top of page

Sisustus & silkkikukat = häät 2024

Olemme Rivinin perustamisen jälkeen laajentaneet toimintaamme joka vuoden aluissa uusille alueille, ja niinpä nytkin, uusi vuosi, uudet kujeet😊 Meille on aina välillä tullut pyyntöjä erilaisten tapahtumien somistamisesta niin silkkikukilla kuin oikeillakin ja tietysti olemme niihin tarttuneet. Olemme tehneet morsiuskimppuja, hiuskoristeita lapsille ja aikuisille, vieheitä, valokuvaseiniä ja juhlien somisteita. Tällä hetkellä panostamme erityisesti ekologisiin silkkikukkiin, koska niiden uudelleenkäytettävyys on meistä tärkeä ominaisuus.


Rivin Sisustussuunnittelu - Silkkikukista hääkimppu

Rivin Sisustussuunnittelu - kranssi hiuksiin tai pöytäkoriseeksi

Rivin Sisustussuunnittelu - Silkkikukista syntyy myös viehe

Rivin Sisustussuunnittelu - Silkkikukista syntyy myös viehe

Sisustus ja silkkikukat, match made in heaven

Meidän yrityksen tie on oikeastaan alun perin alkanut puutarhoista sekä kukista laajentuen siitä sisätilojen sisustamiseen, joten päätimme yhdistää intohimomme sisustamiseen ja rakkautemme kauniisiin kukkiin. Koska sisustus ja silkkikukat täydentävät toisiaan, halusimme laajentaa toimintaamme alueelle, jossa niistä molemmista voi luoda upeita kokonaisuuksia.


Meiltä on oikeastaan jo aikaisemminkin voinut tilata tapahtuman sisustusta sekä stailausta, ja osa asiakkaistamme onkin sitä oma-aloitteisesti kysellyt, mutta nyt tälle palvelulle on luotu myös omat sivut, joiden kautta voit myös vuokrata silkkikukka tai -kasvisomisteita (tulossa ensi viikolla). Koska osallistumme Suomen suurimmille häämessuille Love me do -messuille Helsingin Kaapelitehtaalla 20-21.1. onkin tämä postaus häiden somisteista.


Silkkikukat vai elävät kukat?

Silkkikukat ovat nykyään niin kehittyneitä, että niitä ei ole aina helppoa erottaa aidoista kukista. Joulutorilla moni luuli kimppujamme oikeiksi kukiksi ja jouduimme suurimmaksi osaksi erikseen mainitsemaan, että kukat voi huoletta viedä ulos pakkaseen, koska kyseessä ei ole oikeat kukat, vaan ikuisesti kukkivat silkkikukat.


Tapahtumien silkkikukat voit käyttää uudelleen joko oman kotisi sisustuksessa, tai ne voi heti alun perin vuokrata meiltä vain häiden ajaksi ja mikä parasta, erilaisia silkkikukkia on saatavilla ympäri vuoden, koska niissä ei ole mitään määrättyä kasvusesonkia. Lisäksi ne ovat osa kiertotaloutta, koska niitä ei heitetä pois, vaan ne saavat uuden elämän jokaisen tapahtuman jälkeen.


