top of page

16. luukku - oksien inspiroima jouluasetelma

Tähän postaukseen inspiroiduimme Grow-maljakon (loppuunmyyty) kultaisista oksista, jotka näyttävät kurottavan ylöspäin ja tuntuvat selvästi kaipaavan toisia oksia seurakseen. Oksiksi käyvät mitkä tahansa pihalta löytyvät venkuraoksat, mitä kiemurammat sen parempi.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-16-joulukalenterin-luukku-oksien-inspiroimaa

Lehtipuun oksien lisäksi asetelmassa on käytetty kuusen havuja ja amarylliksen vartta, joka kannattaa teipata alhaalta tai laittaa kumilenkki estämään varren halkeilua.


Kannattaa aloittaa sijoittamalla koristeelliset, kiemurat oksat maljakkoon ensimmäisenä niin, etteivät ne huitele kaikki erikseen joka suuntaan vaan pääoksat taipuvat kaikki yhteen suuntaan tai ylös ja yhdelle sivulle.

Jos oksat tuntuvat haaroittuvan liikaa, niistä voi aina poistaa sivuoksia, niin että ne antavat vaikutelman siitä, että tuuli tuivertaa niitä samaan suuntaan.


Lisää sen jälkeen tasapitkät havut niin, että ne muodostavat yhtenäisen alueen, eivätkä sojota eri korkeudella, tarkoitushan on että kiemura oksat ja amaryllis ovat pääroolissa, havut vain tukevat ja tuovat vihreyttä asetelmaan.


Sujauta lopuksi amarylliksen varsi asetelemaan, niin että kukka tulee juuri havujen yläpuolelle.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-oksien-inspiroimaa-kaksi-joulu-asetelmaa

Asetelma tehtiin yhdessä hyasintti-jäkälä-asetelman kanssa tuomaan väriä ja korostamaan lasilyhdyn korkeutta, mutta amarylliksen huikea punainen tuo myös sopivasti väriä seesteisen greigen sävyiseen huoneeseen ja on aivan kuin tehty Sanjan itsetekemälle pöydälle.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-oksien-inspiroimaa-amaryllis-joulu-asetelma
Rivin-Sisustus-suunnittelu-oksien-inspiroimaa-amaryllis-joulu-asetelma-ja-DIY-pöytä

Inspiroivaa viikonloppua,


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page