top of page

Puutarhan suunnittelu


Puutarhan suunnittelu on hauskaa

Puutarhan voi suunnitella itse tai ammattilaisen avustuksella. Nykyään on monia ilmaisia suunnitteluohjelmia, kuten Gardenan MyGarden, jolla pihan suunnitteleminen onnistuu helposti. Tietenkin suunnitelman voi myös tehdä perinteiseen tapaan käsin piirtäen tai tilata suunnitelman meiltä, josta voit lukea enemmän täältä.


Rivin-Pihasuunnittelu-pihasuunnitelma-aiemmin

Valokuvamaiset 3D-suunnitelmat

Ylläoleva rivitalopihan suunnitelma on tehty ammattilaisille tarkoitetulla suunnitteluohjelmalla, jota käytimme aiemmin suunnitelmissamme. Nykyään suurin osa Rivinin pihasuunnitelmista tehdään valokuvamaisina 3D-suunnitelmina, joiden pohjalta on helpompi hahmottaa, miltä puutarha tulee näyttämään ja tehdä siihen tarvittavia muutoksia.


Rivin-Piha-suunnittelu-valokuvamainen-pihasuunnitelma

3D-kuvien lisäksi Rivinin pihasuunnitelmassa on aina pohjakuva, johon kasvien symbolit on merkitty, sekä erillinen selitys, mitä symbolit tarkoittavat.


Rivin-Piha-suunnittelu-pihasuunnitelman-pohjakuva
Rivin-Piha-suunnittelu-pihasuunnitelman-merkkien-symbolit

Jos teet suunnitelman itse jollain pihasuunnitteluohjelmalla, niin eri suunnitteluohjelmissa ei tietyille kasveille ole yhtä oikeaa merkintätapaa, joten usein merkinnät saattavat erota toisistaan.


Pihaa ideoidessa voi pohjapiirustuksen piirtää myös käsin skissipaperille, tai jos sitä ei ole niin esimerkiksi vaalealle leivinpaperille. Näin pihasta voi hahmotella helposti erilaisia versioita, joita voi myöhemmin helposti vertailla.

Rivin-Piha-suunnittelu-käsin-tehty-pihasuunnitelman-pohjakuva

Jos taas teetätät puutarhasuunnitelman pihasuunnittelijalla, niin usein on hyvä etukäteen kerätä Pinterestistä mieleisiä kuvia erilaisista puutarhoista, jotka miellyttävät.

Lisää kuvia pihasuunnitelmista löydät täältä.

Inspiroivia hetkiä,


Sanja & Sirpa


Comments


bottom of page