top of page

Piristystä sisustukseen pienillä muutoksilla

Kaikkea ei sisustuksessa tarvitse muuttaa kerralla, eikä muutoksien tarvitse aina olla suuria. Niitä voi tehdä asia kerrallaan pohjautuen kokonaisvaltaiseen sisustussuunnitelmaan, pienimuotoiseen sisustuskonsultointiin tai omiin ideoihin siitä, mitkä muutokset seuraavaksi olisivat tarpeellisia. Luo itsellesi lista asioista, jotka kaipaavat muutosta ja ala pikkuhiljaa toteuttaa sitä askel askeleelta.


Tällä kertaa asiakkaamme halusi, että konsultoimme häntä ja hankimme hänen valoisaan, vaaleaan asuntoonsa uudet, naiselliset ruokapöydän tuolit ja lepotuolin. Tuumasta toteutukseen, etsimme valoisaan asuntoon upeat, pehmeät tuolit.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-vaaleilla-tuoleilla-uutta-ilmettä
Rivin-Sisustus-suunnittelu-vaaleiden-tuolien-pyöreät-muodot

Pöytä ja tuoli olivat alun perin olleet vaaleaa puuta, ja ne oli maalattu mustiksi. Vaikka musta väri tuokin särmää sisustukseen, se on kuitenkin valkoiseen yhdistettynä aika kova väri ja yhdistelmä, joten sen käytössä kannattaa aina miettiä, kuinka paljon kontrastia halutaan.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-vanhat-tuolit-ennen-muutosta
Rivin-Sisustus-suunnittelu-vaaleiden-tuolien-pyöreät-muodot-tuovat-näyttävyyttä-tilaan
Rivin-Sisustus-suunnittelu-ruokailutilan-upeat-tuolit

Pyöreät muodot, pehmeän pörröiset kankaat ja vaaleat värit tuntuvat kotoisilta, mukavilta ja samalla lisäävät turvallisuuden tunnetta, jota tarvitaan erityisesti nyt, kun maailma ympärillä ei aina tunnu siltä.

Orgaaniset muodot kuvaavat luontoa, kiviä, meren lahtia, jokien mutkia, ja siksi ne tuntuvat meistä niin tutuilta ja mukavilta tuoden mukanaan viihtyisyyttä ja rauhaa.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-asiakkaan-vanha-lepotuoli

Vanha, kulmikas lepotuoli (kuva edellisestä asunnosta) oli aikanaan saanut uuden päällisen, mutta tuntui liian kolholta naiselliseen asuntoon. Koska se oli jo aikansa palvellut, se vietiin kierrätyskeskukseen uutta kotia etsimään. Sen tilalle hankittiin ruokapöydän tuoleihin sopiva pieni, pyöreä nojatuoli. Tuolin vaalea, pehmeä pinta on sopiva vastakohta pöydän betoniselle, tummalle pinnalle, ja lisäksi se pyöreiden muotojensa ansiosta vie vähemmän tilaa kuin aiempi lepotuoli.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-pyöreä-vaasi-pöydällä-korostaa-vaalean-lepotuolin-pyöreitä-muotoja
Rivin-Sisustus-suunnittelu-pyöreä-vaasi-pöydällä-korostaa-vaalean-lepotuolin-pyöreitä-muotoja
Rivin-Sisustus-suunnittelu-vaalean-lepotuolin-pyöreät-muodot

Vaikka pyöreät muodot tuntuisivatkin hyvältä, kaikkia kalusteita ei suinkaan tarvitse vaihtaa pyöreisiin. Vastakohdat korostavat toisiaan, ja orgaanisten muotojen vastakohtana tarvitaan skandinaavisen pelkistettyjä linjoja. Ja jos mietit sitä omaa muutoslistaasi - aina voi aloittaa vaikka uuden mallisella kukkaruukulla.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-koti-on skandinaavisen-vaalea
Rivin-Sisustus-suunnittelu-pyöreät-muodot-kukkaruukussa

Mukavaa loppuviikkoa,


Sanja & Sirpa
bottom of page