top of page

9. luukku - joulukukka orkidea

Jospa tänä jouluna koristelisit olohuoneen upealla orkidealla joulukuusen sijaan? Pitkään kukkivana se on yksi meidän suosikkikasveistamme. Sitä ei välttämättä miellä joulukukaksi, mutta kun orkidean asettelee juhlavasti kultaiseen maljakkoon, niin kyllähän se juhlistaa huoneen kuin huoneen.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-orkidea-kultaisessa-maljakossa

Tähän kullalta kimaltavaan asetelmaan tarvitset vain:

  • näyttävän tarjottimen

  • tarjottimen kanssa yhteen sopivan vaasin, mielellään korkean

  • orkidean, (perhoskämmekkä)

  • oksia, esim. norjanangervon

Me asettelimme tällä kertaa orkidean verkkokauppamme kullanhohtoiseen Shine maljakkoon, jonka pintaa koristavat kullanväriset, viivamaiset koristeet.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-orkidea-kultaisessa-maljakossa

Täytä vaasi ensin esim. foliomuovilla ja laita orkidea muoviruukussaan sen päälle. Jätä kasvi sen alkuperäiseen ruukkuun, koska parin viikon välein se kannattaa ottaa maljakosta ruukussaan esiin ja upottaa noin. 10 minuutiksi veteen, jona aikana orkidea imee itsensä täyteen vettä. Koska sen juuret ja lehdet ovat herkkiä mädäntymään, se ei pidä päältä kastelusta, eikä suihkuttelusta.


Kiedo norjanangervon oksat useampaan kertaan koristeellisesti ympyrälle, jonka suljet ohuella rautalangalla. Oksat voivat jatkua myös tarjottimelle tai voit asetella tarjottimelle jotain muita koristeita. Kokeile myös, josko koristeet sopivatkin paremmin tarjottimen viereen.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-orkidea-kultaisessa-maljakossa-oksat jatkuvat-tarjottimelle
Rivin-Sisustus-suunnittelu-orkidea-kultaisessa-maljakossa- -ja-koristeet-tarjottimen-vieressä

Maljakon alla ei välttämättä tarvitse olla tarjotinta, sen voi laittaa myös vaikka puiselle alustalle. Kultaan on kiva yhdistellä eri materiaaleja, ja asetelma voi koostua täysin eri materiaaleista ja elementeistä. Kokeilemalla näet parhaan lopputuloksen.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-orkidea-kultaisessa-maljakossa-puisella-alustalla
Rivin-Sisustus-suunnittelu-orkidea-kultaisessa-maljakossa-puisella-alustalla

Mukavia hetkiä,


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page