top of page

15. luukku - hyasintti Iittalan lasilyhdyssä

Meillä molemmilla on kotona jo ennestään paljon kynttilöitä sekä lyhtyjä tunnelmaa luomassa ja koska halusimme luoda tänä jouluna jotain uutta, erilaista, päädyimme istuttamaan hyasintin kynttilälyhtyyn. Näyttävän näköinen Iittalan lasilyhty on joskus saatu joululahjana, ja se pääse varsinkin joulun aikoihin johonkin erityiseen paikkaan kodissa esille.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-15-joulukalenterin-luukku

Iittalan lyhdyn sijasta voi käyttää mitä tahansa lasista lyhtyä tai maljakkoa, joka on niin leveä, niin että hyasintti ja koristeeksi laitettava jäkälä mahtuvat sinne, mutta kuitenkin tarpeeksi kapea pitämään hyasintin pystyssä jäkälän keskellä.Tähän asetelmaan tarvitset

  • Hyasintin

  • Jäkälää tai sammalta

  • lasisen lyhdyn tai vaasinNäin teet asetelman


Aloita peittämällä lyhdyn tai maljakon pohja jäkälällä. Aseta sen jälkeen hyasintin sipuli (ilman muovista istutusruukkua) jäkäläpedin keskelle ja rupea täyttämään lyhdyn lasiseinän ja hyasintin välistä tilaa jäkälällä, niin että hyasintin juuret peittyvät. Lopuksi peitä myös hyasintin multa jäkälällä.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-aloita-laittamalla-jäkälää-pohjalle
Rivin-Sisustus-suunnittelu-lisää-jäkälää-sipulin-ympärille

Lopputulos on hyasintin sipuli, joka on pehmeän jäkäläpilven keskellä. Hyasintin sipulissa on tarpeeksi ravinteita, joten se ei tarvitse ympärilleen multaa. Kastele hyasinttia vain vähän, niin etteivät sen lehdet ja varsi ala nuokkua.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-hyasintti-jäkälä-pilven-keskellä
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kaksi-joulu-asetelmaa

Vielä runsaamman ja näyttävämmän asetelmasta saat, kun laitat sen viereen toisen kukka-asetelman, joka on täysin erilainen, mutta jossa kuitenkin on jotain samaa korostaen esim. toistensa korkeaa muotoa.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-kaksi-joulu-asetelmaa

Lyhdyn kaunis, kapea ja korkea malli korostaa hyasintin muotoa, kunhan se vähän tuosta kasvaa pituutta ja nuput aukeaa. Yhdessä ne ovat siis aika perfect match 😊


Sanja & Sirpa
bottom of page