top of page

Mitä joulukuusen sijaan? - 20. luukku

Yleensä meillä molemmilla on tähän aikaan joulukuuta jo kuusi hankittuna, mutta nyt on ollut niin kiire syksy, että ei vain ole ollut aikaa siihen. Viime viikonloppu meni Marketan puiston Axxel Överbyn joulumarkkinoilla. Ehkä johtuu myös siitä, että meillä on jo ollut erilaisia muita, isoja koristeita, niin ettei kuusta ole niin vielä kaivannutkaan. Mutta jos ei hanki elävää joulukuusta, niin mitä muita vaihtoehtoja sitten on?


Rivin Sisustussuunnittelu - jouluoksat - 20. luukku

Joulumänty

Joulumänty on loistava valinta kuusen sijaan. Se voi olla pelkkä männynoksa tai kokonainen pieni mänty, eikä sitä tarvitse edes välttämättä koristella tai pelkät jouluvalot riittävät.


Rivin Sisustussuunnittelu - joulumänty on helppo valinta

Rivin Sisustussuunnittelu - erilainen joulumänty

Oksat ja joulupallot

Voit myös koristella oksia joulupalloilla tai höyhenillä joulukuusen sijaan. Valitse ruukku ja joulupallot yhteen sopiviksi ja niin, että ne sopivat huoneen väreihin, oksiksi kelpaavat mitkä tahansa oksat, jotka jaksavat kannatella joulupalloja. Jos oksa tuntuu hennolta, kannattaa siihen ripustaa höyhenpalloja.


Rivin Sisustussuunnittelu - jouluoksat koristavat huoneen

Rivin Sisustussuunnittelu - jouluoksat koristavat huoneen yhdessä kranssin kanssa

Rivin Sisustussuunnittelu - jouluoksat koristeellisesta peikonpähkinästä

Rivin Sisustussuunnittelu - koristeellinen peikonpähkinä sisustaa joulun

Koristele kokonainen koivu

Moderniin pelkistettyyn tyyliin sopii hyvin myös joulukoivu ja valkoiset, yksinkertaiset koristeet. Yksinkertaisen vastapainoksi kannattaa kuitenkin ripustaa myös kimaltavia, lasisia koristeita kontrastin luomiseksi.


Rivin Sisustussuunnittelu - joulukoivu sopii pellkistettyyn tyyliin

Rivin Sisustussuunnittelu - joulukoivun pelkistettyyn tyyliin tarvitaan kontrastia

Huonekuusi tai muu viherkasvi

Joulukuusen sijaan voit hankkia myös viherkasvin, esimerkiksi huonekuusen tai jonkun muun lajin, jonka voi koristella esimerkiksi jouluvaloilla tai kevyillä joulupalloilla. Ja parasta, viherkasvista on iloa vielä joulunkin jälkeen.Rivin Sisustussuunnittelu - hanki huonekuusi joulukuusen tilalle

Rivin Sisustussuunnittelu - viherkasvi joulukuusen sijaan?

Kestokuusi

Tekokuusi on helppo vaihtoehto, sen voi kaivaa joulua ennen esiin ja viedä taas loppiaisena säilöön. Alla oleva kuusi on jo vanha ja löytyi taas tänäkin vuona vintiltä. Nykyään kuitenkin tekokuusissa kuten silkkikukissakin materiaalit ja tekotavat ovat täysin vaihtuneet, ja ne voivat näyttää todella aidoilta. Kannattaa vertailla laatua ja kuusen muotoa ja muistaa, ettei halvalla yleensä saa hyvää.


Rivin Sisustussuunnittelu - vanha tekokuusi kelpaa ulos

Rivin Sisustussuunnittelu - kestokuusta hankkiessa kannattaa panostaa laatuun

Jouluinen seinäkoriste tai himmeli

Ja jos tuntuu, ettei tilaa ole kuin vähän, niin voi ripustaa seinälle kranssin tai himmelin ja koristella sen kuin pienen kuusen tai ripustaa kranssin kattoon upeaksi joulupöydän keskipisteeksi, lue lisää täältä.


Rivin Sisustussuunnittelu - joulun seinähimmeli pieneen tilaan

Toivottavasti löysit itsellesi sopivia ideoita🎄


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page