top of page

Mitä istuttaa ruukkuihin?


Ihanan aurinkoinen päivä, kun somistimme terassia ruukuilla. Koska halusimme korostaa terassin huonemaisuutta, valitsimme ruukkuihin viherkasvimaisia kasveja tai muuten näyttäviä kesäkukkia.

Terassin ilme muuttui heti täysin, kun ruukut täytettiin kesäkukkijoilla. Vielä on liian kylmä arimpien kasvien uloslaittamiseksi, mutta jos tulee yöpakkasia, voi osan kasveista siirtää sisälle.


Tuoksuneilikka aurinkoon

Rottinkikoriin laitoimme uuden lajikkeen Tiiu tuoksuneilikkamättään. Vahvoista harjaneilikoista on paljon hyviä kokemuksia, ja ne kukkivat pitkään. Runsaasti tuoksuvan neilikan iso, heinämäinen mätäs kylläkin uusi kokemus, mutta sitäkin näyttävämpi. Talvenkestävyys kohtalainen, joten saattaa yllättää useampanakin vuonna.


Huonemaisuutta terassille

Pensastädykettä näkee usein syysistutuksissa, koska se kestää muutaman pakkasasteen. Sen lisäksi, että se sopii näihin viileisiin päiviin ja öihin, sen keltavihreät, huonekasvimaiset lehdet ovat muutenkin koristeelliset.


Miksi et yhdistelisi yrttejä tai vihanneksia kesäkukkien ja perennojen joukkoon? Pöydällä rosmariini tuo välimerellistä tunnelmaa tuoksuen ihanalta. Sen hento, harmaanvihreä sävy korostuu puuterinvärisiä tyynyjä vasten.Pitkään kukkivat terassihortensiat

Hortensiat ovat loistavia kasveja, eikä kesää ilman hortensiaa! Olemme joskus julkaisseet niistä postauksen Hurahda hortensioihin, jonka voit lukea täältä. Terassihortensiat kukkivat yleensä koko kesän ja pitkälle syksyyn. Ne ovat värikkäitä, mutta talvenarkoja jalohortensioita talvehtien ehkä kukkapenkissä pakkaspeitteen alla tai jopa ilman. Alla olevat upeat hortensiat on vartettu, joka tekee niistä yhä arempia.Miksaa aitoja ja tekokasveja

Orvokit tulevat yleensä ensimmäisinä keväällä narsissien jälkeen kauppoihin ja kotien terasseille. Yhdistelemällä kesäkukkia ja tekokasveja, kevään sipulikukkia ja havuja, saa väriä kukkaruukkuihin. Alla on yhdistetty orvokkeja aitoihin ja epäaitoihin mehikasveihin. Eroa aidon ja tekokasvin välillä enää tuskin huomaa, varsinkin, jos tekokasveja lisäksi laittaa myös oikeita kasveja ja muita somisteita esim. kynttilöitä esille.Huomaatko taustan keltaisen kimalluksen? Siellä kukkii runsas koreanonnenpensas äitienpäivän kunniaksi.

Ihanaa äitienpäivää!


P.S.

Jos kaipaat apua terassin tai parvekkeen ruukku- ja kukkavalinnoissa tai mietit miten stailaat terassin kesän juhlia varten laita meille viestiä, autamme mielellämme!


Ota meihin yhteyttä info@rivin.fi tai varaa kalenteristamme aika ilmaiseen kartoituskeskusteluun, niin kartoitetaan tilannettasi ja katsotaan, minkälainen suunnittelupalvelu sopii sinulle.Sanja ja Sirpa

Comments


bottom of page