top of page

Näin toteutat erilaisia amaryllis asetelmia - 7. luukku

Yksi suosituimmista joulukukista on upea amaryllis, joka valkoisena on erityisen uljas ja näyttävä. Sitä voi käyttää kimpussa muiden kukkien joukossa tai laittaa vaasiin yksinään. Amaryllis oli myös ehdottomasti saatava meidän verkkokaupan silkkikukkavalikoimaan ja valitsimmekin sinne valkoisen 54 cm korkean, aidonnäköisen, kolmekukkaisen, valkoisen amarylliksen, josta teimme erilaisia kimppuja, osa niistä hyvinkin yksinkertaisia. Katso alta erilaiset toteutukset.

Rivin Sisustussuunnittelu - amaryllisasetelma, 7. luukku
Rivin Sisustussuunnittelu - amaryllis silkkikukka Rivin verkkokaupassa

Amaryllis näyttävän oksan kanssa

Helpoin asetelma syntyy, kun yhdistää amarylliksen näyttävän oksan kanssa. Oksa voi olla joko keinotekoinen tai aito, esimerkiksi köynnöksistä monen kasvavat kiemuralle ja niiden rungon osista saa näyttäviä oksia. Oksan täytyy olla pidempi kuin amarylliksen. Aseta oksa ja amaryllis kauniiseen vaasiin tai taustaa vasten, joka tuo asetelman yksinkertaisen näyttävyyden esiin.


Rivin Sisustussuunnittelu - yksinkertainen amaryllisasetelma
Rivin Sisustussuunnittelu - yksinkertainen amaryllisasetelma

Amaryllis kukkakimpussa

Yhdistimme amarylliksen pariin eri väriseen krysanteemisilkkikukkaan, ja silti amaryllis pysyy omassa ylväydessään pienen kimpun katseenvangitsijana. Kimput ovat yksinkertaisia, lisäät vain muutaman kotisi tai kattauksesi sävyihin sopivan krysanteemin, sekä eukalyptuksen oksia tai jotain muuta vihreää amarylliksen kanssa.


Rivin Sisustussuunnittelu - amaryllis ja krysanteemi -asetelma
Rivin Sisustussuunnittelu - amaryllis ja krysanteemi -asetelma osana sisustusta
Rivin Sisustussuunnittelu - amaryllis ja krysanteemi -asetelma
Rivin Sisustussuunnittelu - amaryllis ja krysanteemi -asetelma täydentää kattauksen

Oksat voivat olla kaikki erilaisia kuten alla olevassa kuvassa, kimpun ohjeet löydät joulukalenterimme luukusta 3. Toisaalta myös yhdistämällä esimerkiksi kolme amarylliksen oksaa ja useita männynoksia saat yksinkertaisen mutta kauniin jouluasetelman. Mitä enemmän kimpussa on erilaisia tekokukkia, -oksia tai eläviä oksia, sitä näyttävämmän siitä saa. Ripaus punaista ja erilaiset koristemarjat tuovat ripauksen väriä ja talventaikaa.

Rivin Sisustussuunnittelu - upeat amaryllikset kauniissa joulukimpussa
Rivin Sisustussuunnittelu - upeat amaryllikset kauniissa joulukimpussa
Rivin Sisustussuunnittelu - upeat amaryllikset värikkäässä joulukimpussa

Lisää ideoita löydät aiemmista postauksistamme täältä ja täältä.

Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page