskimmäisen ja peilin reunan väliin, kaikki eri tasoille. Loput koristeet sirottelin eri korkeuksiin ja eri paikkoihin, ja tekohavukoriste oli valmis tai niin luulin.


Vielä sisustussuunnittelijan mielipide asiaan ja hänen mielestään osa koristeista oli liian ylhäällä ja pitää laskea, joten virittelin uudestaan neljän koristeen nauhat, ja lopputulos on todellakin paljon parempi.


Rivin Sisustussuunnittelu - tekohavu koristaa peilin DIY

Rivin Sisustussuunnittelu - tekohavut koristavat eteisen

Nyt koristeet on tasapainoisesti jaettu pitkin havuköynnöstä eri korkeuksille. Iso peili eteisessä tuo tilaan avaruutta. Tekohavu peilin yläpuolella on kaunis lisä joulutunnelmaan ja kiva, kun peilistä kuvastuu havuköynnöksellä koristellut portaat.


Sirpa

Comments


bottom of page