Rivin Sisustussuunnittelu - Hääkimppu silkkikukista

Rivin Sisustussuunnittelu - Aidonnäköiset silkkikukat

Silkkikukkien laaduissa on usein suuria eroavaisuuksia. Jos valitset häihisi silkkikukkia, kannattaa panostaa siihen, että kukat ovat laadukkaita, sillä ulkonäöllisesti silkkikukkien ja -kasvien erot voivat olla hyvinkin suuria. Alla muutama esimerkki, joissa kuvassa vasemmalla on edullinen ja oikealla hintavampi, joka on myös laadukkaampi versio samasta kukasta. Rivin alapuolella on vielä kuvat samoista, mutta elävistä kukista/oksista. Laadukkaampien kukkien lehdissä näkyy pienimmätkin yksityiskohdat, niiden värit ovat hyvin lähellä aitoja ja kukkien terälehdet ovat kauniin luonnollisesti kiinnitetty, eli kukat eivät ole tiukassa sumpussa, kuten usein halvemmassa versiossa. Laadukkaammista tekokasveista löytyy useimmiten myös uniikkeja yksityiskohtia joka kukasta (osa on jopa käsin viimeistelty) toisin kuin halvemmista, jotka näyttävät toistensa kopioilta.Yhtä asiaa silkkikukat eivät vielä ole päihittäneet, nimittäin elävät kukat tuoksuvat ihanalle, joka on tietenkin kiva, jos ei ole allerginen. Jos haluat tapahtumaasi oikeita kukkia voit kesällä ehkä poimia kaikki tai osan kimpun kukista suoraan omasta puutarhastasi. Alla olevat kimput ja hiuskoristeet olemme toteuttaneet asiakkaalle kesähäihin.


Rivin Sisustussuunnittelu - Hääkimppu elävistä kukista

Rivin Sisustussuunnittelu - Hiuskoriste täydentää hääasun

Jos teet kimput ja muut koristeet itse, ei niissä tarvitse käyttää pelkästään silkkikukkia tai eläviä kukkia, myös molempia voi yhdistää. Alla olevissa kimpussa on käytetty silkkikukkia, ruusuja ja tulppaaneja sekä kasvien lehtiä omasta puutarhasta.


Rivin Sisustussuunnittelu - Yhdistele eläviä ja silkkikukkia

Vuokrattuja vai omia?

Häiden järjestämisen budjetti voi vaihdella paljonkin riippuen kutsuvieraiden määrästä, häiden pitopaikasta tarjoilusta yms. mutta myös siitä vuokraatko osan tuotteista esimerkiksi somisteet vai hankitko omat. Budjetin lisäksi onkin tärkeää miettiä, onko kaikelle juhliin hankitulle tavaralle tarvetta myöhemmin vai kannattaisiko osa niistä ekologisista syistä vuokrata, tutustu vuokraamomme somisteisiin täältä. Vuokraamalla saat näyttäviä elementtejä kuten vihkikaaren, silkkikukkaseinän tai upeita kukka-asetelmia häihisi.


Rivin Sisustussuunnittelu - Valokuvaseinä silkkikukista

Rivin Sisustussuunnittelu - Valokuvaseinä silkkikukista

Rivin Sisustussuunnittelu - Juhlat kruunaa silkkikukista tehty kukkakruunu

Rivin Sisustussuunnittelu -  Näyttävät asetelmat silkkikukista

Teetänkö vai DIY?

Häiden koristelun suunnittelu voi olla kiireisen päivätyön lisäksi jollekin ihana, unelmien täyttymys, mutta toiselle valtaisa haaste, johon ei ole aikaa tai osaamista. Voit ulkoistaa koko häät tapahtuma- ja hääsuunnittelijalle tai antaa häiden somisteiden ja kukkien suunnittelun ja stailauksen sisustussuunnittelijalle, kuten meille. Tai ehkä rakastat sisustusta ja juhlien järjestämistä ja haluat tehdä kaiken itse hääkimpuista vieheisiin ja juhlatilan koristeisiin asti. Vaihtoehtoja on monia ja häiden kutsuvieraiden määrällä ja pitopaikalla on todella suuri merkitys työn määrään. Itse tekemällä säästää, mutta silloin kannattaa tehdä kunnon projektisuunnitelma ja aikataulutus, hankkia tuotteet ajoissa sekä miettiä tarkkaan jokainen yksityiskohta.


Rivin Sisustussuunnittelu - Juhlatila sisustettu silkkikukilla ja upeilla maljakoilla

Ihanaa viikonloppua,

Sanja & SirpaComments


bottom of page