top of page

Punainen hehkuu joulun tunnelmaa sisutuksessa - 10. luukku

Punainen on upea väri, joka toisille on olennainen osa joulua, toisille ei. Vaikka se ei olisikaan sinun valintasi sisustuksessa, se tuo joulutunnelmaa asetelmiin joko päävärinä tai tehosteena, joskus vain yksi kukka katseenvangitsijana riittää.


Rivin Sisustussuunnittelu - punainen tulppaaniasetelma, 10. luukku

Rivin Sisustussuunnittelu - punainen katseenvangitsija

Punaiseksi maalatut seinät tuovat sisustukseen lämpöä, mutta pienemmän annoksen punaista saa myös tekstiileillä, kalusteilla, valaisimilla tai vaikka kukka-asetelmalla. Jos punainen väri tuntuu liian vahvalta, voi jouluiset tekstiilit ja muut somisteet korjata pois joulun jälkeen odottamaan seuraavaa vuotta.


Rivin Sisustussuunnittelu - punainen seinä tuo lämpöä

Rivin Sisustussuunnittelu - punainen katseenvangisija

Rivin Sisustussuunnittelu - yhdistä punaiseen murrettuja sävyjä

Sisustuksessa energisoivaa punaista kannattaa käyttää harkiten ja pieninä annoksina tilan käyttötarkoituksesta riippuen. Punaisen käyttöä kannattaa rajoittaa huoneessa, jossa pitäisi rauhoittua tai keskittyä kuten makuuhuoneessa. Punainen väri tuo energiaa, joten se on hyvä väri työhuoneeseen, mutta liika punaisen käyttö voi myös aiheuttaa stressiä, joten sillä voi olla negatiivinen vaikutus.


Voit myös valita pehmeitä, murrettuja sävyjä tai pieniä somisteita, jotka sopivat tilan sisustuksen muihin väreihin. Punainen on täydellinen väri moderneihin printteihin ja tauluihin ja vihreä ja maanläheiset värit ovat hyvä yhdistelmä murretun punaisen sävyn kanssa samalla pehmentäen punaista.


Rivin Sisustussuunnittelu - hempeän punaiset jouluruusut

Rivin Sisustussuunnittelu - murrettua punaista printeissä

Rivin Sisustussuunnittelu - punainen sopii vihreään


Tämän päivän kukkakimppu on toteutettu yhdistämällä silkkikukista

  • herkkä, vaaleanpunainen tulppaani

  • punainen jaloleinikki

  • marjanoksa (tekokasvi)

  • tuijan oksa


Voit myös sommitella tämän asetelman aidoista kukkasista, mutta jos kukkia ei ole saatavilla, voit käyttää punaisen jaloleinikin sijasta esimerkiksi ruusua, marjan oksana arabiantähdikkiä ja tuijan oksan tilalla koristevihreää tai männynoksaa, jos tuijan oksia ei ole saatavilla.


Rivin sisustussuunnittelu - jaloleinikkikimppu

Rivin Sisustussuunnittelu - jaloleinikkejä ja herkkä tulppaani

Lue lisää punaisesta ja muista joulun suosikkiväreistä täältä.


Sanja & Sirpa

Kommentarer


bottom of page