top of page

Joulupöydän katseenvangitsija - 11. luukku

Joulupöydän kattauksen värillä ei ole väliä, mutta on kiva, jos väritys ja koristelut ovat yhtenäisiä ja etukäteen mietittyjä. Mistä sitten aloittaa? Yksi tärkeä elementti on katseenvangitsija, jonka ympärille voi rakentaa koko juhlapöydän kattauksen tunnelman ja teeman. Joten yksi helppo tapa aloittaa on valita pöydän katseenvangitsija.


Katseenvangitsija on jotain, mihin silmä heti kiinnittyy, se voi olla joku muusta eroava väri, korkeampi tai suurempi esine tai kasvi, jotain mikä erottuu pöydän muista koristeista ja astioista.


Rivin sisustussuunnittelu - Juhlapöydän katseenvangitsija

Luonto on suomalaisia lähellä ja omasta puutarhasta on myös helppo löytää materiaalia kuten kuusen, männyn, marjakuusen tai tuijan havuja, käpyjä, varpuja ja paljon muuta. Valitse myös korkeampia oksia tai havuja, joita voit käyttää kukka-asetelmissa tuomaan vaihtelua ja korkeuseroja. Luonnonmateriaaleja voi myös yhdistää joko viherkasveihin tai aitoihin ja silkkikukkiin, vain mielikuvitus on rajana.


Rivin sisustussuunnittelu - korkea kukka-asetelma juhlapöydän katseenvangitsijana

Rivin Sisustussuunnittelu - Runsaus juhlapöydän katseenvangitsijana

Katseenvangitsija voi olla mitä tahansa esimerkiksi joulutähdet tai kultainen/ hopeinen porsas ja niihin soinnutetut aluslautaset, aterimet, kukka-asetelmat tai kynttilänjalat. Ja porsaan värihän voi olla alun perin mikä tahansa, mutta kulta- tai hopeasprayllä sen väri muuttuu kätevästi.


Rivin Sisustussuunnittelu - koristelujen ja juhlapöydän väritys ovat yhtenevät

Rivin Sisustussuunnittelu - Juhlaporsas

Rivin Sisustussuunnittelu - Kultaisia yksityiskohtia juhlapöydän katseenvangitsijana

Yleensä pöydän keskiosa pyritään pitämään matalana, niin että pöydässä istuvat näkevät toisensa jutelleessaan. Katseenvangitsija voi kuitenkin olla yksittäinen korkea maljakko, joka tuo pöytään mielenkiintoa ja korkeuseroja.


Rivin Sisustussuunnittelu - Korkea kukka-asetelma juhlapöydän katseenvangitsijana

Jos kuitenkin haluat pitää koristelut matalana, voivat katseenvangitsijat olla matalia, mutta isoja, kuten nämä extra isot silkkikukka daaliat, joiden läpimitta on 20 cm.


Rivin Sisustussuunnittelu -ekstra iso silkkikukka daalia

Rivin Sisustussuunnittelu -ekstra iso silkkikukka daalia katseenvangitsijana

Rivin Sisustussuunnittelu -ekstra iso silkkikukka daalia katseenvangitsijana

Kirjoitimme viime vuonna kahdesta erilaisesta valkoisesta kattauksesta, postauksen löydät täältä.

Emme ole vielä päättäneet, minkä värisinä toteutamme itse tämän vuoden kattaukset, joten niistä myöhemmin.


Sanja & Sirpa

Commenti


bottom of page