top of page

7. luukku - näin nautit joulutähdestä pidempään

Joulutähden isot, runsaat lehdet ovat jo itsessään koristeelliset, niin ettei sen lisänä ruukussa välttämättä tarvitse olla havuja tai muita kasveja. Se ei syyttä ole Suomen suosituin joulukasvi, mutta miten saada sen lehdet säilymään varisematta, tässä muutama vinkki.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulukalenterin-7-luukku

Suojaa vedolta ja kylmältä

Meksikosta kotoisin oleva joulutähti on tottunut kuivaan ja kuumaan ilmastoon, eikä se siedä kylmää eikä vetoa vaan tiputtaa lehtensä. Jos pakkaat sen itse kaupassa tai avaat kukkakaupan paketin ennen kuin viet sen lahjaksi, kannattaa kasvi pakata kunnolla kuljetusmatkan ajaksi ja kotona huolehtia, ettei se ole vetoisassa paikassa.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulutähden-hoito-ohjeet

Joulutähti tarvitsee valoa

Meksikossa ja Väli-Amerikassa joulutähdet voivat kasvaa neljä metriä korkeiksi pensaiksi kukkien talvella ja pudottaen lehtensä kesällä, ja lämpimän lisäksi ne ovat tottuneet runsaaseen valoon. Vaikka kasvi olisi ikkunalla suorassa auringon valossa, ei Suomessa tarvitse pelätä, että aurinko pääsisi polttamaan sen lehtiä, sitä huolta ei onneksi ole 😊.Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulutähti

Muista kastella säännöllisesti

Joulutähti tarvitsee säännöllisesti vettä, joten lorauta pari desiä vettä ruukkuun, kun multa tuntuu kuivalta ja kaada myöhemmin ruukun pohjalle jäänyt vesi pois. Mini joulutähdet tarvitsevat puolestaan useammin, jopa joka päivä vettä.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulutähti-tuo-tunnelmaa

Lannoita

Tammikuun lopussa voit ruveta lannoittamaan joulutähteä kasviravinteilla. Näin siitä on pitkään iloa, ja voit ehkä siirtää sen kesällä ruukussa ulos.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulutähden-osa-sisustusta

Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page