top of page

Jouluasetelma tunnelman luojana - 5. luukku

Joulutunnelma on osa joulun taikaa, jossa pienillä yksityiskohdilla voi luoda viihtyisyyttä ja mukavaa tunnelmaa. Laitoimme saman asetelman esille eri tavoin somistamaan eri paikkoja, katso miten vaikutelma muuttuu eri ympäristössä.

Rakensimme ensin asetelman kauniiseen, rustiikkiseen ruukkuun yhdistäen sen terrakotan sävyihin. Sitten laitoimme saman asetelman lasimaljakkoon koristepeilin eteen ja kuvista näet, kuinka erilainen vaikutelma syntyy eri ympäristössä ja eri värien yhteydessä. Punainen yhdistettynä terrakottaan, antaa rustiikkisen, mutta kuitenkin modernin vaikutelman, kun taas kimppu lasivaasissa on perinteisempi, vaikka jouluasetelma onkin sama. Jos sinulla ei ole vaasia jo valittuna, niin kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja ja tyylejä, myös maljakon tai ruukun leveydellä ja korkeudella on merkitystä.


Rivin Sisustussuunnittelu - rustiikkinen jouluasetelma  ja terrakotta

Tähän asetelmaan tarvitset:

  • jouluruusun oksia

  • hortensian oksan tai muita punaisia kukkia esimerkiksi lyhyitä (teko)tulppaaneja

  • keinotekoisia, punaisia paprikan varsia

  • eukalyptuksen eli kuumepuun harmaanvihreitä oksia, joissa hedelmiä. Ne voivat olla myös kuivattuja tai vaihtoehtoisesti kuivattuja unikon varsia, joissa siemenkodat

  • männyn oksia

Rivin Sisustussuunnittelu - rustiikkinen jouluasetelma

Aloita niistä kukkasista, jotka tulevat kimpun keskelle. Kukat ovat kaikki noin. 25-30 cm korkeita, joten kimppu on leveä, mutta ei kovin korkea. Meidän kimppumme ei tarvinnut erityisesti tukea, mutta jos mielestäsi kukat eivät asetu kunnolla paikalleen vaan ne tuntuvat kaikki roikkuvan eri suuntiin, laita silkkikukkien tueksi rypistettyä sanomalehteä kimpun ympärille (kuitenkin niin, ettei sitä huomaa).


  1. Jos teet asetelman elävistä kukista, leikkaa kaukkavaahtomuovi sopivan kokoiseksi ruukun pohjalle, kostuta se ja laita paikalleen. Asettele kukat siihen yksitellen tasaisesti aloittaen keskeltä. Oikeat tulppaanit ovat kauniita, mutta niiden varsi kasvaa vedessä, joten niitä täytyy lyhentää muutaman päivän välein.

Tai voit tilata mieleisesi kimpun ottamalla yhteyttä täältä.



Rivin Sisustussuunnittelu - Lasivaasin jouluastelmasta on tuplasti iloa

Joulukimppu on helpompi asettaa kapeaan vaasiin, koska maljakon reunat antavat kimpulle jo itsessään tukea. Ja kun asetat sen peilin eteen, on kimpusta tuplasti iloa😊


Sanja & Sirpa
bottom of page